ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Thursday, September 30, 2010

biar betul gaks...

salam semua.

huuuuhhh penat nk log in tenet arini. duk loading ajer... huhu aku jer ker or korang sumer pun mcm tu? entah lerr

dah pOtang remang mcm ni baru leh. tekanan sungguh (haks.. pinjam ayat adik sat na)

suma tu wat aku jadi blur aper nk sembang n3 arini ek? tetiba terfikir...

jeng jeng jeng.................

turun a ....

bawah skit...

skit gik...

aler.... skit jerr...

tada!....

hikhik sajer jer nk balas n3 adik aku sorg tu semalam... kasi hangit dia skit.

muahahahaa ...
www.tips-fb.com

Wednesday, September 29, 2010

epilog syuga cinta

Salam semua...

Fuhh!!!!! akhirnyer habis gak la ngok drama bersiri kat tv3 ni...
yer..yer tau korang sumer dh berzaman habis dh ngok citerni...
aku jer yg ketinggalan ketobang!!!
nak wat mcm ner smlm baru aku dpt habiskan... huhu
tula kerja sampai malm2 buta lagik....
nak ngok pun cuma kat tonton.com.my jer... p lambat a dema nk upload citer tu...

erm... fyi citer ni pun bukan pollow dari awal.. dh siri kebaper belas entah baru la ngok kat tv.. so mang kene marathon balik a ngok dari mula pai abis..
sib bek la ngok kat internet x der iklan. kalo x.. huhu masak kau!!!!

aper pun aku rasa drama ni lagi best dari filem dier....
n paling bestnyer mestila heppy ending kan.....

okla nk carik drama aper lagi yg best ada. kalo rasa best mcm biase a ..
marathon time!!!!!!!

erkk.. tu pun kalo nyonya ngan boss x der....
wakakakaka.......

salam ...
www.tips-fb.com

Tuesday, September 28, 2010

introducing ....

salam semua...

nak introdust latest family member kat u oll ....
last saturday lepas pegi open rumah one off the chatters g umah anty zam kat Ukay...
masa parking tu ngok banyak tul budak2 kecik men tepi longkang.. ader dlm 4 ekor kot. zam geram kat bulu yer santik ngat.. try tangkap dpt tangkap sekor jer... aku yg x tau aper2 masa tu tekejut la zam kelam kabut masuk keta tutup pintu.. uper2nyer yer dah kidnap sekor budak kecik bulu kembang ... api ganas sungguh...

dam!!! dam!!!! yer p langgor cermin tingkap keta... adess..

aku cuak la kot org punya mana taukan.. cian tuannyer kang cari cam org giler... (well tu aku la kalo budak2 tecik kat umah tu ilang ... )

sib bek la masa kat umah anty yer tanya gak ada org punyer ker.. pas ngok sana belek sini .. KOMPOM!! x der org punyer... g pun mang org tu nak buang dak tecik tu...

bila dh bawak balik duk sankor dulu a nk tunggu esok kasi mandi ...

esok pas kasi mandi... uper2nyer x la ganas mana pun...

manja giler lagi ada la...

3g my sister kat kmpung ... sebuk nk dak tecik org!
uwek!! wek... x lehhh hahahahaaa

so ni la yer ...

www.tips-fb.com

Monday, September 27, 2010

cerita hari ahad

Salam semua.
Sajer2 nk cerita semalam ahad x g mana pun lepak kat umah ajer...
Tambah tambah lak hujan kan.. so zam and budak2 tecik aper lagi memulakan operasi dema la... zzzzZzzzzzzzzzzZZZZzzzzzz .
...(FYI kalo kami ada kat umah budak2 tecik tu baik ngat ...x der nk huru harakan umah.. kalo g kerja jer balik... huhuuhuu Nauzubillah.... ko mpom kene rotan sorang sedas ngan zam la....)

ni baby, ngok dia tido.. telentang cam org .. cuma tangan tu x mo telentang same duk la mcm tu gak... ni pun sbb tido sandor kat comforter.. kalo x mau tOmbang gak dak ni ...


ni lak bell

well dah nama yer jer one and only jantan yg ada kan.. so tido pun buehhh sikit a...

jap mcm ni lak ..

n mcm ni pun ader.. sebijik cam tenggiling...

puss?hee selalu ckp kat org dia mang tido tengah2 aku ngan zam.. tapi mostly pun org x cayer....

ni jauh sikit...
yer mang tido letak bantal atas yer... kalo x letak mang x mo lelap mate... hehehe

haaa ni jauh lagik ... n
gok bantal belah kanan gam bo tu zam punya.. bantal kecik belah kiri tu aku ler... well aku kan adik .. n kan dak tecik jer.. bantal pun kecik dah ler..muahahahaa

oh yer telly ngan tompok x der dlm senarai sbb selagi aku x tido dema pun sebuk nyendeng aku... kalo aku baring sat g baru dema nk baring p aku bangun dgn dema pun bangun ... dlm erti kata len mang merap giler ngan aku la... huhu ...


www.tips-fb.com

Saturday, September 25, 2010

cerita rayer lagi ...

salam semua...

mostly korang kan tau
aku bukan ada puss ajer.. skrg ni dah der 5 ekor anak kucing kat umah aku tu.. (puss still baby ok!) so dah nama pun cuti raya x kan la aku nk tinggal dema kat umah kan. sapa nk kasi dema makan lak.. mmg boleh tinggal mkn banyak2 kat dema ni p dema ni len sikit... org kampung aku kata "buwuk lantak" sikit. kalo buh 1 mangkuk habis... buh 3 mangkuk pun habis punya huhu.....

so balik raya ritu mmg angkut la.... yer... tau cage tu kecik ja untuk 5 ekor.. sbb puss besor yg len tecik2.. fyi puss x der nyer nak duk kat dlm sangkor tu. kalo duk pun belah malam jer kat umah mak aku sbb takut nanti mana tau ada anjing ker aper ker... aper aper la....

gambo x banyak ada 2-3 jer tu pun yg sempat amik guna hp aku. hee ....

layanz ...
baby dgn muka x puas hatinyer..sbb kene duk dlm sangkor.... x puas hati kenapa? haa in yg nk kasi tau ni ...... lagi pun yer jer yg last sekali nk tido... yg 3 ekor gik masuk keta pasang ekon bummmmmmm ...... mcm kene ubat tido suma lena x hingat. sib bek a dema ni bek bek suma. x berak x ceng pun sepanjang perjalan kl-ipoh-kl ...

ni puss ... hak hak.... kan dh kata x der makna nk duk dlm sangkor.. mang selalu jalan pun 1 kusi utk yer jer... heeeee jgn x tau... kalo dia dh malas nk duk situ sat g dia g la kat zam ..

tadaaaaaa ..... kan kannn kalo x zam peluk tu bukan nama puss la... huuuuuhuuu
www.tips-fb.com

Friday, September 24, 2010

puss ..

hari ni sedey balik...

bukan apa smlm balik kerja tengok puss duk takut2 jer.. selalu kalau mcm tu kompom der wat salah. tu yang sembunyi dlm selimut. cari2 mmg betul pun dia g ceng depan pintu + berak kat balcony. adesss dak ni!!!

sebelum zam marah dia bek aku bawak masuk bilik! masa dlm bilik tu baru perasan tangan kanan dia bengkak. tu pun sbb dia jln dari katil ker lemari jengkut2 skit .. tu nk buka lemari x leh.... huhu ...... aku dah meraung dh masa ngok tangan yer bengkak. yerla takut a buatnyer patah x ker sakit? kucing pun tau sakit ok bukan org ajer ...

kalau selalu tido ngan zam, mlm tadi tido ngan aku.. huhu....

td pergi vet. doc pun takut patah gak. doc suggest inject ubat dulu bagi hilang bengkak + mkn antibiotik. kalau 3 hari x ok gak tangan still x leh nk letak kene buat x-ray tgok mana yg patah. x-ray rm80, cass rm150, ubat blum campur gik .. bla.. bla.... adoi!!!!!!!

bukan berkira tapi tula nk pergi vet kerajaan x tau kat ner + masa nk pergi tu yg x der. huhuhu ...

~~ semoga puss cepat sembuh ~~ www.tips-fb.com

Thursday, September 23, 2010

cerita raya - part2

petang raya pertama.

TADAaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! guess where i am now???????

mana lagi umah mak aku kat ipoh la! muahahahahahahhahaaaa..

aper dh jadi? erk ... sila jgan tanya OK. hak hak .... hak ...
cerita laaa??? erk ... no komeng!!!! muahahahahaa

ok la pada yg tahu.. tahu la pada yg x tahu .. ermmm ingat korang jer reti nk sentap2 ni? hingat org len x reti?? kehkehkeh .....

masuk highway dari subang kul 4ptg. kul 6.30 sampai dah .. x benti pun... erkk.. betui ker jam aku ni? heheeeeeee ..... x bawak laju pun tau. bawak 90-100 jer sbb ujan. g pun bulan2 perayaan bahaye sikit bawak laju2.. kita yerla tau bwk laju mana org len mana kita tak tau yer dak?

masa sampai tu akak aku x tolak balik pelis lagi... heee sonok2 dpt gak jumpa 1st raya walaupun jap jer.... akak ipo aku sorg tu? muahahah zam punya kijer mesti sadis punya... ader ker di 3gkan keta abg aku kat rawang tu. melompat lakawan kata aku tipus... huhu akak aku tu satu aku x paham .... aku balik dia nanis.. aku x balik lagila banjir taman tu .... ish ish ..... ish....

dlm erti kata len suma pun tekojoui la tetiba aku masuk parking depan umah .. hehehe akak ipo aku gik sorg pun sama. ader ker kata aku ni x leh tahan bau rendang ngan nasik beriani mak aku. tu yg aku ajak zam balik jugak2.... huwaaa... aku gak dipersalahkan .... tp x per janji aku dpt mkn mak aku masak... siap sembunyik tu nasi beriani kang org len amik. theheheheee .... bkn org len saper... biase la selalu 1st raya org mai umah gak sbb mak ngan ayah aku kira sulung dlm beradik. p selalu pun mang adik badik belah ayah aku dtg beraya mlm ... n selalu pun kalo hidang kueh ajer dema kompom tanya tasi x der ker.. muahahaha ... nk wat mcm ner sepupu aku pun sama jer ngan aku. haks.......

erkkk kome ni paham ker dak org citer ni? uwaaaaaaaaaa............. www.tips-fb.com

Wednesday, September 22, 2010

Cerita Raya - Part 1

Salam .. salam ...

as u all know la kan, (erk... kalo x tau x per! bukan PM ker nk amik tau yer dak?).. ni la 1st time nk sambut raya umah maktua ... excited GILERR U... (muahahahaaa ..erk naper gelak? hanya mereka2 jer yg tau haks..)

mlm raya tu buka puasa mcm2 ada... heeee k.ipo aku dh sampai masa tu. dia la kerjakan dapur maktua aku. dah siap dh masak rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, ketupat .... bla.. bla... pastu maktua siap masak ketiaw sup .. ketiaw goreng la nasik lagik .... laksa ... puhhh meriah!!!! aku jer makan sikit sebab x tau nk makan aper benonyer. zam? jagan tanya abis suma dia pulun.. huhu takut baru melayu nk pakai pagi raya tu x muat lak.. muahahahhaaa

pagi hari raya tu. maktua masak nasi tomato ... sedap o ... makan lak ngan ayam goreng kan.. (sempat selamatkan ayam goreng sebelum jadi ayam masak merah bab sat g kompom pedas.. huhuuu ) .... makan jer + mkn lagik. yg peliknyer pagi2 raya pas salam beraya suma pakat g umah jiran sebelah a.k.a bespren maktua la kununnyer ... aku g jap .. duk ... buhsan .. balik umah ceduk nasik .. makan lagik ... zam? heheh x yah tanya mana ada aku ada la dia .. dia sebuk ngan laksa dia x sudahhh. ....

pastu lepak... tunggu mak2 sedara zam yg len sampai dari kl. jauhhh Oooo kl-klang. jangan x tau ok! dah sampai pun mkn lagik ... erkk.. aku x mkn la dah sbb kenyang!... hak... hak .... aku layan tv jer ... sambil layan zam nk air la nk tu la nk ni la. ...

pastu kan ... ermmm. .....................................................................................................................

so plan kami rayer tahun ni. mlm raya, 1st raya kat klang. 2nd raya konvoi sekali dgn family maktua aku. dema nk balik kedah, mak aku ajak singgah lunch dulu umah aku.... mkn.. mkn ... rehat sat pastu dema sambung la balik kedah. WEll .. that WAS the plan!

~~ sampai bila nk jadi lalang??~~ www.tips-fb.com

Tuesday, September 21, 2010

cerita bulan puasa

Salam semua ..

Huhu ketinggalan sungguh aku ni kan... org suma sebuk cita sal raya aku baru nk tergegeh-gegeh nk cita sal time poser... tapi senang skit aku wat sinopsis cepat abis.. muahahahaaa

benonyer bukan nk citer aper sangat pun .. nk cita sal bukak poser kat mana ker??? erm.. mcm biasa buka poser kat hotel bukak poser kat umah maktua... kat umah along aku kat umah sendirik ... kat restoren steamboat .. tp paling banyak buka poser kat pat kijer zam ler.. huhu nk buek camnO ... kijer kan ..

Benonyer ... 2 minggu nk raya opis aku dh raya+merdeka dulu dah ... mana x nyer boss ober-C dari 20/8 - 12/9..... muahahahahhaahahahha ... muahahah. Opss!!! tp ramai yg hingat aku bz wat kijer .. mang bz ngat wooo!!!! bz download game ngan main game! Kahkahkahkahkah ....

Pat kijer zam ni pula konon2nyer nk tuko management .. tp baru masuk poser ke-3, sale pun belum mula dah cabut lari .. x nampak batang hidungnyer... janji gaji sekian2 ... sebulan sekali .. yerla org KUHnun KUHnun nyer nk buat proper management la kan ... p cam aRemmmm.......... bila cukup bulan tanya gaji bila, tanya la "SANA".. tanya "SANA".."awat tanya aku????? bukan aku jaga tanya la "SINUN".. erm ... aku la cepuk kan jugak dema ni!!!!!!!! kija cam kalah org kijer kontrak .. pendtg pun dia boley layan ok ni org sendiri buat mcm tu.... lepas @#$%^& 5-7 kali barula dapat. tu pun partly ok! n "SANA" tu yg bayor... bila "SANA" yg bayor hikut dia la kan .. dpt la 3/5 ajer... so ....IF U R IN MY SHOE, KORANG X HANGIN KER????????? HINGAT SAJA2 KER MINTAK WET GAJI SENDIRIK!!!! diulangi .. GAJI SENDIRIK OK!

kesimpulannyer ... raya tahun ni mmg x lebih border PERAk! muahahahahaaa .....


~~~kebaikan dan diam diri aku bukan untuk dipijak2 ~~~ www.tips-fb.com

Monday, September 20, 2010

Bukan nk mengata cuma berkata-kata

Selamat Hari Raya .......

Tapi harini x mo citer raya gik.. sat na citer raya suk2 kay sbb aku tengah blur sebenarnyer. Bukan apa smlm tetiba dpt msg yg buat aku blur tahap tak hingat punya... sms ader dak tu pun x reti nk reply. (cepuk kang!!! muahaha)

So harini kat fb sembang sana sembang sini keluor citer sms tu. lepas + - x / = yer baru baca n-3 aku yang umur dah 2 minggu lebih tu.. kehkeh keh....

Suklan cepumas nyer pulak kan... n-3 tu aku siap post gak kat fb... x kan x nampak .... so selepas di + - x / lagik .... kesimpulan yang dibuat adalah... "fb pun kalo x mandang nk nampak aper?"

Aperpun tetap nk ucap terima kasih gak la... walau dah kat hujung papan tuk tejun kelaut tp masih sudi memandang ....

** aku manusia biasa yang punya hati dan perasaan **

Selamat hari raya sekali lagik ... maaf zahir batin ... www.tips-fb.com

Wednesday, September 1, 2010

Salam Aidilfitri buat semua....

Salam Ramadhan buat semua sahabat2 yang membaca entry ini.

Aper la kabor korang sumer kan... yerla lama x dengar berita. blog x leeh nak masuk .. fb pun jauh sekali. ni sumer gare2 org yg nak kaya cepatt dgn curi laptop2 yg ada dlm opis pat chin kerja la. yg jadi mangsa chinnnnnnnn gak. bab kene 'kongsi' pc ngan staff len. Dalam erti kata len bukak tenet tuk email .. email n email ajer la muleh... huhu ...

Rasanya x terlalu awal and x terlalu lewat kot nk ucapkan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...maaf zahir dan batin". especially to adik yang sentiasa "ada" dengn chin sejak 4 tahun yang lalu ... dlm suka duka derita perjalanan harianku ..

untuk Qaseh yang selalu ada selalu x da.. hee mcm biskut! (well ... org dh makin maju kehadapan + dh ramai kawan ... what else can i say? )

untuk Bitt ..... my best friend here.. in cyberworld ....

to my dearest akak ipor .. you know me better!!! huhu ..huuu huu. ... u ... u ....

to my long lost friend, thanks for being there when i need a friend the most, even just standing there beside me ... but then you did more than that. well yes! life goes on!! thanx a million for the advice....

erm ... lagi pada semua2 yang baca + kenal sapakah tuchin in .... thank you for just being my friend.

dan tentu sekali pada diri sendiri ....just let say i'm feeling more of me lately then before ...

Aper pun ... chin nak minta maaf sekali lagi kat korank sumer, yerla chin kan tetap manusia biasa. x lari dari buat kesilapan. maybe ada yg tersiinggung ker terasa ker makan hati ker marah ker ngan chin .. chin minta maaf yer ... and chin harap korang semua bergumbira pada hari raya nanti. ...

Salam sayang from me to you... hikks...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


p/s: will be onleave from 9-19 Sept. 1st raya at kelang 2nd balik ipoh!! hohoho balik kampung .... hoooo........ oooo oo balik kampung... hati riang ... www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails