ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Thursday, October 14, 2010

susah ker nak ngaku salah?

Glitter Graphics  http://www.graphicsgrotto.com

Salam semua. 2-3 ari ni x baper sihat sangat. mentaly n emosily.... so sorry pada yg singgah sbb x balas kunjungan u all. insyaallah tenet opis laju skit sempat kot nk bw balik....

ok balik pada topik kita. apsal susah sangat nk ngaku salah, sebaliknya menyalahkan org lain pulak?? kenaperrrrrrrr??????

salah ker kalau sekadar nk menumpang kasih bermanja seadanya tanpa melepasi batas2 yg ada?

Salah kerr??? www.tips-fb.com

Wednesday, October 13, 2010

Betul sangat ker tindakan dia ni?



Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com

Salam semua. bukan apa just x berapa paham apsal la pmpuan cine tu (cine la kot sbb duk speaking london x hengat) susah sangat nk kasi kerjasama ngan polis tu ek? kalau x buat salah polis x tahan kan. lenla ko tu nek moto muka cam dak rempit kompom polis check punya. ni kereta beb!!!! dah buat salah polis tahan kasi la kerjasama sikit. ni lagi nak provoke polis tu buat aper....duk cakap hak seorg warga malaysia... ko kang suh sebut rukunnegara 1-1 baru tau .. ker x tau pun????

well aku sendiri pun pernah kene tahan sbb salah masuk simpang. p ckp lek lok kasi kerjasama kejap jer dh settle. abis2 pun dia kasi amaran jer...

ish x paham ....so saper tau aper jadi kat pompuan ni and citer seterusnya tlg kasi info yer.

thanks.......... www.tips-fb.com

Tuesday, October 5, 2010

ATTENTION STEAMBOAT LOVERS!!!


Salam u allz...

semalam lupa lak nak citer hari ahad kitorg pegi mkn steamboat yg baru bukak masa bulan puasa kot.. ker sebelum tu.. heeee kat paltinum walk, setapak ajer..

harga dia ok la pada kitorg x la mahal sangat... 2 org x sampai 50 hengget. kalo g kedai tompam pun kompom lebih 50 hengget kitorg makan. sama gak 2 org. tp yerla kedai tompam pilih menu dia masakkan. yg ni pilih lauk kene masak sendirik.. heeeee...
pilihan makanan yg dia letak mmg pada aku best2. pada yg suka seafood tu rasanya korang jgn lepaskan peluang ni sbb harga yg dlm brousher tu x tau la pai bila.
oh lupa.. selain tu dia tetap ada juga nasik goreng, mee-bihun goreng and few more makanan yg dh siap la. and jagan lupa ada ice-cream.... yerr.. diulangi ader ice-cream. hehe menu wajib ada pada aku la yg suka mkn buffet.

gambar? ada p sorry gak ek bz mkn so pat amik gambar lepas mkn jer. hahahaaaaaa...
www.tips-fb.com

Monday, October 4, 2010

open house raya 2010

Salam U allz ..

Sabtu lepas adalah merupakan hari open house paling best aku rasa... hehe yerla dari tengah hari sampai malam kau.. pastu balik trus tido....krohh..krohhhh

memula tengah ari pegi open house kat puchong umah one of chatters friend dari alamak n rakancyber n fb. well dah kenal sebelum aku kawin gik. G pun dia awal2 lagi dah aj
ak sebelum rayer open house umah dier. org dah ajak sendiri x kan x mo gik kan. umah dia x susah nk cari sbb umak akak aku pun satu taman jer.. hehehe.. menu utama dia nasi ayam, ayam blackpepper, ayam rendang, nasi impit, bihun sup. haaa ok la kannn kan....

kendian petang skit g umah makcik aku kat subang jaya. yer wat kenduri doa selamat sbb dia nk g aji 10hb ni. masa aku sampai tu ramai dh balik dah. p yga aku kenal suma x lik ghik.. kecuali akak aku dh balik dulu sbb abg ipo aku dh dpt call tuk bwk org jln2.... menu dia simple jer... roti canai, kuoh dall ukah kari roti benggali (ni suma menu wajib ok.. hehe) pastu ada
bubur kacang ada kueh ada.. bla bla... adess semput la sat g aku nk senaraikan.

habis suma dh dlm kui 7.30 ingat nk balik terus... p mcm boring lak kan. dh alang2 kat luar sajer la kitorg gik Laman santai kat Istana budaya tu. sabtukan biasa ada la show artis mana2.. lepak2 minum relaks ajerla kan...
tapi....puhhh ramai giler keta sampai penuh tempat parking..... org dia x yah la citer penuh gak. kitorg yg x tau aper2 ni leks jer a jln2 nk cari tempat duduk bila sekali mc kata "terima kasih kepada penaja makanan kita malam ini untuk sambutan hari raya 2010"
haaaaaaaaaa!!!!!!!! open house ker... yeah!!!!patutla ramai manusia.. huhu aku ngan zam terus a ngok aper yg ada. sungguh mcm2 ada..... ada satey, ada char keaw tiou, ada nasik beriyani lemang ikan bakar udang/kukus laksa... kepek.. roti jala... air... puhh....
tapi sorry la ek x sempat nk amik gambar sangat sbb tngan penuh dgn pinggan makanan.

haaaa... ni satey yg sempat aku tapau bawak balik... ... erkk.. benonyer ni gambo suku jer.. yg len blum keluo beg.kekekekekekekee

Jangan marah ....
www.tips-fb.com

Friday, October 1, 2010

jwp tagged dari aibaks

salam ualls....

Huhu apola nasib den ni ha x pasal2 kono TAG dari si aibaks tu ....

tapi x po la menjunjung titah!! hahahahaaaa

1- Name one person who made u laugh last night?
ala .. namo kucing a buleh dak?? kalo buleh si c-key a. heee.....

2- What were u doing 1 hour ago?
ape teman buat sat tadi yee? idokler ingat ..

3- What was da last thing you said out loud?
Busyuk!!!!!! a-ei... mam....

4- Where's da next place you're going to?
balik ghumoh lerr

5- What was da last thing u paid for?
ingat2 teman la last teman bayo beli kasut kot. tu pun 3 tahun lepeh..

6- Where were u last nite?
bior ler rahsie...

7- What's da best ice-cream flavour?
es krim banila tu ler.. sedap benor rasenyer

8- Do u wanna cut your hair?
idoknyerler laki teman nak kasi oit...

9- Do u love to 'melatah'?
melatah? mender tu kome? mcm buah buahan tu ke?


10- If that so(melatah), what will u said out loud?
kalo buah buahan teman suko makan manggo.

11- What does da last text-msg received say?
teman hen-pon pun x der kome weii

12- Will u get married in da future?
udok kawin doh.... pmpuan mana boleh kawin banyok

13- Do u chew on your straw?

chew? minum air mana panyah nk kunyah2..

14- Do u make-up your own words?
teman suka kate ate...? mcm tu kot suklan dia tanyer

15- Is there anyone u like/love right now?
uihhh mana boleh ngaboo!!! mau perang teman x tau ...

16- Tag to other 5 bloggers/more
alahai ciannyer kome ... x per saper rajin tlg jwp yerr.




www.tips-fb.com

Thursday, September 30, 2010

biar betul gaks...

salam semua.

huuuuhhh penat nk log in tenet arini. duk loading ajer... huhu aku jer ker or korang sumer pun mcm tu? entah lerr

dah pOtang remang mcm ni baru leh. tekanan sungguh (haks.. pinjam ayat adik sat na)

suma tu wat aku jadi blur aper nk sembang n3 arini ek? tetiba terfikir...

jeng jeng jeng.................

turun a ....

bawah skit...

skit gik...

aler.... skit jerr...

tada!....

hikhik sajer jer nk balas n3 adik aku sorg tu semalam... kasi hangit dia skit.

muahahahaa ...
www.tips-fb.com

Wednesday, September 29, 2010

epilog syuga cinta

Salam semua...

Fuhh!!!!! akhirnyer habis gak la ngok drama bersiri kat tv3 ni...
yer..yer tau korang sumer dh berzaman habis dh ngok citerni...
aku jer yg ketinggalan ketobang!!!
nak wat mcm ner smlm baru aku dpt habiskan... huhu
tula kerja sampai malm2 buta lagik....
nak ngok pun cuma kat tonton.com.my jer... p lambat a dema nk upload citer tu...

erm... fyi citer ni pun bukan pollow dari awal.. dh siri kebaper belas entah baru la ngok kat tv.. so mang kene marathon balik a ngok dari mula pai abis..
sib bek la ngok kat internet x der iklan. kalo x.. huhu masak kau!!!!

aper pun aku rasa drama ni lagi best dari filem dier....
n paling bestnyer mestila heppy ending kan.....

okla nk carik drama aper lagi yg best ada. kalo rasa best mcm biase a ..
marathon time!!!!!!!

erkk.. tu pun kalo nyonya ngan boss x der....
wakakakaka.......

salam ...
www.tips-fb.com

Tuesday, September 28, 2010

introducing ....

salam semua...

nak introdust latest family member kat u oll ....
last saturday lepas pegi open rumah one off the chatters g umah anty zam kat Ukay...
masa parking tu ngok banyak tul budak2 kecik men tepi longkang.. ader dlm 4 ekor kot. zam geram kat bulu yer santik ngat.. try tangkap dpt tangkap sekor jer... aku yg x tau aper2 masa tu tekejut la zam kelam kabut masuk keta tutup pintu.. uper2nyer yer dah kidnap sekor budak kecik bulu kembang ... api ganas sungguh...

dam!!! dam!!!! yer p langgor cermin tingkap keta... adess..

aku cuak la kot org punya mana taukan.. cian tuannyer kang cari cam org giler... (well tu aku la kalo budak2 tecik kat umah tu ilang ... )

sib bek la masa kat umah anty yer tanya gak ada org punyer ker.. pas ngok sana belek sini .. KOMPOM!! x der org punyer... g pun mang org tu nak buang dak tecik tu...

bila dh bawak balik duk sankor dulu a nk tunggu esok kasi mandi ...

esok pas kasi mandi... uper2nyer x la ganas mana pun...

manja giler lagi ada la...

3g my sister kat kmpung ... sebuk nk dak tecik org!
uwek!! wek... x lehhh hahahahaaa

so ni la yer ...

www.tips-fb.com

Monday, September 27, 2010

cerita hari ahad

Salam semua.
Sajer2 nk cerita semalam ahad x g mana pun lepak kat umah ajer...
Tambah tambah lak hujan kan.. so zam and budak2 tecik aper lagi memulakan operasi dema la... zzzzZzzzzzzzzzzZZZZzzzzzz .
...(FYI kalo kami ada kat umah budak2 tecik tu baik ngat ...x der nk huru harakan umah.. kalo g kerja jer balik... huhuuhuu Nauzubillah.... ko mpom kene rotan sorang sedas ngan zam la....)

ni baby, ngok dia tido.. telentang cam org .. cuma tangan tu x mo telentang same duk la mcm tu gak... ni pun sbb tido sandor kat comforter.. kalo x mau tOmbang gak dak ni ...


ni lak bell

well dah nama yer jer one and only jantan yg ada kan.. so tido pun buehhh sikit a...

jap mcm ni lak ..

n mcm ni pun ader.. sebijik cam tenggiling...

puss?hee selalu ckp kat org dia mang tido tengah2 aku ngan zam.. tapi mostly pun org x cayer....

ni jauh sikit...
yer mang tido letak bantal atas yer... kalo x letak mang x mo lelap mate... hehehe

haaa ni jauh lagik ... n
gok bantal belah kanan gam bo tu zam punya.. bantal kecik belah kiri tu aku ler... well aku kan adik .. n kan dak tecik jer.. bantal pun kecik dah ler..muahahahaa

oh yer telly ngan tompok x der dlm senarai sbb selagi aku x tido dema pun sebuk nyendeng aku... kalo aku baring sat g baru dema nk baring p aku bangun dgn dema pun bangun ... dlm erti kata len mang merap giler ngan aku la... huhu ...


www.tips-fb.com

Saturday, September 25, 2010

cerita rayer lagi ...

salam semua...

mostly korang kan tau
aku bukan ada puss ajer.. skrg ni dah der 5 ekor anak kucing kat umah aku tu.. (puss still baby ok!) so dah nama pun cuti raya x kan la aku nk tinggal dema kat umah kan. sapa nk kasi dema makan lak.. mmg boleh tinggal mkn banyak2 kat dema ni p dema ni len sikit... org kampung aku kata "buwuk lantak" sikit. kalo buh 1 mangkuk habis... buh 3 mangkuk pun habis punya huhu.....

so balik raya ritu mmg angkut la.... yer... tau cage tu kecik ja untuk 5 ekor.. sbb puss besor yg len tecik2.. fyi puss x der nyer nak duk kat dlm sangkor tu. kalo duk pun belah malam jer kat umah mak aku sbb takut nanti mana tau ada anjing ker aper ker... aper aper la....

gambo x banyak ada 2-3 jer tu pun yg sempat amik guna hp aku. hee ....

layanz ...
baby dgn muka x puas hatinyer..sbb kene duk dlm sangkor.... x puas hati kenapa? haa in yg nk kasi tau ni ...... lagi pun yer jer yg last sekali nk tido... yg 3 ekor gik masuk keta pasang ekon bummmmmmm ...... mcm kene ubat tido suma lena x hingat. sib bek a dema ni bek bek suma. x berak x ceng pun sepanjang perjalan kl-ipoh-kl ...

ni puss ... hak hak.... kan dh kata x der makna nk duk dlm sangkor.. mang selalu jalan pun 1 kusi utk yer jer... heeeee jgn x tau... kalo dia dh malas nk duk situ sat g dia g la kat zam ..

tadaaaaaa ..... kan kannn kalo x zam peluk tu bukan nama puss la... huuuuuhuuu
www.tips-fb.com

Friday, September 24, 2010

puss ..

hari ni sedey balik...

bukan apa smlm balik kerja tengok puss duk takut2 jer.. selalu kalau mcm tu kompom der wat salah. tu yang sembunyi dlm selimut. cari2 mmg betul pun dia g ceng depan pintu + berak kat balcony. adesss dak ni!!!

sebelum zam marah dia bek aku bawak masuk bilik! masa dlm bilik tu baru perasan tangan kanan dia bengkak. tu pun sbb dia jln dari katil ker lemari jengkut2 skit .. tu nk buka lemari x leh.... huhu ...... aku dah meraung dh masa ngok tangan yer bengkak. yerla takut a buatnyer patah x ker sakit? kucing pun tau sakit ok bukan org ajer ...

kalau selalu tido ngan zam, mlm tadi tido ngan aku.. huhu....

td pergi vet. doc pun takut patah gak. doc suggest inject ubat dulu bagi hilang bengkak + mkn antibiotik. kalau 3 hari x ok gak tangan still x leh nk letak kene buat x-ray tgok mana yg patah. x-ray rm80, cass rm150, ubat blum campur gik .. bla.. bla.... adoi!!!!!!!

bukan berkira tapi tula nk pergi vet kerajaan x tau kat ner + masa nk pergi tu yg x der. huhuhu ...

~~ semoga puss cepat sembuh ~~ www.tips-fb.com

Thursday, September 23, 2010

cerita raya - part2

petang raya pertama.

TADAaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! guess where i am now???????

mana lagi umah mak aku kat ipoh la! muahahahahahahhahaaaa..

aper dh jadi? erk ... sila jgan tanya OK. hak hak .... hak ...
cerita laaa??? erk ... no komeng!!!! muahahahahaa

ok la pada yg tahu.. tahu la pada yg x tahu .. ermmm ingat korang jer reti nk sentap2 ni? hingat org len x reti?? kehkehkeh .....

masuk highway dari subang kul 4ptg. kul 6.30 sampai dah .. x benti pun... erkk.. betui ker jam aku ni? heheeeeeee ..... x bawak laju pun tau. bawak 90-100 jer sbb ujan. g pun bulan2 perayaan bahaye sikit bawak laju2.. kita yerla tau bwk laju mana org len mana kita tak tau yer dak?

masa sampai tu akak aku x tolak balik pelis lagi... heee sonok2 dpt gak jumpa 1st raya walaupun jap jer.... akak ipo aku sorg tu? muahahah zam punya kijer mesti sadis punya... ader ker di 3gkan keta abg aku kat rawang tu. melompat lakawan kata aku tipus... huhu akak aku tu satu aku x paham .... aku balik dia nanis.. aku x balik lagila banjir taman tu .... ish ish ..... ish....

dlm erti kata len suma pun tekojoui la tetiba aku masuk parking depan umah .. hehehe akak ipo aku gik sorg pun sama. ader ker kata aku ni x leh tahan bau rendang ngan nasik beriani mak aku. tu yg aku ajak zam balik jugak2.... huwaaa... aku gak dipersalahkan .... tp x per janji aku dpt mkn mak aku masak... siap sembunyik tu nasi beriani kang org len amik. theheheheee .... bkn org len saper... biase la selalu 1st raya org mai umah gak sbb mak ngan ayah aku kira sulung dlm beradik. p selalu pun mang adik badik belah ayah aku dtg beraya mlm ... n selalu pun kalo hidang kueh ajer dema kompom tanya tasi x der ker.. muahahaha ... nk wat mcm ner sepupu aku pun sama jer ngan aku. haks.......

erkkk kome ni paham ker dak org citer ni? uwaaaaaaaaaa............. www.tips-fb.com

Wednesday, September 22, 2010

Cerita Raya - Part 1

Salam .. salam ...

as u all know la kan, (erk... kalo x tau x per! bukan PM ker nk amik tau yer dak?).. ni la 1st time nk sambut raya umah maktua ... excited GILERR U... (muahahahaaa ..erk naper gelak? hanya mereka2 jer yg tau haks..)

mlm raya tu buka puasa mcm2 ada... heeee k.ipo aku dh sampai masa tu. dia la kerjakan dapur maktua aku. dah siap dh masak rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, ketupat .... bla.. bla... pastu maktua siap masak ketiaw sup .. ketiaw goreng la nasik lagik .... laksa ... puhhh meriah!!!! aku jer makan sikit sebab x tau nk makan aper benonyer. zam? jagan tanya abis suma dia pulun.. huhu takut baru melayu nk pakai pagi raya tu x muat lak.. muahahahhaaa

pagi hari raya tu. maktua masak nasi tomato ... sedap o ... makan lak ngan ayam goreng kan.. (sempat selamatkan ayam goreng sebelum jadi ayam masak merah bab sat g kompom pedas.. huhuuu ) .... makan jer + mkn lagik. yg peliknyer pagi2 raya pas salam beraya suma pakat g umah jiran sebelah a.k.a bespren maktua la kununnyer ... aku g jap .. duk ... buhsan .. balik umah ceduk nasik .. makan lagik ... zam? heheh x yah tanya mana ada aku ada la dia .. dia sebuk ngan laksa dia x sudahhh. ....

pastu lepak... tunggu mak2 sedara zam yg len sampai dari kl. jauhhh Oooo kl-klang. jangan x tau ok! dah sampai pun mkn lagik ... erkk.. aku x mkn la dah sbb kenyang!... hak... hak .... aku layan tv jer ... sambil layan zam nk air la nk tu la nk ni la. ...

pastu kan ... ermmm. .....................................................................................................................

so plan kami rayer tahun ni. mlm raya, 1st raya kat klang. 2nd raya konvoi sekali dgn family maktua aku. dema nk balik kedah, mak aku ajak singgah lunch dulu umah aku.... mkn.. mkn ... rehat sat pastu dema sambung la balik kedah. WEll .. that WAS the plan!

~~ sampai bila nk jadi lalang??~~ www.tips-fb.com

Tuesday, September 21, 2010

cerita bulan puasa

Salam semua ..

Huhu ketinggalan sungguh aku ni kan... org suma sebuk cita sal raya aku baru nk tergegeh-gegeh nk cita sal time poser... tapi senang skit aku wat sinopsis cepat abis.. muahahahaaa

benonyer bukan nk citer aper sangat pun .. nk cita sal bukak poser kat mana ker??? erm.. mcm biasa buka poser kat hotel bukak poser kat umah maktua... kat umah along aku kat umah sendirik ... kat restoren steamboat .. tp paling banyak buka poser kat pat kijer zam ler.. huhu nk buek camnO ... kijer kan ..

Benonyer ... 2 minggu nk raya opis aku dh raya+merdeka dulu dah ... mana x nyer boss ober-C dari 20/8 - 12/9..... muahahahahhaahahahha ... muahahah. Opss!!! tp ramai yg hingat aku bz wat kijer .. mang bz ngat wooo!!!! bz download game ngan main game! Kahkahkahkahkah ....

Pat kijer zam ni pula konon2nyer nk tuko management .. tp baru masuk poser ke-3, sale pun belum mula dah cabut lari .. x nampak batang hidungnyer... janji gaji sekian2 ... sebulan sekali .. yerla org KUHnun KUHnun nyer nk buat proper management la kan ... p cam aRemmmm.......... bila cukup bulan tanya gaji bila, tanya la "SANA".. tanya "SANA".."awat tanya aku????? bukan aku jaga tanya la "SINUN".. erm ... aku la cepuk kan jugak dema ni!!!!!!!! kija cam kalah org kijer kontrak .. pendtg pun dia boley layan ok ni org sendiri buat mcm tu.... lepas @#$%^& 5-7 kali barula dapat. tu pun partly ok! n "SANA" tu yg bayor... bila "SANA" yg bayor hikut dia la kan .. dpt la 3/5 ajer... so ....IF U R IN MY SHOE, KORANG X HANGIN KER????????? HINGAT SAJA2 KER MINTAK WET GAJI SENDIRIK!!!! diulangi .. GAJI SENDIRIK OK!

kesimpulannyer ... raya tahun ni mmg x lebih border PERAk! muahahahahaaa .....


~~~kebaikan dan diam diri aku bukan untuk dipijak2 ~~~ www.tips-fb.com

Monday, September 20, 2010

Bukan nk mengata cuma berkata-kata

Selamat Hari Raya .......

Tapi harini x mo citer raya gik.. sat na citer raya suk2 kay sbb aku tengah blur sebenarnyer. Bukan apa smlm tetiba dpt msg yg buat aku blur tahap tak hingat punya... sms ader dak tu pun x reti nk reply. (cepuk kang!!! muahaha)

So harini kat fb sembang sana sembang sini keluor citer sms tu. lepas + - x / = yer baru baca n-3 aku yang umur dah 2 minggu lebih tu.. kehkeh keh....

Suklan cepumas nyer pulak kan... n-3 tu aku siap post gak kat fb... x kan x nampak .... so selepas di + - x / lagik .... kesimpulan yang dibuat adalah... "fb pun kalo x mandang nk nampak aper?"

Aperpun tetap nk ucap terima kasih gak la... walau dah kat hujung papan tuk tejun kelaut tp masih sudi memandang ....

** aku manusia biasa yang punya hati dan perasaan **

Selamat hari raya sekali lagik ... maaf zahir batin ... www.tips-fb.com

Wednesday, September 1, 2010

Salam Aidilfitri buat semua....

Salam Ramadhan buat semua sahabat2 yang membaca entry ini.

Aper la kabor korang sumer kan... yerla lama x dengar berita. blog x leeh nak masuk .. fb pun jauh sekali. ni sumer gare2 org yg nak kaya cepatt dgn curi laptop2 yg ada dlm opis pat chin kerja la. yg jadi mangsa chinnnnnnnn gak. bab kene 'kongsi' pc ngan staff len. Dalam erti kata len bukak tenet tuk email .. email n email ajer la muleh... huhu ...

Rasanya x terlalu awal and x terlalu lewat kot nk ucapkan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...maaf zahir dan batin". especially to adik yang sentiasa "ada" dengn chin sejak 4 tahun yang lalu ... dlm suka duka derita perjalanan harianku ..

untuk Qaseh yang selalu ada selalu x da.. hee mcm biskut! (well ... org dh makin maju kehadapan + dh ramai kawan ... what else can i say? )

untuk Bitt ..... my best friend here.. in cyberworld ....

to my dearest akak ipor .. you know me better!!! huhu ..huuu huu. ... u ... u ....

to my long lost friend, thanks for being there when i need a friend the most, even just standing there beside me ... but then you did more than that. well yes! life goes on!! thanx a million for the advice....

erm ... lagi pada semua2 yang baca + kenal sapakah tuchin in .... thank you for just being my friend.

dan tentu sekali pada diri sendiri ....just let say i'm feeling more of me lately then before ...

Aper pun ... chin nak minta maaf sekali lagi kat korank sumer, yerla chin kan tetap manusia biasa. x lari dari buat kesilapan. maybe ada yg tersiinggung ker terasa ker makan hati ker marah ker ngan chin .. chin minta maaf yer ... and chin harap korang semua bergumbira pada hari raya nanti. ...

Salam sayang from me to you... hikks...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


p/s: will be onleave from 9-19 Sept. 1st raya at kelang 2nd balik ipoh!! hohoho balik kampung .... hoooo........ oooo oo balik kampung... hati riang ... www.tips-fb.com

Thursday, May 13, 2010

orang kata ..

orang kata .. dia yang salah!
orang kata ... bukannnn .. dia ni yang salah!
orang kata.. dia yang betul!
orang kata ... bukannn laaa dia ni yang betul!
orang kata ...
orang kata ...

orang kata dengar cakap kami ni, hidup dlm masyarakat x boleh buat keputusan sendiri.. kene ambil tahu semua benda!

betul .. hidup dgn masyarakat so kene amik tau la juga ...
betul ... "two heads is better than one"

tapi.... sampai bila?

sampai bila nak hidup ikut telunjuk org?
sampai bila nk ikut keputusan yg org lain buat untuk diri kitaaaa?
sampai bila nk jadi katak bawah tempurung dlm era serba canggih ni?

erm ... sampai bila la nak ikut apa orang kata? diri sendiri x boleh buat keputusan ka ...
sampai bila??????
www.tips-fb.com

Wednesday, May 12, 2010

aku yang kehilangan ..

erm ...

org tanya aku, naper blog aku nama aku yang kehilangan, apa yang hilang?... kaku sat, bukan sbb x tahu nk jwp apa tapi x tahu nk kasi jawpan apa yang terbaik untuk menggambarkan hati n perasaan aku ...

yerla org nampak aku mcm ni, p dlm hati sorg pun x tahu aku mcm mana... mungkin juga org nampak aku mcm tu tp disebalik tu siapa sebenarnya yg tahu aku? ... huhu hanya mereka.. mereka n keluarga mereka .. hahaha ... TAPI .... adakah anda antara mereka tersebut? .. entah tanya la diri sendiri .. mungkin kah ada jawapan nya?
apa pun yang pasti rasa hatiku dari tahun lepas, bulan lepas, minggu lepas, hari lepas... erkk semalam la ok. sejam yang lepas.... n sekarang..... aku tetap rasa...



aku yang kehilangan .......... www.tips-fb.com

Thursday, March 18, 2010

nyonya oh nyonya. ...

ee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tensen!

huhu bila la idup aku ni nak abis ngan tensen entah.... yg sure makin lama aku kijer sini makin aku tensen plak jadinyer...

nyonya ni pun bila la nk R.I.P ek??

mengganggu ketenteraman awam! hahahahahha

td lunch time, nyonya keluar, tinggal aku ngan dak opis aku jerr.... boss call biase la bla....bla.. bla.... blaa gik .... tu dak tu kasi tau, boss kata masuk opis tp lmbat! lambat pun x tau lambat pukul berapa sbb dia ada banyak customer nk entertain kat luar, so kita boley HOREYYYY!!!!!

hahahhaha gelak aku sat kat dak tu, tp trus jer aku ckp Horey sat jaaa sat g Boss yg tu (nyonya) x leh hurey gak ...

heee cita punya cita upernyer dh banyak staff bentik sbb x tahan kijer ngan nyonya tuk ... adoi .. takut nyer aku ...

yerla bayangkn la yg sebangsa ngan dia pun x tahan kijer ngan dia lg kan bangsa len... but then kita ni kn 1malaysia ... keh keh kehh...

rindu gila nk update blog ni tp tu la nyonya tu, aisey ...... ishh ishhhhh

ader ker dia ada meja sendirik pc sendirik p sebuk mai meja aku nk kai pc aku .. dtg meja aku amik pensel aku padahal kat dia belambak pensel ...

eceh ... trik ajer tu ...

pepe pun .. herm ... moga aku tabah la menghadapi ujian2 dari-Nya

aminnnnnnnnn .... www.tips-fb.com

Friday, February 5, 2010

AKU GERAM NI!!!!!!!

eeeeeeeEEEEEEeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...................................eeee .....ee....

dan eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lagik..

GERAMMMM!!!! ngat-ngat ...

huhu cian aku ...

geram x abis gik nie ....

ye la kan ...

opis baru ..

imau pun baru ...

law pun baru gak ler ....

tp aku bukan x wat kijer ..

aku bukan men game pun ....

aku ym ngan adik ngan akak aku tu jerr...

pun dia sound kalo bukak ym tu bila nk buat kijer nyer???/...

erm ... x per x per .... skang ni aku ikut ajer ..

tunggu a suk ko dah bambus... baru ko tau aper jd opis ni ...

tp kan ...

padan muker dier ..

x baper minit dia mawah aku ..

boss plak marah dia ...

wakakakakakakak

kahkakakaakkkakakakakakakak

n kah lagik ...

tu a dose .... saper suh men mrah2 aku ym ngan dak cekodok kan ...

hahahahahhaha www.tips-fb.com

Tuesday, January 26, 2010

aku kembali!!!

assalamualaikum.....

yehaaa ....

aku kembali ....

tuk gegar kan situasi .. ..

setelah sekian lama menyepi .....

hi ...hi....hi ....

(alamak ... cam cin pon ti palk ... wakakakaka)

t a... ek ..

aku baru nk mula jinak balik ni ...

t aku update kay ...

taking care ... www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails