ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Sunday, June 28, 2009

aku tetap diam......

masa 1st time tnegok cita sepi tu, pada aku mmg best walau ader yg kata x best. aler biasa la kan deria rasa org ni len len, sama kang x fun lak. hehe. pas jer cita tu trus cawik OST dia, fuh mang berhantu gk ler sat hehe.... kat saper x der lgu tu gik, t mintak kat aku ek. wat sementara kom baca jer la lirik dia luk.. kui2





Yuni Shara - Sepi

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam


glitter-graphics.com

www.tips-fb.com

Wednesday, June 24, 2009

keta osak ker ni? uwaaa

tadik kan pagi masa nk ge kija
mcm biasa la kui 7 bangun kui 7.30 dah dlm keta
setart2 x muleh gak ... uik awat ni?
ngok gear ok dlm 'P'
ekon x pasang lampu x pasang
viper suma pun lagi la x pasang
try gik .... x muleh gak ...
adess payah mcm ni
tekan minyak 7-8 belas kalik
pun x muleh ...
uwaaaaaaaaa ......
call zam, ish x jwp kompom x sedau ..
call abg long a mcm ni tanya nk wat mcm ner
ermm ... abg long kata maybe batery,
x per ader warenty gik
suh ge jer ngan bas luk, ptg kang dia mai ngok
x pun jump setart luk tuk bawak ge jer
ptg dia mai ngok
call imau kasi tau lambat skit bab keta a muleh setart..
erm ...
kuo keta kunci pintu naik atas
ilang penat sat tu ge kat zam
"abang ... abang .... keta x muleh setart"
x der respond laks adesss
kejut gik .. sore dah serak tahan nanis ni ...
"abang ..sob..sob abang .... sob keta x muleh setart"
zam bangun ... ngok aku yg dah banjir
"awat?"
aku pun per gik ...
"sob..sob... keta x muleh setart...sob"
"sob gik... adik dh try banyak kalii .... x muleh gakkk"
"sob dah ngok gear suma ok ekon lampu suma x on pun..sob"
"sob..sob..dah tekan minyak sob...sobb .... p sama gak"
sib bek yer x marah p pluk aku bab nanis,
tu pujuk jgn nanis dia turun ngok kan sama.
"sob...sob"
dah turun dah ngok x muleh gak
tu ngok kedai repair ekon dh bukak yer pi tanya
apek tu suh tanya kedai ayer tu ngok
zam pi la kedai wayer tu plak pangggil ngokkan
apek wayer tu usik sana usik sini
goyang sana goyang sini
siap tonggeng2 gik
wokeyy siap!!!
upernyer wayer tetanggal ajer,
maybe kucing masuk bawah keta dia tertarik
erm ...
alhamdullilah x serius ..
ngok jam dh kui 8 lebey,
bekpes sat ngan zam
8.40 ge kija jln dh x baper jem
sampai opis 3g zam kasi tau dh sampai suma ok
baru yer tido balik ...
heeee ...

moral of the stoly?
kalo nak elak kan diri dari kene mawah sbb kaco org baru nk tido, nanis la siap2 kompom org tu x mawah punyer bab dia tau mukan sesaja nk kejut ... dlm erti kata lain bila dh kawin kene pandai bila masa yang nak kene belakon .. ahaks ... www.tips-fb.com

Monday, June 22, 2009

happy birthday adik beso .. hik2

sabtu 20 Jun, 9.12 mlm

tiga ...lalalala... tiga ... (lagu otomen 3 aku berbunyik )

dpt msg yg bertype beginik ...
adik kabing: No ic adk 840620-xx-xxxx tak da sapa yg perasan ker?
akak kabing: kah kah kah n kah lagik .... aper a adik ni kan awal2 dh kasi pesent aper yg tak
hingat nyer. wish tu saja jer lmbt2 sikit ngok adik tu mcm ner.
adik kabing: hee ... ingat kan akak lupo .. hak2
akak kabing: yerla2 ... camat arijadi adik, moga panjang umur murah rezeki, jadi isteri yg soleh
n ibu yg baik ... amin ...
adik kabing : macih akak ...



P/s: adik oh .. adik, akak x luper ler n3 tuk adik pun mang akak dah siap dah cuma tenet kat umah sehari dua ni mengong jer x leh masuk mcm ner nak post? so arini jer yg muleh akak post n3 ni. just a simple wish tuk adik... heheheeee



To adik with lots of love ...

happy birthday adik, live, love, life the best you can today as its no tomorrow



glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Thursday, June 18, 2009

kisah yuyu + meme ngan seekor kembing - part1

satu pagi yang cerah... celah2 pokok kaktus
dgn lapar aku tahap nak jadi gaban
x der niat pun nak sakat dak tu
semua nya terjadi sendirik
hak ...hakkk
caya kan kan ...kan ....





Kisah yuyu + meme dan seekor kambing

yuyu: *pluk* pluk*
meme: * larikkk* x mo x mo awak musuk blum mandi
yuyu: hak...hak..mana tau nie??
meme: awak kan adik badik kambing
yuyu: uwaaaaaaaaaaaa
yuyu: jaatnya awak nie
meme: la usik pun x mana leh kata jaat
yuyu: uwekkkkk
yuyu: sedey a mcm ni

meme: bing o bing
meme: x mo panggil yuyu dah a
meme: nak panggil bing
yuyu: uwaaaaaaaaaaaaaa xmO arr
meme: aler bing memalu laks
yuyu: uwaaa uwaaa n uwaaaaa
meme: naper bing?
meme: ala huduh betui la bing kalo nanis
yuyu: wak pggil camtu xmO kawan
meme: org ngan kambing leh kawan ker?
meme: selalu org makan jer kambing tu
yuyu: wak arr kawan ngan kambing
yuyu: uwekkkk

meme: ermmm ..... rasa kawan ngan awak jer pg ni
meme: so awak la kambing tu kan
meme: kah kah kah ngakku dirik kambing
yuyu: encik arr uwaaaaa
yuyu: Your buddy has sent you a cool Emoticon, to get it click
http://www.smileyhub.com/s.asp?im=Yahoo&ref=3&ses=143167899&rsn=2&app=4258963
&cont=\@TCBE(20344)(0)$V=2,S=143167899$\@TCEE
meme: eh bing, mender alah tu bing?
meme: x paham la bahser kambing ni
yuyu: *sob...sob*
yuyu: nk wepot kt k. war arr nti..
yuyu: uwekkkk
meme: ge la
meme: kot2 dia paham bahser kambing
meme: ahaks
yuyu: malam nie nk jupe dia yeye
meme: ge a
meme: x heran
meme: kambing pun tau jenjalan ek
meme: kang kene tangkap sembelih baru padan muka
yuyu: padanmuka awak dok jauh x leh hikutt
meme: x mo ah, jumpa kambing
meme: kang busuk mcm kambing gak
yuyu: kita org nk p makan2,KFC ,pastu jalan2 p mkn MCD plak yeye
meme: uik kambing perut besaqnyer
yuyu: uwekkk x leh ikutt
meme: baguih2 makan bebanyak kang kene sembelih banyak skit isi dia x ler tulang ajer
yuyu: gerammmnyerrrr.......dak nie pepaGi dOk cari pesal plakkkkkkkk
meme: hak2 bing
meme: marah ker suker tu?
yuyu: sengal a ...
meme: HAHA awak la SENGAL tu
meme: bab awak kambing
yuyu: mengOnggg arr
meme: kambing mang bengong
yuyu: yer ni kan ......
www.tips-fb.com

Friday, June 12, 2009

betull...aku x tipu

huk..hukk
aku nk update blog
tp mcm ner nk update?
duk depan pc pun dak

betull ...aku x tipu

aku bz
tahap gaban ni
gaban pun give up kot
kalau duk kat tmpat aku

betull ...aku x tipu

bulan ni
mcm2 jadi
itu la ini la
begitu la begini laa

betull...aku x tipu

kalau aku ader power
mcm otomen
kompom punya
dah arwah dah si tutttt n tuuuuttt

betull ...aku x tipu

tp aku kan manusia biasa
ader "brother" tu kata kat kitorank
org baik2, org beriman
mang selalu setan kacau

betull... aku x tipu

tekedu sat aku
baik ker aku?
yang aku tau
selalu wat hal sendrik jer

betull... aku x tipu

hal sendrik pun
sendirik mau ingat la
"wa x kacau lu, lu jgn kacau wa"
"lu kacau wa, makan nasik dgn straw la .."

betull...aku x tipu

manusia
mang cepat berubah
walau baik mana pun dgn kita
walau kenal bertahun pun dgn kita

betull...aku x tipu

tp klu dah der yg dengki busuk hati
kata sana kata sini, cucuk sana cucuk sini
dgn adik sendiri pun iri hati
inikan org luar

betull... aku x tipu

org selalu lupa, hidup ni mcm roda
jap kat atas, jap kat bawah
suk2, mati tengah jalan
MAMPUS!!!!!! aku tak peduli

betull ... aku x tipu www.tips-fb.com

Wednesday, June 3, 2009

rindu dia ...

aku rindu ....
lama gila dah x nampak nyer
erm ..

baper lama ek?
erk ..

x silap ader la sebulan lebih dah
sejak zam dah x keja siang

tapi
sejak zam x keja siang ni
bila ada masa dia on9 ym guna id aku tu
mesti dia guna icon satu gambar

sapa yg biasa kene sakat ngan dia tau la
n
sapa yg tau aku rindu sapa pun
kompen tau

aku nk buh gambo yer ...
sape?
aler .. yg aku duk rindu ni lerr

tapi ..
erm ..
x der permintaan

ahaks ...
so maless

suk suk ...
kalau der org suh buh gmbo yer tu ..
baru aku buh a

tp kan
kene dendiam aa ....
kang zam jeles aku buh gambo tu ..

gambo sape?
aler kome ni kan ...

gambo "din" lerr

ngeh .. ngeh ..
www.tips-fb.com

Tuesday, June 2, 2009

i miss you


www.tips-fb.com

Monday, June 1, 2009

new day




hari ni isnin
hari pertama dalam seminggu
hari yg selalu buat org jadi blues
sbb hari ni kompom kija bertimbun
suma nk siap
cuma nk cepat
jalan pun jgn cita la kan
pegi kija jem
balik kija pun jem
erm ....

hari ni 1hb juga
hari pertama dalam sebulan
hari yg buat org semua jadi blues juga
statement kene keluar
laporan kene hantar
meeting sana
meeting sini
"Goal of the month"
ermm ... gak

tp yg nak cita ni

hari ni hari baru ....
hari dalam bulan baru ...
semua serbi baru la ...
so apa kata kita mulakan hari ni ..
dengan azam baru juga ...


org puteh kata
" New day, new beginning ... make it a fresh start to life "

org kita kata
" hari baru, hidup baru, mulankan cerita yg baru "

erkk lebey kureng mcm tu ler
adess ...

mcm nak sambut new year plak ek
ahaks ...


www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails