ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Monday, March 30, 2009

idea yg hilang

entah ler naper, aku pun x tau jak minggu lepas terasa berat sangat jari2 ni nak menekan keyboard ni, nak buh n3. adess ...
bukan x der mender yg jadi, tp banyak nyer suma x menarik. kalau ader pun x der yg sampai mampu menolak jemari ni menari ..
yang psti makin dekat imau aku ni nak balik makin la aku bz
bukan bebuat tau....
ni suma gare2 opis bawah tu la. tau la anak imau opis tu dah balik, ate yg pi sangkut paut ngan aku ni apsal????
huhu suma suka nyusah kan aku jer
kalau bagi elaun kene kacau ngan kaum kabata imau ni x per gak
ni suma nak free jerk.
bila teras nak tulis aper2 jerk mesti kene kacau
dah abis idea aku ilang.
huhu ni aku tulis gak lantak la dema duk jewit lam skype tu nak ni nak tu.
tak leh a ....
aku kasi pai tahun ni jer, kalau keadaan x berubah..
biar aku yang berubah .. huhu ... www.tips-fb.com

Wednesday, March 25, 2009

SELAMAT ARI JADI ADIK!


glitter-graphics.com

HAPPY BIRTHDAY Pictures, Images and Photos

selamat hari jadi adik, moga panjang umur murah rezeki dan semua impian adik akan tercapai.



aminnnnnnnnnn .......... www.tips-fb.com

Monday, March 23, 2009

kija aku jenjalan!!

huhu dari minggu lepas membawak ker minggu ni, kija aku jalan kaki ukur shopping complex...
dah nama masuk shopping complex kompom wet abis punya la.
nmpak tu nak nampak ni nak ... tu nasib aku sorg kalau leh a kontrol gi pikir 10 kali nk ker per lu ker dak mender yg nak tu.
kalau angkut ngan mr. Leha kompon aku nk ker tak nak yer nk kene beli gak.. ahaks..
semlam baru komplen ngan yer kaki pecah, sakit ... yer kata maybe bab badan berat kot, tu yg pecah.
tu aku kata la nak diet mcm ner? yer kalau tanya nk ge mana .. kalau aku kata x tau yer mesti tanya pat mkn mana best yg aku terasa nak makan ...
adoii .... bila nk kuwus ni dah dia plak ngajak aku mkn jerk .. ahaks .....

nasib la mcm semlm makan mlm ngan dia aku mkn nasik lemak ayam goreng + satey 3 cucuk + teh o ais, yer mkn laksa + kerang rebus + satey 7 cucuk + ais kacang + ais kosong.

tu bila yer ngok balik n pikir balik mang selalu pun aku order 1 menu jer, kalau dua kompom dia kene mkn sama tak mcm dia mkn banyak tp badan x baper nk naik .

so dengan itu keluarlah titah yang bebunyi ... " makan jer la selagi muleh makan, nak diet pun buat sakit bakper, ge pun bukan nyer mkn banyak ngat pun, suk bebetul sakit x leh nk makan lagi payah baru la suma org tanya nak tu nak ni belikan. bek mkn jer selagi muleh kay ... "

lalalalala ..... www.tips-fb.com

kelah oo .. bekelah

minggu pas sabtu mang dah plan nk ge kelah. konon nak ge air tejun bukit belacan sbb duk baca banyak blog kata air tejun dia ge besor dari templer park. .... aku ngan semangat nyer jumat mlm tu goreng nuget, wat sanwish satin ngan tuna tuk bekal kelah..... pg tu bila pegi ngok2 mana der air tejun, sungai petak2 ader la.... kalau takat sungai mcm ni umah aku kat kmpung pun adderr, x besar mcm ni pun lagi best air dia besih jernih ni air kaler neskafe x cukup susu jer.... huhu tu hingat nk ge janda baik... kata janda baik tu kat kaki genting, so bedal jer la ikut jln ge genting tu ... sekali x jumpa janda baik jumpa genting highland pat main tu .. wakakakakaka ... nak main musan, sat ge nk balik dah so penyudah ngok wayang citer dragonball ...... huu nek genting semata ngok wayang, ahaks ... abis tu pusing 1 raound sat turun ge mkn nasik aym kat jln gombk ....adess ... kako jer bila pikir balik, org len nek genting siap baju berlapis2 kami ni kai t*set ngan suo pendek jerk, seliper ... hahahahaha... ate nk nama ge mandi sungai x kan nak kai kot plak .. www.tips-fb.com

Thursday, March 19, 2009

botak yg sengal

len kali kalau nk jadi tenuk jgn la seret org len sama!!! wat ilang mood org lain jerk.

botak says : Buat ape tu?
botak says : takkan tak nak kawan. Mr. Lee pun balas aku tulis.
kabing says: tadi tkderla baru balik opis ni (sukati la aku nk jwp ker x mo. sebuk jerk)
botak says : Gi mane?
kabing says: jln2 (oitt jgn sebuk la ko bukan boss aku!!!! aku x yah kasi tau ko suma mender)
kabing says: kija ampang kt mana ek? (saja nk berbasi ....)
botak says : nape? awk nak blanja makan ke? Dkt ampang point
kabing says: nape? tanya x boleh ker? (aku dah musan ni!!!!!!)
botak says : Kan dah jawab tu.
kabing says: kay tq (cam se@#$$ jerk..)
botak says : Saya call hp hari tu x jawab gi mane?
kabing says: keluar (mamat ni apahal? sukati la aku nk jwp ker x mo hp aku. dah la koll lepas opis hours x
der masa nk layan ko la!!!!! sebuk jerk )
botak says : Laju tak message ni masuk? Pakai hp je ni.
kabing says: ok jer. apsal opis x der skype ke? (musan nyer dak nie ....)
botak says : Tak saje nak try skype mobile
kabing says: 0 (bagaknye!!!!! mcm bagus jer ) www.tips-fb.com

Wednesday, March 18, 2009

minggu yg penuh emosi

huhuhuhuhu aku x tau la awat .. tp mang dari senin gik aku mang sendiri rasa musan ngan diri aku.

bukan apa ... tak penah plak aku rasa mcm nie... ni la 1st time rasa cam emosi yg terganggu ... boleh tetiba mawah tetiba nanis ... huhu nanis sebb Mr. Leha x sayang aku masa aku balik kija jer .. dah bederai ayo mata ... nasib la yer layan jer ... pujuk ngan tolong korek tinger aku .. ahaks ... (kompom kene gelak!!!) yer pun tanya aku awat?

huhu kalau aku tau x der la aku mcm ni ...

tu haku ingat kan aku jerk .. rerupa nya adik cekodok aku sorg tu pun sama .. emosi x menentu ...

maybe ni mukan minggu yg terbaik tuk kitorang kut

tapi yg pasti kami akan laluinyer jugak.

hopefully tk lama la keadaan ni ... jenuh la aku wei ....


www.tips-fb.com

Love Story - Taylor Swift

puh ... penat!

dari smlm duk dwload lagu ni jap tadi baru jer boleh .. ni suma pasal tenet cam ciput oink2 la ni.

abis suma mender nk cita x jadi nk cita .. huhu wat x der mood ajer ...

ngok la krang-krang mood ok aku tulis.

lalalaalalala .....


We were both young when I first saw you
I close my eyes and the flashbacks start
I'm standing there on a balcony in summer air
See the lights, see the party, the ball gowns
See you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo
You were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby, just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes, escape this town for a little while

Oh, oh, oh

'Cause you were Romeo,
I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby, just say yes

Romeo, save me, they're trying to tell me how to feel
This love is difficult, but it's *re-al*
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story, baby, just say yes

Oh Ohhh

I got tired of waiting, wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town

And I said
Romeo save me, I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, you'll pick out a white dress
It's a love story, baby, just say yes

Oh, oh, oh, oh

Cuz We were both young when I first saw you



www.tips-fb.com

Tuesday, March 17, 2009

##@!!!*&%$ punya driver van!!

AMARAN: N3 INI TUK MEREKA YG TIDAK MEMPUNYAI
MASALAH KESIHATAN SAHAJA!!!!


smlm sebelum ngantor Mr. leha kija, ge isi minyak kat shell jln tar tu dulu.... nak ge sana kenela wat 1 pusing kampung baru tu, masuk jln raja alang yg sempit sebab kiri kanan dah mula org niaga pasar sayur n kereta yg x reti bahasa nk parking depan gerai sayur tu jugak... bila jln dah sempit kalau ader 2 keta kene la lalu 1 keta jer

dlm ngah memandu ngan hati2 ni dtg van dari arah ge satu nk jalan jejugak. padahal yer boleh ketepi sikit sebab aku dah mang tngah2 jln ni. sebelah dia kosong aper la salah yer masuk sat tu kasi aku jln luk. mang la tepi aku pun ksong tp kalau aku masuk kang mana nk keluar plak, takat masuk muncung jer bonto kat tengah jln.

mementang la ngok aku yg drive (pompuan) .. yer sh aku gostan, padahal kalau kasi aku lalu sikit jer mang dah leh lepas. aku aper gik wat keras mcm tu jerk la.. muka toya jer tunggu dia. dia tunggu aku aku tunggu dia. lantak la kat kat. last2 aku kecian kt laki aku ni nk kija aku masuk la tepi sikit, punx mo lalu suk masuk tepi terus.. aku masuk ge sikit tu yer lalu pi ketuk cermin tingkap aku sbb x mo kasi dia lalu. aku kalau x pikir laki aku tu pegang tangan aku mang aku turun pi baling batu kat cermin tinggak dia. APAHAL PLAK NAK KETUK2 CERMIN ORG. @@#$$$##$!!!@@@#@# mailto:.........!!!@ %%#@$#$%#$ ... &*****%$#@#$#@$ .. (amerder tu? hahahaha laki aku jer tau aper aku maki dia)

mang sampai laki aku tu balik kija pun yer tau aku ngamuk sakan ge..... huhu tu aku mrh yer, tu la dah kata x mo bawak keta x mo bawak keta x sukaaaa!!!!!!!!!! sbb aku mang x leh kontrol marah kang ... aku bkn takat maki jer mang aku doa mender x elok jadi kat org tu.. tuko lane x kasi signal pun mang kene kayu ngan aku!!!

kalau sungguh jadi PADANNNNN MUKAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cilakak ayam .. kabing ... erkkk ..kabing x cilakak ... cicak koben itik!!!! angsa .. oink2 .. oink2 utan!!!!! oink2 kuasa 7000 x

www.tips-fb.com

Monday, March 16, 2009

klia 12.3.09

tuk sapa yg x tau ...

minggu pas aku cutik dari 11 (hapday) sampai arini baru masuk kija balik. 11 tu saja jer ingat nk ge dating ngan Mr. Leha sekali yer dah kija siang dpt ge lunch jer la ngan dia. habis tu balik kemas umah kemas baju yer nk kija n kemas baju nk ge mah kakak aku kat puchong mlm tu.

kui 3.30pg lepas yer abis kija aku trus drive balik mak kakak aku, sbb nyer jap lagi pepagi nk ge klia wat suprise kat mak aku. mak aku ge umrah di seponcer oleh akak ipo aku yg tua, sekali dngn mak yer. pegi berdua jer.

yang best nyer bkn aku jer yg wat suprise tu, abg aku kat kmpg pun mlm 11hb tu turun kl ge mah kakak aku gak. angkut sekali ngan anak smua. dlm erti kala lain anak ponteng skolah la ari khamis ngan jumaat tu .. ahaks ..

masa sampai kat klia tu masa duk cawik mana la mak aku ni duk, nampak la mak aku ngok akak ipo aku tu. dah siap babai lagi pi mak aku mcm nampak x nampak jer .. aku rasa kalau ader leser sure nmpak pandangan mak aku tu tembus ahaks ...

masa akak ipo aku kasi salam tu baru mak aku mcm tersedar tu trus ceyum x sangka dema dtg. tu nmpak aku ngan mr. leha ada sama lagi la yer terharu. so leh kata suma adik badik aku ader la aritu .. hehe mender yg susah nk wat sejak suma dah kawin ....

mak aku tanya baba mana? ekekekek akak ipo aku kata x kasi tau pun kat baba dtg kl takut kene mawah sbb anak ponteng sekolah. wakakakaka .... tu masa mak aku call bapak aku yer kasi tau suma ada yer jer x der, trus kata x hajak yer .. adess saba jerk la ...

aper pun mang aku happy ngat sbb mak aku happy ... masa pluk mula jumpa tu yer siap kata sedih ngok org len ramai family anto, yg yer hingat kami ni x hingat yer nk ge aritu .. ingat sat ge nk ken ketobang baru nk call say goodbye ..

alahai omak ... anak omak suma ingat la tp beserla kami ni kan suka wat suprise2 mcm tu ekekeke ....

aku doakan mak aku kat sana ngan besan yer tu sihat walafiat and dpt mengerjakan ibadah dengan sempurna ..

aminnnnnnnnn............................



glitter-graphics.com www.tips-fb.com

aper nk kata?

huhu tadi pagi bagun ingat nk ge jer awal kit, x mo duk lam jem.
bujet paling2 pun kui 7 nk kuo umah dah...
tapi kui 8 baru kuo gak! uwaaaaaaaaa ....
penat luk lam jem tu uhuk ...
korang nk tau apsal?
huhu suma gara2 Mr. Leha la nie ..
tapi pikir balik pun salah aku gak.. ahaks
bab suh yer tolong ikat ambut muahahahahah tp aku suh ikat dua jer bab x nmpak nak kasi sama dedua belah.
yer bukan ikat jer siap wat tocang tu bukak tu ikat balik tu x best bukak balik.
aku sampai amuk2 bab masa dah time nk kui 7.30.
tu yer kata yer bkn akak aku yg pro nk wat cepat2.... adesss
last2 tu yer ikat balik mcm yg memula aku mintak .. uwaaaa penat!!!!!!!
tapi nasib la lam aku amuk2 tu kekdang bising yer tap layan .. keh3
mcm mak aku kata kat akak ipo aku sorg tu,
lam aku mcm ni yg suka pok pek pok pek ni yg dema paling x caya is Mr. Leha mang layan jerk ngan aku ... wakakakakaka ....



Extended Network Banners www.tips-fb.com

Tuesday, March 10, 2009

soping

hehe

smlm dlm sejarah 1st time jenjalan ngan Mr. Leha soping tolak trolly .. tu kat tesko lak tu ahaks,

yer la selalu angkat bakul jer masuk giant bab tu yang paling dokek. ahaks ...

tapi geram gak aku yer kata aku wang tebiat, huhuhuuuuuuu nanis baru tau . uhuk!!

pe la salahnyer kan dah la 1st time jenjalan erk ... soping tolak troly sama kan, yer tolak troly tu aku peluk tangan yer jln goyang muntut ... wakakaakakaak

last2 yer tolak troly sebelah tangan sebelah ge pegang tangan aku .. ahaks .. yer kata hilang kan jenuh nk kene wat anaounsment kata minik ilang .. huhu

ttheheheheh kira sayang gak la yer kat aku kan .. lalalaalal ...

(kang ader la komen berbaur jewes tu .. wakakakaka)

www.tips-fb.com

jenjalan

ades ...

3 hri cuti memacam jadi. ge mandi water poll lagi la ... ujan jene randuk ayo la ... adess ...

yg paling x leh lupa aku drive dari kui 11 mlm sampai kui 7 pg.

benti2 la!! benti kedai makan .. cuci mata makan lagi ... tu cucik mata gik wakakaka .... sib bek la x der banyak keta, Mr. leha tanya gak aku ok dak bawak car, nak benti rehat luk ker? tara payah!!!!! kang aku setart tido mau x jalan dah bab trus rasa penat...

pun aku cian gak kat olang tuwa tu bab yer pun x tido teman aku bwk car.

tp dah yer kata x per la bab masa kija aku kija dia leh tido.. hehe ..

adesssssssssss mender entry aku ni ..

uwaa .. nantuk........... www.tips-fb.com

Monday, March 9, 2009

msg tuk adik cekodok aku sorg ...

adikkk!!!!
lalalala
kacau adik ..
ahaks ...
time ni akak waser ngah jenjalan cawik pasal ngan mak n kakak akak kot.
kemana hala tuju akak pun x sure
tapi saja la nk kasi tau adik akak ngah jenjalan ...
ahaks ..
jagn mawah no ....
cayang adik ...
suk akak kija kita cembang yerk ...
hik2 ..
da...........
www.tips-fb.com

Friday, March 6, 2009

sengal jugak

smlm masa o.t.w nk ge mkn nasik lemak ayam dara kat ngan taman munger raya, itu olang tuwo dpt msg yang agak menyengalkan diri aku medengar nyer.huhu

sengal sms: bing, bukak pintu aku dah da depan pintu ni
kande kabing: sorry dah kuo...
sengal sms: la mcm mana ni? napa tk call ka msg ka bagitau awal-awal tk boleh ka? ok chow!!!!
kande kabing: la napa tak call ka msg ka bagitau awal nk mai, tk boleh ka?

huhu mcm tu la munyik sms sengal tu. masalahnya skang nie aku tanya balik itu olang tua, la ni kita nk tumpang mandi umah dia ka dia nak tumpang mandi umah kita yg kita nk kene kasi tau yer kita dah kuo? ingat kita ni x der kija ker nka kene jaga dia jer, ge pun selalu x der pun mai mandi umah elok jer mandi pat len awat arini nak kene mandi kat umah kita tu kita kuo yer mawah?

membara jer ati aku time tu.. huh!!!!

dan2 tu aku kata kat itu olang tuwo dpt gaji suk suh dak sengal tu bayar utang abis jgn nk tangguh n jgn nak kasi lagik. sebabkan org lain kita ni gak la yg duk x mkn la nk belit u x leh la ni la, CAPISH?

nganguk jer la itu oalng tuwo tau kalau aku bersuara ......



** balasan sms kander kabing tu aku yg tulis masa ngah drive, kalau ikut kander kabing aku tu yer x jwp
langsung. wakakakaak www.tips-fb.com

Thursday, March 5, 2009

akak ipar ku sorang.. adess

tadi masa ngah nyok men game k.ipo aku kat kmpung call p x sempat jwp dah mati. aku biokan jer la sat2 ge baru aku ingat nka call yer balik. tu tk lama yer call lagi. uwaaaa matik game aku jadinya...

akak kabing: adik ge mana?
kabing: ader tadi ngah men game.. ekekeke
akak kabing: betuah punya adik ... huhu akak nak cita nie, gam dah mati lum?
kabing: uwaaa akak ni mcm tau jer game adk dah mati tu call akak balik nie. ekekeke
akak kabing: eleh mcm tk konai adik sorg ni.. ahaks
akak kabing: ni akak nak cita .. abg kecik awak pasang e-kon kat umah..
kabing: uwaa ... nk gaakkkkk...
akak kabing: kah..kah.kah biasa la kan ngah teruja nak cita kat org umah dah der ekon tu la call adik dari tadik... x sabo nak cita nie
kabing: ekekekeke
akak kabing: abg kecik awk jahat tau, tk kasi tau akak pun nk pasang ekon dah la org tu mai nak pasang akak x kasi masuk umah. yerla kang tk tau cina mana entah mai umah kata nk pasang padahal kene ompak ker aper ker umah aku mana der mender ader aku ngan anak jer la. tv tu jer la kot ahaks...
kabing: saba jerk la akak aku ni kan ..
akak kabing: nak tau mcm mana tadi?

cina_ekon: alo .. alo .. mau pasang ekon (sambil ketuk grill pago umah)
akak kabing: apa? ekon? x mau.. x mau saya x mau beli (jenguk kot tingkat umah jerk ni)
cina_ekon:bukan la saya mau pasang ekon bukan jual ekon
akak kabing: saya x der beli la, saya kata x mau x mau laaaa
cina_ekon: aiyaaa .. cik saya mau pasang saja, u laki sudah beli semlm sikalang mai dtang pasang saja
cina_ekon: saya patut pasang semlm tp talak sempat
akak kabing: saya ada beli ka? surat ada surat? saya mau tengok itu surat beli baru kasi u masuk (kata aku beli baru la nk kuo pintu adess)

kabing: tu aper jadi akak?
akak kabing: akak check la ngok nama abg kecik ader nama akak ader
akak kabing: no phone akak ader no phone yer aderrr..
akak kabing: tu cina tu call abg kecik kata akak tk kasi masuk
akak kabing: bila pass kat akak phone tu abg awak gelak kat akak
akak kabing: cine ekon tu pun gelak .. huhu cine kabing betui gak la yer tu.
kabing: wakakakakakak akak ku oh akak ku ...

gelak jer la yang mampu aku wat, ate dah mang yer mcm tu nak wat mcm ner kan .. ekekekeke

www.tips-fb.com

majuk lagik!!!!!

smlm mcm biasa la kene ge anto itu olang tuwa pi kija, sampai kat satu simpang tu yer kata tu keta si parul kan?

akukata x tau jer la bab x hapai no plate keta yerr.....

masa dah masuk parking depan lestoran tu nmpak keta yg sama, huhu mang sah la si parul. adess .. abis la kang parul nmpak keta haku. mukan apa sbb aritu yer dah kata kat olang tuwa tanya bila keta nk kuo? nk ajak jenjalan kai keta aku, kalau aku takut bawak dia bwak kan.. huhu ader ker mcm tu? aku nek keta sesapa x penah pun mintak nk bawak keta dema, walaupun keta ayah sendirik......ge pun cara dia bawak n jaga keta dia.. huhu menakut kan.!!!

dalm kui 11 tu aku dah call itu olang tua tanya balik ngan parul ker nk aku amik, yer kata x balik ngan parul, kay x per la aku pun mang dah set jam kui 2 nk bangun mandi siap amik yer. kui 2.30 aku mang dah der kat parking aku beser, x der la depan2 lestoran tu.

kui 3 aku mang nmpka org suma kene halau dah, kay x per sat ge kuo la tu.. dah 3.15 x der gak.

aku ge depan sikit, mang depan lestoran betui2. masuk jer parking nmpak keta parul tu. huhu trus aku call tanya balik ngan aku ker dak? yer suh balik luk, aku hanginnnn dah la tadi aku taanya kata x balik ngan yer dah sampai penat aku tunggu dah kat sejam kata balik ngan parul. aku tido kat umah ge bagus!!!! huhu. yer kata jer mcm tu aku letak phone kasi signal masuk mang tekan minyak abiss... org ngok jer....

huhuhuuuuu sakit atik!!!! x leh lama kit tido, balik yer peluk aku tolak tu tolak ge n lagik ...sakit ati tau!!!

bab ni mukan 1st time aku dah sampai yer suh balik.. uwaaaaaaaa .... x mo ge amik yer dah suh parul jer amik yerr .. huhu majuk niiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!
www.tips-fb.com

Wednesday, March 4, 2009

kija amal huhu ..

huwaaa tensen tahap gaban ni.

ader ker imau aku suh tolong pi bayor kan bill opis bwh tu. kalau ge amik bill kasi wet trus bayo x per la.

ni nak kene isi form kwsp la sokso la nk kene ge bank la gerammmmmmm......nyeeeeee. la ni duk kat opis bawah, dema nk kuo sat kene tolong jaga opis dema plak.

x patut tui.

sat ge nak kene gi kswp jln raja laut plak bab kwsp pun dema x register giik...

eeeeeeeeeeeeeeee........................................................... www.tips-fb.com

my first traffic jem

huhu korunk ..



semalam kan ujan lebat gila, nak balik masa ujan tu tatuttt ... ingat dh reda kit baru nk redah bab takut jem. kui 5.45 simpang jln kuching ngan parlimen memasing dah jem. aku amik jer jln kuching paling kurang kalau x gerak aku amik jln ipoh. sekali aku ngok dari atas bukit tu pullamakk .. jalan adess .. bukan takat keta jerk, ngan lori minyak, lori simen, keta nek lori pun penuh ... huhu gila! memula aku nak stay je la ikut jln kuching tu, tp dah 1/2 jm tunggu x der rupa gerak pun. keta nek lori tu pun mcm ner aku sampai nampak mcm tu la lagik x ganjak langsung. tu aku kasi signal kanan .. tip ..tap ..tip..tap masuk muncung kit .. huhu sib bek la ada yg baik kasi chan kat aku ni.

adess dh masuk sejam aku kat sini suku jln pun belum abis huhu. tp nasib la aku amik jln ipoh tu ader gak la gerak sikit2. kui 7.30 aku dah lepas keta nek lori yg dlm lane jln kuching tu. aku leh siap lambai ge kat yer .. wakakakaka mcm la yer nmpak.

masa simpang nk masuk jln ipoh tu aku dah kasi signal nk masuk kanan, nmpk kosong, baru nk masuk muncung ader la keta sengal dari jauh zuuuummmmmmmmmmmmm .. masuk jln tu. dlm ati x per x per x mo kasi aku jln, kang jgn harap aku nk kasi ko!!!!!!

mang betui pun depan kit jer kene masuk lane aku balik bab ader ekciden depan tu, yer kasi signal tu dah masuk muncung kit aku jln gak lalu sebelah dia. aku x pedulik la tadi dekut ngan aku!!!! terus dia tekan hon sbb aku x kasi jalan kat dia, masa lalu tu aku wat x dengar pepe jer ....haha padan muka tu la dosa wat org, bila org wat kat dia mawah!!!

jln ipoh punya jem x yah cita la tp der gk la gerak dari x jln langsung kan huhu. pepe pun kui 8.30 baru la aku sampai umah. uwaaa nk pi jalan pun soping komplek dah nk tutup.
uhuk ..
www.tips-fb.com

Tuesday, March 3, 2009

mucan ..

warghh ... nantuknyerr.
uhuk...
sejak der keta ni mang rasa cam x der msa nk tido la pulak.
g kija balik kija anto org tua tu kija balik tido sat bangun amik dia plak balik tido gik tu bangun ge je balik...yg kompom semlm ngan arini kui 7 lebih aku dah der lam opis ni..huhu
ge pun arini sorg adik sekodok aku x der... kurang korum nk kene sakat.
ader ayang aku tu pun duk lam lab tu jerk la huhu sib yer dah kasi tau smlm arini mang bz. tak mau amuk aku gik... ahaks
so nasib la yer adik sorg gik yg ngah pengen tu kene tahan ngan akak rini... huhu ... cian ......


www.tips-fb.com

Monday, March 2, 2009

sungai sekincan

Yeee... haaaa..

inilah 1st destinasi aku ngan Mr. Leha jalan2 nek keta.

balik amik dia mlm jumaat erkk .. sabtu pagi tu, balik umah amik baju turun balik setat enjin jalan.

sebb x pandai ngat jalan situ lambat gak la nk sampai..tp lambat2 pun kui 6.15 dah der kat parking lot dia. wkaakakakaka mr. leha gelak awai gila kita sampai ni dik oit.. luo pun gelap gulita. huhu yer ajak tido luk lam car, dah cewah kit baru ge.

aku hikut jerk la bab ni la 1st time aku sampai sngai ni pun. selalu lalu ja. aku ngok dia adoi lena plak org tua ni tido. huhu. aku ni plak x sabo nak ngok ayo sungai tu, kui 6.50 aku ngok cerah jer aku terus kejut jom la jommmmmmmmm ....

sampai jer aku yahooooooooooo .. bab bukan takat sungai ader ayo tejun sama oo ... masa tu x der org kami jerk. aku sampai jerk ayo tejun 1st tu x toleh kiri kanan dah tetau dh der lam ayo. geleng pala org tua tu ngok aku. hahahahahah. ayo tejun tu der 3 ker 4 tingkat aku x pasan bab samapi tingat dua aku dah x larat nk panjat tangga dah ahaks.

kay ni la antara gambo2 yang dapt aku amik guna hp jerk. haha kata pun tk plan kan .. korang klik bwah tu yerr

http://akudiadandirimuphotos.blogspot.com

huhu gambo ni suma aku amik sendiri, yerla nk suh org tua tu amik ngok la pic aku kat atas tu x nak turun dari ayo tejun tu. wakakakaka ...

www.tips-fb.com

keta

jumat lepas, abg ipo haku anto car dalam kui 10 mlm mcm tu, mr. leha kija so x leh a ngok car tu nak komen ker pepe ker. wat 3g jerk la tunjuk car.

pg tu aku dah niat saja nk pi amik yer, tapi aku takut la.. huhu 1st bawak la katakan. tp aku teringat adik cekodok aku sorg kata kene beranikan diri, YAKIN muLEH!!! ahask.. erkk aat dia lebuh kurang cenggitu la.

ge pun mlm sabtu keta banyak so aku bwk selow2 jerk.. ngok kiri ngok kanan huhu sampai senak pewut bwak car tu. nasib la auto x lagi haru aku nk men tuko gear ni. ahaks


www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails