ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Tuesday, November 10, 2009

Chris Daughtry - No Surprise Lyrics

I’ve practiced this for hours, gone round and round
And now I think that I’ve got it all down
And as I say it louder I love how it sounds
Cause I’m not taking the easy way out
Not wrapping this in ribbons
Shouldn’t have to give a reason why…

It’s no surprise I won’t be here tomorrow
I can’t believe that I stayed till today
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we’ll find this was no surprise

It came out like a river once I let it out
When I thought that I wouldn’t know how
Held onto it forever just pushing it down
Felt so good to let go of it now
Not wrapping this in ribbons
Shouldn’t have to give a reason why

It’s no surprise I won’t be here tomorrow
I can’t believe that I stayed till today
There’s nothing here in this heart left to borrow
There’s nothing here in this soul left to say
Don’t be surprised when we hate this tomorrow
God know we tried to find an easier way
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we’ll find this was no surprise

Our favorite place we used to go
The warm embrace that no one knows
The loving look that’s left your eyes
That’s why this comes as no, as no surprise

If I could see the future and how this plays out
I bet it’s better than where we are now
But after going through this, it’s easier to see the reason why

It’s no surprise I won’t be here tomorrow
I can’t believe that I stayed till today
Yeah you and I will be a tough act to follow
But I know in time we’ll find this was no surprise

The kiss goodnight, it comes with me
Both wrong and right, our memories
The whispering before we sleep, just one more thing that you can’t keep
Our favorite place we used to go
The warm embrace that no one knows
The loving look that’s left your eyes
But I know in time we’ll find this was no surprise www.tips-fb.com

Saturday, November 7, 2009

satu malam hujan renyai ... lagik!

malam tu ujan renyai2 gik kat ibu kota mesia masa odw nk balik umah.
keta banyak mcm biasa tapi rasa mcm terlebih plak. hehe
aku pun bwk keta cam biasa ajer mana der wak lelaju pun,almaklum lah bak kata abg aku kat kmpung bwk cam kure2! muahahaha
tapi aku heran tetiba sampai satu part jalan tu zam kai seat-belt, nk tanya apsal tp malas sampai umah kang la baru tanyer...

sampai umah jer aku trus tanyer awat tetiba kai selt-belt? nak tau yer kata aper?

yer kata "lepas jer kancil yang sakit perut tu hon adik sbb break, pastu duk bawak rerapat adik tuko lane kiri dia ikut tuko kanan dia ikut, tu dia potong adik kann.... "

aku jawap " aha ... ate"

yer jwp gik " yerla dah dia potong tu, abg ngok adik genggam stering tu pun dah tau dah... kompom kalah kl-drift sat ge.. pastu mat x toleh kiri kanan duk ngok depan tembus tuuu...."

lepas yer jwp mcm tu terus aku gelak guling2 i tell u....

muahahahhahahahahahahhahaha

mana x nyer bab aku rasa aku bawak slow ajer cuma rapat gile babas ngan kancil yg sakit perut tu. geram weiii ...

1-bab dia hon aku. masalahnyer dah keta depan break x kan aku nk langgar dema kompom la break sama dah dia p hon aku wat per?

2-ikut montot aku apsal? aku dah kasi jalan pun duk gak montot ello t-t aku padahal lane sebelah kosong tu kalo n potong.

tp mang sampai 1 bahagian jalan tu aku kasi dia duk depan aku, tu aku hikut montot dia plak ...

cuak dak tu...

sampai turun bukit pun rapat giler..

yang bawak tu pmpuan gak ...

pmpuan dak pmpuan yang bwk cam setan tu apsal? bila org len buat sama mcm dia baru kalut... hak .. hak...

tapi sebenar nyer mang aku bawak keta cam kure2 pun ... cayer dk? cayer laaa ek ..

muahhhahahahha (gelak jaat ni)


nota bawah kaki: saper yg x biasa nek ello t-t aku tu sila pakai selt-belt yer. hakhakahkahhkkk www.tips-fb.com

Wednesday, November 4, 2009

cian ello t-t aku

satu malam hujan renyai2 ....

aku : abanggg!!!!! cepat ngok ello t-t ni...
- jerit ku pada laki aku yg ngah beli milo ais bungkus

abang : awat ? awat ?
- cam lipas tak kudung dia dtg kat aku

aku: ngok la ello t-t ni, dah ler main ujan tak hajak....... pastu leh gi men dlm selut plak !!!!
- sambil menunjuk ke arah ello t-t

abang: budak ni awat main hujan? demam kang saper susah.. dah nk kene bawak ge klinik pulak - zam plak tolong haku marah ello t-t tu

dlm duk pokpek-pokpek bising kat ello t-t tu haku ngan zam cuba gak keluarkan dia dari tanah yg dah terbenam skit tu ... sib bek la sayang gak kat yer kalo dak kompom tinggai ajer ello t-t tu. ye a .. dah ler men ujan x haja aku, tu dah tebenam x reti nk kasi tau huuhuuuu...cian haku tauu...

ello t-t tu mender? ahaks teke lah dulu ....

teke ajer a payah beno kome ni....

saper tau tu dendiam dah ler ek .. hakhak

alahai ... cian lak jenuh kome nak pikir mender la pulak menatang ello t-t tu...
tuk yang x tau ello t-t tu name keta aku a .. wakakakakkaka

aritu ujan tanah kat pat parking tu x baper mampat gik tu tayar dia terbenam skit dlm tanah, skit ajerr ahaks...

paling best zam pun mang panggil keta aku tu ello t-t, muahahaha

keta kome ader nama ker? www.tips-fb.com

Tuesday, October 27, 2009

pic - my giant!!

ni plak pic adiah besday aku yg zam kasi ...

kat kusi tu la giant duk tunggu haku masa zam kata x tau nk amik order dari customer tu ...



aku ngan giant ..

aku ngan giant agik ....
pic ni plak giant ngah men cak2 ngan aku kat umah .. ader ker dia nyorok belakang zam? ishh x patutttt ... hak hakkkk






www.tips-fb.com

Saturday, October 24, 2009

pic- kek bedays haku

ni lak nak tunjuk gambo kek yang haku pat masa besday rituk . ni la cheese cake yang hakak haku belikan .. hehe mang yg simple jer p aku suker .. lalalala
masa nak potong tu haku cian kat hakak ngan abg ipo haku.. dah ler belikan kek tu mai plak memalam buta .. erkk silap pagi a bab dah lepas kui doblas malam kan .. so huntuk meringankan kirja haku nyanyi sendrik la lagu happy besday to mee ... happy besday to me ... muahhahahah tepuk dahi dema ngok aku .. nama jer umur dh tambah pangai still like me! ahaks. ..



ni kek yang boss kasi minggu depannya masa dia balik mesia. dah kata x yah p yer nk belikan gak .. lalalala pat 2 kek o .. sama gak la kesnya cian kat dia so haku nyanyikan sendrik lagu happy besday ... muahahahahh


www.tips-fb.com

Friday, October 23, 2009

pic - rambut pendek haku

pada suma yang duk sebuk tanya bila la nak post gombo mender mender kat blog. ni tuk korang k. p x der info bebanyak bab masa yang terhad.

macehhh ...


pada yang blum ngok, ni la pic ambut aku yang dipotong pada hari ke-2 poser .. ahaks lama dah p baru leh post gambo jgn ler mawah

amacam santik tak? patern potongan adalah dari arahan memanda mentri ... kuang3 ... pic ni amik masa baru jer pas potong n ODW nk g bukak poser kat luo .. lalalalala

www.tips-fb.com

Tuesday, October 20, 2009

besday aku...

huhu minggu pas cukup la umur aku masuk 28 tahun. hah!!!! 28? adessss
camner ni umuq dah lanjut anak blum gak ader gik ... huhu .. x per sabaq .. sabaq anak tu kan anugerah tuhan .. dah blum lejeki haku kan nk wat mcm ner betui dak ..

aper pun aku happy + sad + uwaaa nk nangis + suka + mcm2 ader ..hakhak

happy a bab secara rasminya aku telah tuuuuuttt!!!!!(wahsia sampai ader dak tu tuwun kl - tapi yang tau tu tap tau la kan hak2)

tuttt tu mender? laaa nama pun wahsia so kalo nk tau suh dak tu tuwun kl sepat2 x kiwo la den leh cuti ker idok .. lalalalalala....

pas tu mlm besday aku tu akak ngan abg ipo aku mai umah .. hehe bwk kek cheese kek gik .. muahahah mkn x hingat dunia sat. 3g akak ipo aku kat kmpung yer ni pi wat tek mater lak adess baru nk eksen kan kat dia pat kek. pas mkn aku simpan setengah kat peti sejuk umah setengah nk bwk g jer leh gak aku lantaks sementara tunggu customer.

siang tu ahad mang selalu x amai customer, zam g toilet punyerla lamer sib bek la ader customer pun order menu yg aku leh wat sendrik x jenuh tunggu. bila zam balik toilet tu yer wat donno ajer .. huhu sedih o dak ni x hingat ker besday aku ni? aku malas nk layan dia so aku lak g toilet menenangklan jiwa. padahal aku x der pun g toilet memana ajer jenjalan pusing time square.

balik kedai zam kata ader customer kat belakang, p yer x tau nk amik order mcm maner suh aku p amik kan..

masa g bakang ngok mana der customer aa .. tapi ada seekor beruang kaler oren yg nk sama besar ngan aku kalo duk kat kusi .. trus aku pluk zam kata macihhhhh.... masa tu gak la amik gambo aku ngan giant (nama teddy tu bab beso cam giant dlm doraemon.. hakhakhak)pas tu mcm biasa a aku send abis kat suma adik badik aku tunjuk dpt bear2. ada yg reply somey ader yg mawah .. huhu cian aku.. aku x berdosa ...dah laki aku yg belikan kat aku jgn ler marah den plak ... (daktu mawah sbb dia pun nak benonyer .. muahahahaha - gelak jaat k)

alamak ader customer!!!! sat g cek sambung no ... www.tips-fb.com

Sunday, October 11, 2009

aku kah itu?


aku rasa mcm nak tulis sal tuttt!!!!! tapi maless ..... nk tulis sal teett!!!! pun kebusanan punya ..

bukan x der yang menarik sebulan lepas raya ni .. masalahnyer mood aku mang ilang bersama bulan syawal yang makin berkuringan harinya.


hari ni patutnya hari tuk aku .. tapi biasalah kan mcm x der makna ajer ... pada yang hingat tu macehhh bebanyak la yer .. for making my day. pada yang x hingat tu .. aler "AS ALWAYS" ... mang x pernah ingat pun ... gik pun aku ni kan bukan nyer dlm senarai2 org yg penting dlm hidup engkorang kannnn ... kan ....


so aku pun dah males nk emo .. emo .. pun yang x hingat tu bukan nyer paham.. wat derkk!!!!!! ajer ader a ...


aper pun moga aku tabah hadapi liku2 kehidupan esok hari. aminnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.tips-fb.com

Saturday, October 10, 2009

The Fray - Never Say Never

Theres some things we dont talk about
Rather do without
And just hold the smile
Falling in and out of love
Ashamed and proud of
Together all the while

You can never say never
Why we dont know when
Time and time again
Younger now than we were before

Dont let me go
Dont let me go
Dont let me go
[X2]

Picture youre the queen of everything
As far as the eye can see
Under your command
I will be your guardian
When all is crumbling
Steady your hand

You can never say never
Why we dont know when
Time, time and time again
Younger now then we were before

Dont let me go
Dont let me go
Dont let me go
[X2]

Were pulling apart and coming together again and again
Were growing apart but we pull it together, pull it together, together again

Dont let me go
Dont let me go
Dont let me go
[X4] www.tips-fb.com

Tuesday, September 22, 2009

malam raya

memandangkan raya kali ni aku sambut kat kl, aku ajak zam meramaikan lagi masjid india dgn org2 yang last menet sopping tu... yerla selalu dia citer jer mlm raya kat sana meriah ....so nk tau la mcm mana tahap meriah dia tu kan ..lagipun aku x mo sedih mlm2 raya ni, tu la nak membzkan diri.. ahaks...

tapi i tell u.....

lelong tahap mereng wooo ...

ader yang baju kurung rm198 jadi rm60 ajer.... ader yang 2 pasang rm100 ader yang 3 pasang rm100... masa dah nk abis pusing tu lagi best. 1 pasang baju kurung moden 10 hengget ajer!!!!!!
ishhhh ishhhh...
kalau ader saiz dah lama aku hangkut sumer ...
tapi biasa la kan baju tu suma tuk mereka yang x cukup makan jer x pun x cukup zat dlm badan ... tu la keding semacam... ahak ... (akak2 aku jgn marah no . ...)

tu citer baju...

kueh rayer pun sama.....
ader yang 1 kotak 15 hengget ader yang 1 kotak 10 hengget..
tapi kueh yang x laku a ..
kueh yg aku nak x der ..
so x der gak beli nyer

kepek pun samer selalu 1 paket 10 hengget .. ni 5 paket 10 hengget... nenok org borong mcm lebah hurung madu tu ...

aku nak popiah simpol ajer tp suma jual 1 paket 15 hengget. zam kata amik ajer la... bab ader yang kasi 3 pkt 45 hengget. tp aku x mo!!!! nak yang 1 paket 10 hengget ajer...

pusing la pusing ...
pusing gik ...
n lagik ...

dah mang rezeki aku kot ....

masa nk balik tu ader yang jual 10 hengget 1 paket .. aku amik la 3 paket ...
x dan sampai umah dah bukak 1 paket makan sambil jalan ...

lalalaal ......

esok hari raye .... www.tips-fb.com

Saturday, September 19, 2009

malam raya ku ..

alahai aper la nasib diri aku ni



orang malam2 raya sebuk tolong mak kat dapur ... erk ... aku tolong melantak jer ahaks .. mak suh carik daging wat serunding aku carik masuk mulut .. wakakakaka



adess ...



aku ni malam raya still duk jadi penunggu kat kedai ni, ngok org yg x der kampung or x pun senasib ngan aku x leh nk balik raya...



at least...



dema bukan kija, tapi duk ukur kaki lima shopping complexs



esok pagi raya ..



aduhai hati ... tabah ker? www.tips-fb.com

Thursday, September 17, 2009

beraya kah aku?

bibb...bibbb ...

tetiba hp aku berbunyi ... ader msg da (erk msg aku bunyik mcm tu?? bedal jer la labuss ...)

adikaku: salam akak
aku: salam ajer mender len x der nak kasi ker?
adikaku: akak cuti raya baper lama?
aku: sebulan!!
adikaku: akak ni raya poser ker raya katak? ni nak jeles...
aku: ekekekeke

.......................................................................................................

ting .... ting ....

ym bunyik pulak

adikakugak: akak!!! samat ari raya, mintak maaf naa ..
akugak: tu mintak maap kat akak ker kat naa?
adikakugak: hehe ari ni last kja, akak cuti bila?
akugak: akak cuti raya pose sampai raya aji!!!
adikakugak: haah!!!!!
akugak: lalalalalalala

.......................................................................................................

adess kome ni kan ... nak jwp camner? kalo ler kome leh baca ati aku ni.. kompom kome tak tanyer dah cuti bila sampai bila ...

tuk yang belum tau sbb x diberitahu atau memang x amik tau...... raya tawun ni aku raya kat kedai!! keja ok. tak balik sana x balik sini ...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................................

apolah nasib den x leh balik rayo tawun ni ...

eden x ponah x balik ni ... tak buleh nak koba apo la rupo den suk pagi rayo ...

well ... x per x baik raya janji raya sekali <<<< itu lah yang abg aku yg no 2 pujuk aritu masa bukak poser rame-rame minggu pas.

ahaks ... yerla aku mang leh cuti raya p zam x pat cuti raya. sekaligus boss kata meh la jaga sekali ajer ...

uwaaaaa lagik aa ......

kat sini gak ler aku nk moon ampun n maap pada semua kengkawan n family n sahabat andai n sapo-sapolah yang kenai aku .... maapkan salah silap aku sepanjang perkenalan kita. aku kan hanya insan yang kerdil di sisi Ilahi ..

salam Aidilfitri .. Maaf Zahir Batin www.tips-fb.com

Monday, September 7, 2009

i'm backkk!!!!! anybody miss me?

hellloo ... hellloo ......

i'm backkkk!!!!!! anybody miss me???

ada ker yang windus kat haku ni? ker haku jer yang pasan lebey?

haahhh!!! tak der yang windus??? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....

sodehnya rasa hati ... sappo pun dah x hengat kan haku ek ...

takpolah ... nak buek mcm mano kan .... dah lama ngat ilang (rasa sebulan lebey skit jer .. ahaks)

erm ....

oklah .. pada yang tak tahu kemana haku sudah pigi, ni haku nak story mory in the morning glory... erkk betuila haku ngah tulis ni time subuh sepi-e tau ...

alkisahnyer ...

pada yang tahu ... dan yang x tahu mahupun yg x hamik tau pun ...

haku ditugaskan untuk memoniter project terbaru company kat pat haku kija tu.

Project kedai makan ... dimana zam la yang jadi tukeng masak nyer ...

puhh ... skang zam dah tambah 1 lagi keterrean dlm jenis masakan ... dulu bagak sal tau masak lauk nasik campur .. tu ala cart tu western .. la ni tambah masakan korea ... hik hik

sampaikan customer korea pun tanya yang masak ni org korea ker local? bila kasi tau local mang trus dema lespeck a.... cuma org local jer yg terover pandai komplen kata x mcm masakan kat kedai korea yg org korea sendirik masak? Hah!!! pening tak?

erkkk .. apsal haku cita sal zam lak ni? adesss ..

balik cita sal aku la ek.

haku ni bukan sesaja tak masuk opis. tapi kene jadi bidan terjun tolong kedai tu bab kekurangan pekerja. dimana pekerja nya cuma sorg ajer... saper? Zam ler ... hakhak..

so disebabkan itu haku, imau ngan adik imau yg diimport khas tuk ajar zam masak la yg jaga kedai.

haku amik order, antor makanan, kemas meja, jadi cashier ...

imau?

hak hak ....

imau tukang bsuh pinggan...

muahahahhahaha caya tak? caya tak?

x caya sudah tapi tu la hakikatnyer ...

kehkehkeh ....

sampai haku lak kene halau dia duk luar amik order biar aku basuh

tapi dia x mo ...

ades ...

bukan aper x sampai ati ...

tapi dlm x sampai ai aku ngan zam bantai gelak tokey kene basuh pinggan ....

wakakakakakakaakka

alamak .... imau dah masuk ... sat ge ader masa aku continue ek ...

la ni nak wat kija yg dah 2 bulan terbengkalai ...

see you later ....



aligator .... kuang kuang kuang .... www.tips-fb.com

Monday, July 27, 2009

entah lerr ....

errmm ....aku nak post n3......tapi x der mood....bukan x der cerita .... mcm2 nk cita... tapi bila log in ajer jadi kaku ... adess .... hilang suma idea...

aku nak nanis ... tp kang banyak lak yang tanya "awattt?"... kalau leh cita apa yg aku rasa ... dah lama a cita ... x yah a nanis ...

nak aku jerit kan kasi ilang suma menda yg terasa dlm ati ni... kang org kata aku "GILO" plak ... tetiba jer jewit... angin x der ribut x der...

habis tu aku nk wat aper?

nak citer kat kengkawan yg ada ... suma bz jer ... yerla x kan la nak harap dema sentiasa ada ngan kita jer 24/7 kan ... dema pun ader life sendrik gak...


kang aku kata aku sunyik ... org salah paham lak ... kata musan pun salah phm gak kang ...

entah lerr .........

www.tips-fb.com

Sunday, June 28, 2009

aku tetap diam......

masa 1st time tnegok cita sepi tu, pada aku mmg best walau ader yg kata x best. aler biasa la kan deria rasa org ni len len, sama kang x fun lak. hehe. pas jer cita tu trus cawik OST dia, fuh mang berhantu gk ler sat hehe.... kat saper x der lgu tu gik, t mintak kat aku ek. wat sementara kom baca jer la lirik dia luk.. kui2





Yuni Shara - Sepi

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
Aku tetap diam


glitter-graphics.com

www.tips-fb.com

Wednesday, June 24, 2009

keta osak ker ni? uwaaa

tadik kan pagi masa nk ge kija
mcm biasa la kui 7 bangun kui 7.30 dah dlm keta
setart2 x muleh gak ... uik awat ni?
ngok gear ok dlm 'P'
ekon x pasang lampu x pasang
viper suma pun lagi la x pasang
try gik .... x muleh gak ...
adess payah mcm ni
tekan minyak 7-8 belas kalik
pun x muleh ...
uwaaaaaaaaa ......
call zam, ish x jwp kompom x sedau ..
call abg long a mcm ni tanya nk wat mcm ner
ermm ... abg long kata maybe batery,
x per ader warenty gik
suh ge jer ngan bas luk, ptg kang dia mai ngok
x pun jump setart luk tuk bawak ge jer
ptg dia mai ngok
call imau kasi tau lambat skit bab keta a muleh setart..
erm ...
kuo keta kunci pintu naik atas
ilang penat sat tu ge kat zam
"abang ... abang .... keta x muleh setart"
x der respond laks adesss
kejut gik .. sore dah serak tahan nanis ni ...
"abang ..sob..sob abang .... sob keta x muleh setart"
zam bangun ... ngok aku yg dah banjir
"awat?"
aku pun per gik ...
"sob..sob... keta x muleh setart...sob"
"sob gik... adik dh try banyak kalii .... x muleh gakkk"
"sob dah ngok gear suma ok ekon lampu suma x on pun..sob"
"sob..sob..dah tekan minyak sob...sobb .... p sama gak"
sib bek yer x marah p pluk aku bab nanis,
tu pujuk jgn nanis dia turun ngok kan sama.
"sob...sob"
dah turun dah ngok x muleh gak
tu ngok kedai repair ekon dh bukak yer pi tanya
apek tu suh tanya kedai ayer tu ngok
zam pi la kedai wayer tu plak pangggil ngokkan
apek wayer tu usik sana usik sini
goyang sana goyang sini
siap tonggeng2 gik
wokeyy siap!!!
upernyer wayer tetanggal ajer,
maybe kucing masuk bawah keta dia tertarik
erm ...
alhamdullilah x serius ..
ngok jam dh kui 8 lebey,
bekpes sat ngan zam
8.40 ge kija jln dh x baper jem
sampai opis 3g zam kasi tau dh sampai suma ok
baru yer tido balik ...
heeee ...

moral of the stoly?
kalo nak elak kan diri dari kene mawah sbb kaco org baru nk tido, nanis la siap2 kompom org tu x mawah punyer bab dia tau mukan sesaja nk kejut ... dlm erti kata lain bila dh kawin kene pandai bila masa yang nak kene belakon .. ahaks ... www.tips-fb.com

Monday, June 22, 2009

happy birthday adik beso .. hik2

sabtu 20 Jun, 9.12 mlm

tiga ...lalalala... tiga ... (lagu otomen 3 aku berbunyik )

dpt msg yg bertype beginik ...
adik kabing: No ic adk 840620-xx-xxxx tak da sapa yg perasan ker?
akak kabing: kah kah kah n kah lagik .... aper a adik ni kan awal2 dh kasi pesent aper yg tak
hingat nyer. wish tu saja jer lmbt2 sikit ngok adik tu mcm ner.
adik kabing: hee ... ingat kan akak lupo .. hak2
akak kabing: yerla2 ... camat arijadi adik, moga panjang umur murah rezeki, jadi isteri yg soleh
n ibu yg baik ... amin ...
adik kabing : macih akak ...



P/s: adik oh .. adik, akak x luper ler n3 tuk adik pun mang akak dah siap dah cuma tenet kat umah sehari dua ni mengong jer x leh masuk mcm ner nak post? so arini jer yg muleh akak post n3 ni. just a simple wish tuk adik... heheheeee



To adik with lots of love ...

happy birthday adik, live, love, life the best you can today as its no tomorrow



glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Thursday, June 18, 2009

kisah yuyu + meme ngan seekor kembing - part1

satu pagi yang cerah... celah2 pokok kaktus
dgn lapar aku tahap nak jadi gaban
x der niat pun nak sakat dak tu
semua nya terjadi sendirik
hak ...hakkk
caya kan kan ...kan ....





Kisah yuyu + meme dan seekor kambing

yuyu: *pluk* pluk*
meme: * larikkk* x mo x mo awak musuk blum mandi
yuyu: hak...hak..mana tau nie??
meme: awak kan adik badik kambing
yuyu: uwaaaaaaaaaaaa
yuyu: jaatnya awak nie
meme: la usik pun x mana leh kata jaat
yuyu: uwekkkkk
yuyu: sedey a mcm ni

meme: bing o bing
meme: x mo panggil yuyu dah a
meme: nak panggil bing
yuyu: uwaaaaaaaaaaaaaa xmO arr
meme: aler bing memalu laks
yuyu: uwaaa uwaaa n uwaaaaa
meme: naper bing?
meme: ala huduh betui la bing kalo nanis
yuyu: wak pggil camtu xmO kawan
meme: org ngan kambing leh kawan ker?
meme: selalu org makan jer kambing tu
yuyu: wak arr kawan ngan kambing
yuyu: uwekkkk

meme: ermmm ..... rasa kawan ngan awak jer pg ni
meme: so awak la kambing tu kan
meme: kah kah kah ngakku dirik kambing
yuyu: encik arr uwaaaaa
yuyu: Your buddy has sent you a cool Emoticon, to get it click
http://www.smileyhub.com/s.asp?im=Yahoo&ref=3&ses=143167899&rsn=2&app=4258963
&cont=\@TCBE(20344)(0)$V=2,S=143167899$\@TCEE
meme: eh bing, mender alah tu bing?
meme: x paham la bahser kambing ni
yuyu: *sob...sob*
yuyu: nk wepot kt k. war arr nti..
yuyu: uwekkkk
meme: ge la
meme: kot2 dia paham bahser kambing
meme: ahaks
yuyu: malam nie nk jupe dia yeye
meme: ge a
meme: x heran
meme: kambing pun tau jenjalan ek
meme: kang kene tangkap sembelih baru padan muka
yuyu: padanmuka awak dok jauh x leh hikutt
meme: x mo ah, jumpa kambing
meme: kang busuk mcm kambing gak
yuyu: kita org nk p makan2,KFC ,pastu jalan2 p mkn MCD plak yeye
meme: uik kambing perut besaqnyer
yuyu: uwekkk x leh ikutt
meme: baguih2 makan bebanyak kang kene sembelih banyak skit isi dia x ler tulang ajer
yuyu: gerammmnyerrrr.......dak nie pepaGi dOk cari pesal plakkkkkkkk
meme: hak2 bing
meme: marah ker suker tu?
yuyu: sengal a ...
meme: HAHA awak la SENGAL tu
meme: bab awak kambing
yuyu: mengOnggg arr
meme: kambing mang bengong
yuyu: yer ni kan ......
www.tips-fb.com

Friday, June 12, 2009

betull...aku x tipu

huk..hukk
aku nk update blog
tp mcm ner nk update?
duk depan pc pun dak

betull ...aku x tipu

aku bz
tahap gaban ni
gaban pun give up kot
kalau duk kat tmpat aku

betull ...aku x tipu

bulan ni
mcm2 jadi
itu la ini la
begitu la begini laa

betull...aku x tipu

kalau aku ader power
mcm otomen
kompom punya
dah arwah dah si tutttt n tuuuuttt

betull ...aku x tipu

tp aku kan manusia biasa
ader "brother" tu kata kat kitorank
org baik2, org beriman
mang selalu setan kacau

betull... aku x tipu

tekedu sat aku
baik ker aku?
yang aku tau
selalu wat hal sendrik jer

betull... aku x tipu

hal sendrik pun
sendirik mau ingat la
"wa x kacau lu, lu jgn kacau wa"
"lu kacau wa, makan nasik dgn straw la .."

betull...aku x tipu

manusia
mang cepat berubah
walau baik mana pun dgn kita
walau kenal bertahun pun dgn kita

betull...aku x tipu

tp klu dah der yg dengki busuk hati
kata sana kata sini, cucuk sana cucuk sini
dgn adik sendiri pun iri hati
inikan org luar

betull... aku x tipu

org selalu lupa, hidup ni mcm roda
jap kat atas, jap kat bawah
suk2, mati tengah jalan
MAMPUS!!!!!! aku tak peduli

betull ... aku x tipu www.tips-fb.com

Wednesday, June 3, 2009

rindu dia ...

aku rindu ....
lama gila dah x nampak nyer
erm ..

baper lama ek?
erk ..

x silap ader la sebulan lebih dah
sejak zam dah x keja siang

tapi
sejak zam x keja siang ni
bila ada masa dia on9 ym guna id aku tu
mesti dia guna icon satu gambar

sapa yg biasa kene sakat ngan dia tau la
n
sapa yg tau aku rindu sapa pun
kompen tau

aku nk buh gambo yer ...
sape?
aler .. yg aku duk rindu ni lerr

tapi ..
erm ..
x der permintaan

ahaks ...
so maless

suk suk ...
kalau der org suh buh gmbo yer tu ..
baru aku buh a

tp kan
kene dendiam aa ....
kang zam jeles aku buh gambo tu ..

gambo sape?
aler kome ni kan ...

gambo "din" lerr

ngeh .. ngeh ..
www.tips-fb.com

Tuesday, June 2, 2009

i miss you


www.tips-fb.com

Monday, June 1, 2009

new day




hari ni isnin
hari pertama dalam seminggu
hari yg selalu buat org jadi blues
sbb hari ni kompom kija bertimbun
suma nk siap
cuma nk cepat
jalan pun jgn cita la kan
pegi kija jem
balik kija pun jem
erm ....

hari ni 1hb juga
hari pertama dalam sebulan
hari yg buat org semua jadi blues juga
statement kene keluar
laporan kene hantar
meeting sana
meeting sini
"Goal of the month"
ermm ... gak

tp yg nak cita ni

hari ni hari baru ....
hari dalam bulan baru ...
semua serbi baru la ...
so apa kata kita mulakan hari ni ..
dengan azam baru juga ...


org puteh kata
" New day, new beginning ... make it a fresh start to life "

org kita kata
" hari baru, hidup baru, mulankan cerita yg baru "

erkk lebey kureng mcm tu ler
adess ...

mcm nak sambut new year plak ek
ahaks ...


www.tips-fb.com

Friday, May 29, 2009

mereka tetap mereka


smlm
lepas anta zam kija
jumpa kawan lama
kwan chat
bukan duk jauh pun
tp biasa la memasing ader idup sendrik
sembang tu
sembang ni
erm ....
ader cerita
tentang seseorg
yg kurang sedap untuk didengar
kurang cahaya untuk dibaca
adess ....
apper la nk jadi
jahat2 aku
jahil2 aku
masih tau batas2 nyer
masih tau limit nyer
masih tahu adat resam kita
budaya kita
sosial2 aku
tak kan melibat kan org lain
hanya aku n aku sahaja
tp ....
cerita yg aku dengar tu
ishh ...
entah la
x leh nk tulis
sinopsis ker
kesimpulan ker
huhu berat sungguh
dan sbb cerita itu
menguatkan lagi ke-antian aku pada sesuatu perkara
aku baru nk belajar menerima
mungkin x semua org sana sama
tp
cehh ......
lupakan ajer niat baik ku itu
kompom!!!
mana ceruk pun dema duk
kalau dah nama org sana
lahir kat sana
besar kat sana
asal usul family masih balik raya sana
lupekan ajer la
BENCI!!!!
ape pun
Tq la kat suma mereka
yg pernah mewarnai hidup aku ni
tanpa mereka aku x kan tahu jugak
erti sebuah kehidupan
sebuah kepura-puraan
nilai 1 persahabatan
www.tips-fb.com

Wednesday, May 27, 2009

take a bow

masa 1st dengar lagu ni, memang x leh nk lupa dah. ditambah pula ngan lirik dia yg mendalam ...
..
yg paling aku terasa
..
sbb makna dia mcm kena jer kat sorg dua best friend aku tu
..
tp biasa la kan
..
manusia
..
mana nak ngaku
..
so pada anda yg terasa
..
fikirla sampai bila nk hidup dalam belenggu
..
lelaki bukan seorg
..
bebaloi ker penantian korg
..
bebaloi ker pengorbanan korg
..
erm ....



Leona Lewis - Take A Bow Lyrics

The flowers are faded now, along with your letters
They will never see the light of day, cause I’ll never take them out
There’s no turning back, it’s for the better
Baby I deserve more then empty words and promises
I believed every thing you said, and I gave you the best I had

So take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gave me was pretend, so now take a bow

The future’s about to change, before you know it,
The curtain closes, take a look around,
There’s no one in the crowd, I’m throwing away the pain,
And you should know that your preformance made me strong enough

So take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gave me was pretend, so now take a bow

Well it must have been slight of hand, ’cause I still can’t understand
Why I could never see, just what a fool believes
But the lies they start to show, tell me how does it feel to know, right now
That I wont be around, so baby before what happenes

Take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gzve me was pretend, so now take a bow
(more…)


" Baby I deserve more then empty words and promises , I believed every thing you said, and I gave you the best I had , I gave you love, all you gave me was pretend "


www.tips-fb.com

Monday, May 25, 2009

sorry sumer, last week bz sit .. tp x berapa gilers, ahaks ... tp aku sempat gak pi menjalan jalan kan diri ngan zam ngok movie Night At The Musium 2.
yerla bz-bz pun kang x dilayan abg sorg t majuk pulak ... haaaa kome jgn x tau skang ni aper angin aku pun x paham .. sat2 majuk adesss .. ngan suzi2 sekali kene tempias dia majuk..
petua paling senang aku kasi tau suzi kalau dia majuk adalah .... erk kome nak tau ker? x yah a ... bio la aku jer ngan suzi tau cikit2 hahaaaahahahaha ....
k la ader ija, aper2 nak ngok pic yg ader lebey sikit korg klik la kat address atas tu ek ..
take care all ....
p/s: membizikan main mafia wars ni ... wwawawawawa ......
www.tips-fb.com

Monday, May 18, 2009

happy birthday wabbit!!


semalam beday si wabbit, tp tk sempat nk post card pada dia, so hanya wish dlm sms and buh birthday card kat sini, muleh ek .. ek .. yang ek ...
hehe ape pun chin doakan semoga yang berbahgia dengan apa yg ada sekarang ni walau pun dgn sapa sekali, lantak kan apa org nak kata "live your life for you not for others"
chin juga mendoakan agar segala cita2 n impian akan tercapai .. tak cepat lambat pun tapi kita kene yakin and redha dengan ketentuan-Nya.
Aminnn.............................
www.tips-fb.com

Wednesday, May 13, 2009

mulanya cinta

masa mula siti nyanyi lagu ni aku dengar sambil lalu ajer, .... tp lepas konsert af7 yg ke 8 bertemakan lagu theather musical, lagu ni mampu mencuri hatiku ... (alamak jiwang plak.. ahaks)

tapi betul lepas isma nyanyi lagu ni baru la nak tercari2 sapakah punya lagu yang sangat sedap lirik n sentuhan nya .. erkk ... adess. .. korang baca sendrik a ...


Tiada sesiapa dapat melupa
Perasaan cinta pertama
Akan ku ingat selama-lama
Saat pertama jatuh cinta

Kasih sayang
Senyum mesra bersama
Gurau senda pujuk rayumu
Pasti ku ingati

(Korus)
Apapun jua akhirnya
Aku kan tetap
Mengingatimu dengan setia
Walaupun kau akan pergi
Pasti ku ingati gelora cinta
Kali pertama
www.tips-fb.com

Tuesday, May 12, 2009


aku n zam - klik sini yerr




ari sabtu .. wesak, pagi tu mcm biasa ... dh mcm aktiviti wajib plak aku ngan zam.











kemana? mana gik sungai skinchan ... wait for us ..... hehe











tp kali ni berempat bab aku angkut akak dayang sebelah tu ngan adik dia suzi sekali.











aku dh kata kalau nk ge kene ge pagi bab air masih bersih x ramai orf mandi.. so kui 7.30 tu mang dh bertolak dari umah... tu pun aku tanya zam x lambat ker? yerla selalu aku kui 7 dh ada dlm air ... ahaks











suzi ngan kak dayang memula x nak mandi sbb sejuk katanya.. tp baper lama sangat kan .. dpt lak ngan zam yg duk percik ajer air kat dema lelama basah juga... ekekekek ...











yang aku x tahan tu dema dlm sejuk2 lepas tu x nak keluar dari air pulak .. hahahah jenuh ...











ge sana bawak bekal bihun goreng, ayam goreng sikit ngan sosej goreng.... tp dah x der rezeki kami nk makan ayam goreng ngan nuget tu sampai abis bab onyet2 kat situ bawak lari ...











e-ya ... tak tipu ... jenuh la kami tejerit2 suh zam halau onyet2 tu, bila dah ubah pun dia ge amik tappuwer ... (erkk ... mcm ner eja ek aku blur sudeh ahaks) yg ader telur goreng dlm dia tuk mkn ngan bihun tu.









ape pun aritu mang best la. ye la aku ngan zam kan mang suka jln rmai2 ni, baru leh havoc skit tu nk lama2 pun x per la









lama pun bukan lama mana ngat kui 11 dah pi mandi salin baju hahahaha ..... www.tips-fb.com

Sunday, May 10, 2009

date-date

tuk pengetahuan korang, khamis malam minggu lepas zam ajak keluar pg diner.. ala.. ala dating la kan.. ahaks.. tp bukan berdua tau berempat .. hehe sekali dngn sorg kawan tmpat kija dia nama fadzrul ngan suzi, adik kak dayang bilik sebelah aku tu la.

suzi tu baru 1st time nk keluar dgn fadzrul, selalu nampak dlm 3G aje bila zam 3G aku. janji kui 9 kat pavillion, aku ngok dia mang dah mcm gelabah dah. kui 8 pun masih cawik baju nk pakai... jenuh dgn aku-aku sekali terjoin men tuko2 baju hehe. sonok gak benonyer ader org nak melayan men tuko2 baju ni. bila aku kasi tau nak pakai blouse ngan jeans ajer dia pi punggah beg suh aku try baju tu la baju ni. aku dh try tu tunjuk zam, dia kata x ok aku kasi tau la zam x kasi. tu ader la kat 3-4 kali tuko aku try baju, mang aku tau apa yg zam x kasi benonyer. last tu aku try satu dress kaler biru lembut skit, tp nk kene pakai tube kat dlm....bila ngok ok, diorg suh tanya kat zam aku kata x yah wat suprise.. hehe

jam kui 9.30 suzi lum siap gik.. sib bek la mamat tu dah kasi tau keluar umah baru call dia, huh selamat ... zam duk bising sal aku x siap gik, just siap muka ajer baju nyer kai tube n seluar pendek.. bising sal ingat aku nk pi mcm tu ajer. bila nk turun keta aku suh dia turun luk panas enjin, dah turun baru la aku ni sebuk pakai baju tu, sib bek men sarung ajer hehe

dlm car yer ngok aku kai baju tu tanya ok tak? ok .... dlm ati puhh selamat x kabng jenuh nak nek atas tuko baju len punya.

ge minum2 jer jap makan2 sembang kui 1 lebey balik. x ge mana pun lepak kedai makan ajer.

masa ari jumat tu ingat nk tunjuk gambar kat adik sorg tu, tp dia cuti da ... huhu x kasi tau laks tu, baru semangat nk tunjuk tp x per la aku post kat sini ajer....

ni aku amik pun atas permintaan adik aku sorg gik tu yg pesan "akak pi mana2 jgn lupa amik gambo tau" ...

tadaa ... ni la gambonyer ... x banyak ngat bab tangkap pakai hp ajer ..



tapi malusssssssss ... nyer ... bab 1st time kai dress (klik sini ek)hehe www.tips-fb.com

Thursday, May 7, 2009

facebook a.k.a kulit buku!

dah banyak kali dah dpt email kengkawan
suh join fa-ce buuk ni tpi
sekali pun aku blum telintas gik nk klik tuk join.
awat ntah .. mcm x berminat jer
aku ni kan pelik skit...
mana yg ramai gila penyikut tu aku mula la mallas
mcm tagged org suh join aku pun join la ...
lepas 2 bulan jer kot aku out dah
bukan apa aku musan!!!
huhu mcm x der pekdah aajer aku masuk tu
alih2 sama jer mcm fs, org duk komen la ...
anto msg ja ...
x dr ker yg baru ker?
x der yg adv skit ker
kalau gath pun muka tu muka tu gak ler
muka len ader ker muka tu layan?
erm ...
balik pada kulit buku ni ...
adess perlu ker aku nak join ni?
kasi komen skit perlu ker dak?
kalau majority manyak kata perlu t aku timbang2 kan ler
kalau x der sokongan so arap maap yer ...
segala kaunter pertanyaan tuk kulit buku tu akan
ditOtOP!!!
www.tips-fb.com

Wednesday, May 6, 2009

aku nantuk ni !!!!

aku mang ngah nantuk ni. mana tak nyer smlam pas anta zam kija mcm beser la kui 11 mang aku dh tido tu bangun kui 1.30 bab suzi adk k. dayang nak hekut aku p kat zam. nk jumpak pakrul .. ahaks selalu duk ngok masa aku 3G zam ajer. balik tu amik k.dayang plak p minum teh tarik tu dema kecoh nk masak asam pedas arini. maybe ngah masak la kot entah aku x tau .
yang wat aku belum tido tu ceritanya begini... blum ker? errkkk tido sat ajerr hehe ...... pas balik minum teh tu, pi la pasar cokit tu, sekali ikan dah tutup tinggal ayam ajer, masa tu dh 4 lebey. pi lak pasar gombak pun belum bukak daaa ... tu dah alang2 jalan jauh pi la pasar borong selayang. ni la 1st time pi pasar borong sana, so org kata yg baru tu belah kanan yg belah kiri tu lama punya. masuk ajerla kanan tu kan. dah ler masuk kene bayo paking... tu x per la kan .. aku ngan suzi duk lam keta. suzi malas masuk alasan nk dodoi aku tido kanng x bangun lak ge kija. tapi bukan nyer dia dodoi aku dia bantai ajak aku nyembang plak adess .....
ngah sedap nyembang sekali k. dayang ngan zam balik kat keta zam pi goyang keta mcm nak tebalik rasanya... tanya la awat? mana ikan? masuk2 dema gelak 2 duluk kitorang ni mang ngah tepinga2 la kan .... sekali upernyer pasar tu org beli ikan x pakai kilo. . pakai tong! paling sikit kene beli 5 tong!!! aku ngan suzi pun aper gik bantai gelak sama laa .....
korank bayang ek 5 tong ikan tu kalau kenduri masak laksa pun mau sebulan baru abiss tau ....
tu pi la pasar yg belah sana tu plaks .. dema pi beli aku ngan suzi a.k.a co-pilot (hahahaha bab dia sebuk suh aku tido dia bwak .. sekali yg tido dia? ate camner? ) ... kui 5.30 sampai umah..
aku masuk jer bilik trus bommm .... pesan zam kejut kui 7 sekali yg kejut tu call dari bapak aku da .. adeesss kene sakat aku bab blum bangun kui 7 pun .. hehe
sekian kisah nyer ... ahaks
www.tips-fb.com

Sunday, May 3, 2009

jwp tag adik cute!!!

huk huk ... adik aku dh pandai tag aku laks ... layanzzz jer la ahaks

1 - nama yang dingini kalau diberi peluang untuk menukarkanya?
x mo la nama den unik x jumpa gik org yg sama ejaan nama ... thehehhe
2 - adakah kamu single?
masa kija mang single .... lalalalalala
3 - kesenangan diri kamu apabila .......?
dpt mkan kepci ... idaman ku selalu
4 - orang kesayangan kamu?
family, me hubby... adik2 cekodok aku tu .. kengkawanz
5 - siapakah kawan karibmu dan kenapa kamu senang bersamanya?
si budak cute .. bab senang leh cita pepe pun kat yer. walau x penah jumpa n jauh di mata yer sentiasa ada di saat memerlukan seorg teman
6 - warna kegemaran kamu dan kenapa
ijo cuk pisang .. bab beri ketenangan
7 - filem terakhir kamu tonton?
bohsia,jln la dlm terang kang ekciden lak jln dlm gelap
8 - hero a.k.a watak kegemaran kamu dan kenapa?
 saper yer? alamak lupeszzzzz
9 - heroin kegemaran kamu dan kenapa?
anastasia ... mulan, naper? entah mang suka
10 - muzik kegemaran kamu dan mengapa?
rnb, ballad, soul ... yg tak memekak kan telinga!
11 - pendapat kamu tentang saya?
baik, tegas p lemah lembut... tu kelemahan nyer gak bab selalu wat keputusan ikut ati
12 - apakah sifat yang membuatkan dirimu senang?
terima org lain n diri ini seadanya
13 - sifat yang dibenci olehmu?
cam longkang punya.. x tau? pikir sendrik a yer
14 - angaran umur untuk kamu berkahwin?
erk.. dah kawin pun nak kasi anggaran gak ker?
15 - adakah kamu pernah kecewa bercinta?
yerrr......
16 - cinta pertama pada umur?
18 thun
17 - cinta sekarang?
kat hubby laa ....
18 - pendapat kamu tentang wang?
tak der susah ader pun menyusah kannn!!!!!!!!!!
19 - henphone yang kamu gunakan?
sony elikson w660i
20 - jika kamu seorang artis terkenal?
kompom selalu pat mkn kepci!!!!

sekian ... adesss penat tau!!!! tapi x aci la penat sorang kan .. kan ....

so pada anda cik ailing, kak ina@jed silala jawap pulak yer ..

mekasihhhhhhhhhhh..........................
www.tips-fb.com

Thursday, April 30, 2009

kene tag lagikkk ... huhu

yer la yerla ni jwp laaaa ......

1. Nama awak boleh dikatakan sempena nama siapa?
campur kot nama mak ayah...jp nk men calling2 tanyak
2. Kali terakhir awak menangis?
bila ek? minggu pas leha mati, tu gegirl, tu chot tu babies .... abis suma uwaaaaaaaaaa

3. Awak suka tulisan awak?
suka la ...apsal? kome x suker sudahhh sapa suh baca!!!
4. Makan tengahari yang digemari?
kalau imau ader dia a banjer ... ahaks ..
5. Awak akan berkawan dengan diri sendiri jika awak adalah orang lain?
erkk .. aper punya suklan daaa?
6. Sarcasm?
mengikut keperluan ..... tak paham? sudeh ...

7. Setuju dengan kempen memboikot barang Yahudi? Barang yang susah untuk boikot?
setuju2 .... starbuck! caramel machia to oh ... i miss u ....

8. Bijiran kegemaran?
honey stars ...

9. Ais krim?
baskin robins ... jamoca almund fudge

10. Perkara pertama bila melihat orang lain?
muke .. eee ... awat cam udang kene bako tu?
11. Merah atau merah jambu?
pink .. ahaks

12. Paling awak rindu?
my jiraff!!!

13. Mahu orang lain selesaikan soalan ni?
harus

14. Warna kasut?
tam puteh kehidupen ..
15. Sedang mendengar?
bunyi ekon - gedik gedik gedik ....

16. Warna pilihan jika awak ialah crayon?
pastel


17. Orang terakhir waktu berbual dengan telefon?

my beloved sister
18. Suka tak orang yang beri soalan ni?
erk .. kureng kenal la ini suklan punya tokey bab si dak wabbit tu pun amik dari org len

19. Sukan?
tu sportskan game pun sama kan .. kan ..

20. Rambut?
ikut kata hubby ..( ahaks kekonon misali gitu )...

28. Mata?
light brown
29. Kaca mata?
aderr ... nk kaler aper?
30.Makanan?
tortilass .....

31. Cerita hantu atau happy endings?
antu laa ..

32. Movie terakhir?
BOHSIA ..... jgn pilih jln oren, kelabu, pink .. purple .. jln mati
34. Musim panas atau sejuk?
winter please
36. Pencuci mulut?
berus gigi colgate 360 baru + freash n white

37. Paling tak suka cakap?
x serupa bikin. mcm cilakak!!! ....
38.Buku?
buku 5 buku 3 lima buku apa mau suma ada...

39. Apa ada di atas alas tetikus (mouse pad)?
tangan

40. Apa yang awak lihat di tv semalam?
alien jahat kene belasah ngan ben dlm ben 10 alien force

41. Lagu?
lagu aper?

42. Jarak paling jauh dari rumah yang pernah awak pergi?
tak tau tak penah kira berapa ribu batu daa ....
43. Lahir di mana?
atas katil ospital
44. Tag orang lain?
mari kita lihat sapa yang kennaaaa .........


puh .... penat aku melayan suklan ni ... penat2 kalau dpt adiah ker x per gak.. uhukkk


p/s: adik kuss qasih sila jwp suma suklan diatas lam blog sendrik ek .. macikhhhhhhhhh www.tips-fb.com

andai bahagia itu ...


tadi balik beli makan, tengok ym nampak 1 nama yg lama dah tk online. baca note dia tulis, sekali sama daa .....

adesss akak aku tu.... tak paham aku. sampai bila la nak hidup dalam belenggu. entah la ... dah berkoyan2 nasihat aku kasi berkoyan2 kata2 semangat diberi ingat bila lama ilang akan muncul balik dgn hidup baru ... azam baru ...

akak ... oh akak ....

cukup2 la hidup dalam kenangan .... cukup2 la hidup dalam air mata ... cukup2 la hidup dalam kekesalan. andai boleh diputar kembali masa sekalipun ... tak kan sama sebab apa yang dah terjadi akan tetap terjadi walau dimana, dengan siapa sekalipun .....

akak ... oh akak ...

bangkitla ... sayang la diri sendiri lebih dari nak sayang org len ... kalau bukan kita yg sayang diri kita sendiri sapa lagi nak sayang? bukan akak sorg jer yg hidup dalam kesepian ... masih ramai lagi yg senasib atau mungkin lebih dahsyat nasibnya berbanding akak ...

akak ... oh .. akak

memangla kami ni, hanya mampu melihat, yang menanggung tu akak .. tapi bak kata org cubit pehe kiri peha kanan terasa juga ..... x sangkut kami ni melihat akak terus hidup dalam sengsara ....

sudah la akak ....

yakin la pada diri sendiri ... yakin la pada qodok n qadar yg dah di tetapkan Ilahi, mungkin bukan ari ni, mungkin bukan besok .. tp adik pasti satu hari pasti kebahagiaan tu ada tuk akak ...

akak .......... www.tips-fb.com

Wednesday, April 29, 2009

aku sukerr

tadikan ... aku jenjalan

jenjalan sorg jer mana der nak teman

masa jenjalan nampak kedai ngah renovate

jenuh pikio renovate jadi kedai mender la dema ni ek

perati penuh minat ni

sekali perati nmapak lambang dia

yahooo!!!!!! aku suker .... aku suker ..

cepat la yer ni bukak x der la jenuh mlm jer baru leh dpt lantak ..

kome x suker sudehh ... yang nak pi melantak aku

hahahaah .... www.tips-fb.com

morning...

morning sumer....

arini bangun awal kit dari smlm ... awal 10 menet jerk .. hahahahahahhaa

tapi sampai opis sebelum kui 8.30 tadi. ge dapur basuh cawan, bakar roti bancuh air milko panas ... tuang air just oren tropicana 1 gelas ..... ermmm tu la breakfest aku ari ni?

korang dah bekpest lum? www.tips-fb.com

Tuesday, April 28, 2009

~~ ku dihalaman rindu ~~


erm ... windu ... winduuuuu .. windu ..windu...windu ...

windu saper? ahaks ...

entah
www.tips-fb.com

Monday, April 27, 2009

demam la ...

sowy sumer ...

2-3 hari x der pun post aper2 kat sini. kat umah pun x dan nak post aper aper. mukan x sudi dah... mukan malas ... (errk... aku ni rajin ngat ker? ) cuma kurang chat sikit. ari jumaat aritu mc. tu pun penat kene bising kene paksa ngan zam suh mc. yerla korang bayang kan ek kalau mc kompom nk kene duk umah ajer dah la ngan cuaca panas gila la ni ader nak suh aku ni yang puteri lilin (pasan sat) duk umah ... huhuhuuuu x rela ...... p sbb dia pun cuti hikut kan jugak ler ahaks ...

x der mender yg menarik berlaku pun. makn ... ngok tv .. mkan .. mkn ubat tido .... hehehe ...

pun musan, ngok muker zam ngok katun ... ngok katun ngok muker zam ... adess sib bek la ader muker amster ngan totis gak .. muahahahaha (gelak noty kit jerr) www.tips-fb.com

Wednesday, April 22, 2009

rasa mcm ni ker dik?

bila dengar balik lagu ni, mang lebey kurang mcm tu la kot aper yg adik sekodok aku sorg tu tengah rasa. erkkk ... yer ker dak aku pun x tau. aku rasa la KOT! ekekeke. ni lagu lama, sesapa yg x penah dengar lagu ni leh dengar kat page aku ek ...


S.O.S - Abba

Where are those happy days, they seem so hard to find
I try to reach for you, but you have closed your mind
Whatever happened to our love
I wish I understood
It used to be so nice, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
The love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when you're gone)
Though I try how can I carry on

You seemed so far away though you were standing near
You made me feel alive, but something died I fear
I really tried to make it out
I wish I understood
What happened to our love, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
The love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when your gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when your gone)
Though I try how can I carry on

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
And the love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when you're gone)
Though I try how can I carry on
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when your gone)
Though I try how can I carry on
www.tips-fb.com

kijam!!!!

semalam, aku lalu depan kedai din.... aku nampak dia ... dia nampak aku ..... mungkin dia dah tahu cita aku x mo minum situ lagik kot, sbb aku ngok pandangan nyer sayu jer ... aku jalan trus x singgah pun sana mcm selalu ... huhu mungkin dalam hati dia tertanya2 aku dah tak sudi nak bekawan dengan dia lagik ker?

entah la mungkin dia fikir mcm tu mungkin tidak, aku mana la tau aku bukan nyer bomoh leh baca ati n fikiran yang len.

yang wat aku makin sades ni bila aku dpt msg dari salah sorg adik sekodok aku ni.

sekodok: akak dah pai umah ker?
aku: lum gik
sekodok: adik dah bring2 ni sambil ngok tv
aku: oitt maghrib pun lum abis dah ready nk tido ker?
sekodok: ngok tv la... x per a akak x mo kaco akak drive
aku: mana drive pun ngah tunggu abg abis kija.
sekodok: tunggu abg ker tunggu din?
aku: uwaaa jgn a tulis nama yer tu,wat akak windu balik kat yer jerk.tunggu abg a ...
sekodok: din ..... din ..... din .... din ...... din ..... din .... din .....

erm ... cenggitu la lebih kureng sms aku ngan dak tu semlm.

huhu kijam!!!!

www.tips-fb.com

Tuesday, April 21, 2009

selamat tinggal din!!!

huhu, tak sangka ape yang ader dak chat tu kai tau pasal kedai pat din suka lepak tu betui. bukan x caya kata dak tu cuma ... biasa la kan nama pun manusia elagi x kene batang idung sendrik mana la nak sedor.

korang nak tau apsal? cita dia mcam ni, kemarin aku ge minum situ mana ngah tunggu zam abis kija siang. tu aku minum teh ais, x makn pun. zam amik tongkat ali neskape, telurparuh masak 2 bijik + telur rebus 1.... ais kosong jgn luper ahaks menu wajib kami tu. (kekonon kami ni nak jimat la sat ge nak pi mkn kedai sdap kitt) tu masa nak kira mcm biasa la  kan une, rene, bla.. bla .. suma 8 hengget ajerk.

uik .. sib bek aku dah abiskan air lam cawan x mau aku tesembur gak dengor rege dia. tu mcm biasa la aku kan .


aku: ini air bapa? (teh ais aku)
tukeng kire : 1 ringgit 3 puluh sen.
tukeng kire: abang air 3 ringgit.
aku: telur?
tukeng kira: separuh masak 2 + rebus 1 kan..... 2 ringgit 4 posen.
aku: 1.3......3......2.4.....
aku: oittt baru 6 ringgit 7 kupang, ini ais kosong  berapa? sengget tiga kupang ker?
tukeng kire: (garu pala kene sergah ngan aku)
tukeng kire: ais kosong 30 sen.
aku: abis mana datang 8 henggetnya?
tukeng kire 2: apasal akak? (dengar aku sergah trus mai)
aku: ni kira berapa?
tukeng kire 2: bla..bla..bla (erkkk aku x tau la dia cakap keling ngan yg 1st tu)
tukeng kire 2: 7 ringgit saja kak.
aku: abis apsal mintak 8?
tukeng kira 2: tada dia silap kira air akak 2 kali ...

aku bayo trus blah .... huhu mang la sungguh dia org men kira ikut suka tu men nek harga. dpt cutomer cam member chat tu muleh a dia diam ajer abi pun trus boikot ngan aku? kira bio jujur baru la ramai masuk kidai tu kan .. kan ..

dan mulai harini aku ikut ler nasehat member tu minum kat belakang bank islam. rege pun murah kit, banyak pilihan n pakwe banyak woo ... leh cuci mata. (member tu punya ayat a ... ). kiranya mulai harini aku x der kesempatan la nak ngok muka din yang cute tu lagik. zam gelak ajer aku kata x pat jumpa din... sib bek la ader gambo yer ngan makyer lam hp aku sebagai kenangan ...

tuchin kata: aku bukan kedekut duit nak makan p kalau sedap x kesah la mahai mana pun aku p gak ni mintak keteaw sup dpt keteaw dlm kuah yang x leh nak cita kat org (ate sup x sup, tomyam x tomyam nak cita mcm ner?)
www.tips-fb.com

Monday, April 20, 2009

beli something tuk somebody erkk 2body ahaks...

luper nak citer masa otw balik mandi sungai tu, masa ge cuci kita aku ngan zam jenjalan cawik makan, nampak 1 kedai tu wat 1 mender, tu aku tanya baper rege ... uik murah kit dari beli kat shopping mall beso2 tu, trus aku kata nak, zam pun tlong kasi idea kaler n patern nak buh.

ape ke bendanyer? ahaks aderlaa .. aku beli tuk some .. erk mukan 2body la baru betui. keh3 ... nak tau kene tunggu n lihat la kot2 tetiba muncul kat umah ker kan .. kan ...

theheheheh aku suker p kalau org tu x suker x leh a pakse ..huhu nak wat mcm ner kan .. taste kita x sumer sama. p org puteh kata mender .. "D TOUGHT THatS COUNT" erkkkk.... betui kr aku eja ni? kamussss........... helppppppppp www.tips-fb.com

Sunday, April 19, 2009

mukan auto post k

ahaks, adik aku tu kalau dia bukak n pasan ader n3 dari aku arini kompom yer ngata aku pakai auto post. hek3 tapi mana ader pun aku kai auto post2 ni ... dari minggu lepas kalau ader n3 uo maa kija tu aku wat kat umah la... yer jer x paan aku dh hint kat yer sal yang k.mawar kwim salam tu.

maybe dia x pasan kot. huhu x leh gak salahkan adik aku sorg tu, pala otak ngah sabut tu... nak bagi lagu yg sesuai ngan keserabutan pala dia pun aku x jumpa lagik . yg sipi2 pun x der muahahaah ...

ADESSS...........aku ni ari sutik pun nak sakat adik aku sorg tu ... ampuannnnnnnn www.tips-fb.com

semalam kan. ...

thehehehhe semalam aku ge mandi sungai gik. mcm beserla kan pas jer zam abis kija, ge pekena teh tarik luk kat jln bonus, tu ge remdam kaki kat kolam ayo paneh sat. rasa dah x larat baru p kat sungai kinchan tu, parking, tdo sat kui 7 lebeh bangun panjat tangga pas tu debusssss...... bunyi anak hippo jatuh lam air. hahahahahahaha ......

penat main ayo ge mentanggap anak ikan lak. siap nonggeng2 gik sbb nak tangkap anak ikan punya pasal. dapat la baby ikan 2 ekor... terus lari p kat zam tu tunjuk dpt baby ikan. huhuhuhu ader ker yer gelakkan aku plak bab baby tu beso ngat goreng kompom x nmpak pepe dah. uwaaaaaaaaaaaa ..... yerni  kan kalau x nyata aku sehari x leh aper? tp nak tak nak kene wat muke sekupang ajer a bab aku ni geli nak pegang baby ikan tu masuk lam botol. ahaks ..

dah lama tu zam ngok aku duk sakap sengsorang masa duk tangguh ikan tu, yer mai try nasib lak. ahaks mcm beserla kan sbb dia yang pegang taangguh tu aku men kasi arahan ajer la mana ader ikan. ader ker ikan tu berenang sebelah kaki dia x nampak .. huhu saba kan ajer la.

www.tips-fb.com

Thursday, April 16, 2009

pagi yang sedey ...uhuk :(




hari pertama aku bawak dia balik,
nampak dia ceria sangat
makan minum, main tido ...
dalam hati berdoa akan sihat selamanya ...

hari kedua, ketiga n seterusnya ..
dia makin manja
walau diusik tidonya tetap lena
kami yang ketakukan dia tak bangun dari tidurnya ...

kemarin, aku masih nampak dia...
makan minum .. tido..main ...
tetap mcm tu juga ...
tetap manja ...
tetap dengan tidornya yang lena

semalam aku nmpak dia
makan minum tidak seperti biasa
terbaring sepanjang masa ...

tadi aku nampak dia
rasa takutku kembali menjelma
dia tidor lagi ..
tidor yang panjang

besok, lusa , tulat n seterusnya
aku pasti nampak dia lagi
melihat dalam hati
segala telatahnya, segala sifatnya
yang tak kan mungkin ada pengganti


*moga rohnya diterima yang Esa kerna dia tetap makhluk-Nya


www.tips-fb.com

Tuesday, April 14, 2009

x jadi majuk ..

theheheh beno nyer ni sambungan cita aku nngamuk sakan tu. tapi sebab masa aku yg duk ilang melayan imau ni (kang org tua tu plak majuk x layan dia .. ahaks) tu x sempat nak kasi tau.

ptg aku jadi singa tu aku dah plan dah x mo balik. p kang aku x balik nak duk mana lak? huhu nak balik umah akak aku suk nak kija jenuh .. adess ... tetiba tingat kat kak dayang, ala akak sebelah bilik aku tu. aku call la yer tanya yer balik dak malam ni? kalau balik aku hengat nak tOmpang tido bilik yer jer. dalam kepala otak plan nak balik kui 9.30 mcm tu bab masa tu kompom org tua tu dah ge jer kan. tu amik baju tuk suk, sebelum yer balik kui 3 nak kunci pintu sesiap tdo bilik akak dayang. kalau yer call ker mender x mo layan. huhu ... nak majuk punya pasal.

sekali masa aku balik kui 6 tu (selalu kui 6 dah tepacak depan yer minum2 makan2 sat) yer duk call ader la kat 10 kali yer call baru aku jwp pun aku jwp yg video call. aku x ckp pepe pun duk tunjuk jer aku kat ner ... tp aku rasa kan Allah tu pun x kasi aku majuk a, terus jer pusing ge masuk kat pat dia ngah kija. dah siap paking baru pikir adess... awat la dah masuk sini mcm ner nak majuk ni? uwaaaaaaa .................

thehehehe maybe sebab yer call sama kot. call mcm aku x der penah marah dia ker pepe. mcm x der mender jer. aku jer ikut perasaan ngat. ate kalo kome pat aku kompom kome pun jadi mcm aku gak. kalau kome jwp dak kompom kome x tau aper cite benonyer ... kah3 ...

balik umah sementara yer nak tuko baju kija ge atu, akak dayang ngok aku ader, gelak member.... huhu siap marah yer " akak ni jgn a gelak kan adikkkkk ... huhu baru hengat nak majuk panjang .... hahahahah aku tau dah adik aku sorg ni mana la reti nak majuk lelama. yer marah2 abis tu abis dah x der nyer nyimpan lelama. puhhh selamat aku leh tido sorg2 (sambil muker nyengih penuh makna) uwaaaaaaa ......................



moral op de setoli .. : uhuk ... erkk .. kene ader ker??? idok ler teman tau. pepande
le kome memikio kan nyer yerrr.... www.tips-fb.com

Thursday, April 9, 2009

batu api punya @#4@##!!!!!&643

dalam banyak2 mender aku paling BENCI!!!!!!!!!! kalau ader yang suka jadi batu api ni. tadi aku balik umah sat, nak ge ngok apsal laki aku x ge kija, masa sampai ader sepupu dia si parul tu kat dalam. bila aku tanya apsal x ge kija (kompom la aku ngah jadi singa time tu) si parul plak sesebuk menjawap

parul: dia baru bangun tido, ni mai kejut dia ..

aku: DIAMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku tanya laki aku bukan tanya kau!!! yang ko sebuk apahal?????

parul: aku bagitau ajer, mai ni pun kejut dia,

aku: APSAL TAK GE KIJA?

laki aku: baru bagun ..

aku: APSAL BARU BANGUN??????

aku: APSAL BARU BANGUNN?????? (sora dah tinggi skit)

aku: MASUK KIJA KUI BAPA?????? 2 pTG???

laki aku: 11 ...

aku: HABIS APSAL ADA SINI LAGI??

parul: lek a dia baru bangun

aku: AKU KATA DIAMMM, DIAM LAHHH!!! NI ANTARA AKU NGAN LAKI AKU TK DER KENE MENGENA NGAN KAU PUN.

parul: aku x mo diam, dah ko marah laki kau depan aku, tak kan aku nak tengok ajer.

aku: SUKATI AKU LA, LAKI AKU, KO SEBUK APAHAL??? KO KAN SUKA BOLEH PI CITA KAT SUMA STAFF LAIN KAT KIJA YANG ZAM TAKUT BINI, KAN..KAN .. KARANG KO GE LA CITA BINIK ZAM NGAMUK SBB BGUN LAMBAT PLAK.

parul: aku cakap sebb aku tak suka, zam tu laki ko, kene la respek sikit. kalau mcm ni aku pun x leh nak respek ko

aku: RESPEK? TAK PAYAH LA..... AKU PUN MANG X DER RASA RESPEK KAT KO PUN. DEPAN BINI BAIK PIJAK SEMUT TAK MATI BELAKANG KALAH BAPAK SETAN!!!! SIAP MAIN NGAN POMPUAN LAIN LAGI, MCM TU KER ORG YANG NAK KENE RESPEK? DEPAN BINI BAGAK BAGUS, DEPAN ORG LAIN PUN SAMA TAPI HAKIKAT???? SEDAR DIRI LUK BARU NAK CITA PASAL RESPEK KAT ORG LAIN. JAGA RUMAHTANGGA SENDIRI, JGN SEBUK CAMPUR HAL ORG AJER .... KO TAK TAU APER2 JGN NAK NYEBUK!!!

huhu .. tuk pengetahuan korang aku bukan saja nak marah laki aku pun, tapi mestila ada sbb yang wat aku marah. aku bukan org gila nak marah x tentu pasal. tapi tang sepupu BABIII dia ni aku mang dah x der ati nak layan pun. selama ni aku abis pun bising ajer x der la nak marah2 tapi si BABI tu leh ge cita kat suma yang laki aku tu takut bini a.k.a lelaki DAYUS!!!

sampai bos pat kija laki aku tanya awat takut bini, tanya plak depan aku.. aku la yang jawap kan bila plak dia takut saya? saya yang x takut dia ....

laki aku tau aku bising ader sebb, aku marah pun ader sebb. dia bukan harini kenal aku yang tak reti nak paham aku lagik.. cuma dia pun sakit ati gak kat sepupu BABI dia tu, org lain yang x kenal sapa aku, mcm mana aku leh dtg kat dia gelak kan dia sebb dak BABI tu jaja kat suma laki aku takut BINI. tambah plak laki aku jenis mana dia pegi mesti nak ajak aku sama. kalau kawan ngan pompuan memana pun kasi tau aku. bukan wat jahat belakang aku.

tak sedar diri BABI tu sebenarnya dia la yang DAYUS, ada bini antar balik kampung, duk umah mak minik dia bukan duk umah sendrik, sini duk merempat harap belas ehsan org lain, pakai barang org semua padahal ader adik kat sini apsal x duk umah adik dia kalau tak mampu sangat nak sewa rumah.???? ... pulak tu dapat gaji jer ge cari ayam bayar bill air, nak minum arak sampai mabuk boleh kata kat bini x tau air apa, ader org pedajal dia padahal sendiri keluar duit beli!!!!! ader mak gula tapi bila bini tengok hp tanya sapa kata budak tu ngok kacau dia? huhu padahal duk main ngan pompuan tu siap dapat duit lagi ...

semua tu dlm kocek aku la tapi aku bukan jenis suka cita hal org lain kat org lain. tu hidup kau tu masalah kau, tak perlu la setiap kali nak pesan "zam, dendiam yer jgn kasi tau bini aku ..." kalau ada kenal pompuan kat club pun "zam, dendiam tau kang bini aku tau mati aku"

so skang sapa yang DAYUS!!!!!

sendri mau ingat la.

just aku kesian bini dia kene tipu idup2. tu pasal la kot suh duk kampung ajer, kija ker dak ker itu aku x tau tapi yang pasti kalau dia x kija lagi bagus, senang laki dia nak tipu dia kan ......
www.tips-fb.com

sampai gak bungkusan ni- Alhamdulillah ..

tajuk n3 tu, adik cute tu jgn jeles ek, bukan adik sorg jer ngah tunggu parcel. hakak pun duk tunggu gak ... thehehe ..


mekasih kat adik kuss kasih sbb susah payah menyusahkan diri membungkus n mengepos kat akak ni.... alhamdulillah akak dpt semlam. ingat nak kasi tau tp saja jer nak wat adik jiwa kacau gak .. muahahahah (sambil gelak ja-at)



glitter-graphics.com

sib bek gak la tegerak ati males nak ge melantaks, sbb org pos laju tu mai kui 1.15pm ... huhu kalau dak jenuh nak pi pos piss besaq kat dayabumi tu amik o .......



inilah rupa bungkusan nyer .. aper ader dalam? meh kita buka sama2 yer .....






huhu dah bukak ketas coklat ader ketas puteh laks ...







hah kotak gambo keta pelalli shell tu? adakah mungkin? ......








jeng jeng jeng .....



jeng jeng jeng jeng ....



jeng jeng jeng jeng gik ....




jeng jeng (ades baper banyak da.........)







tadaaaaaaaaaaaa ......







nilah isi dalam sebenarnyer, aku mang tau mender yang dia nak kirim sbb dah kasi tau awal2 ahaks ... yer beli masa ge oliday kat langkawi. walaupun kami x penah bersuam muka, ingatan tu tak perlah x der kan .. kan ....



thehehehe dak cair kit tp x per masih leh makan .. yang kami takut tu tinggal ketas bungkus jer.. muahahaha www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails