ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Friday, May 29, 2009

mereka tetap mereka


smlm
lepas anta zam kija
jumpa kawan lama
kwan chat
bukan duk jauh pun
tp biasa la memasing ader idup sendrik
sembang tu
sembang ni
erm ....
ader cerita
tentang seseorg
yg kurang sedap untuk didengar
kurang cahaya untuk dibaca
adess ....
apper la nk jadi
jahat2 aku
jahil2 aku
masih tau batas2 nyer
masih tau limit nyer
masih tahu adat resam kita
budaya kita
sosial2 aku
tak kan melibat kan org lain
hanya aku n aku sahaja
tp ....
cerita yg aku dengar tu
ishh ...
entah la
x leh nk tulis
sinopsis ker
kesimpulan ker
huhu berat sungguh
dan sbb cerita itu
menguatkan lagi ke-antian aku pada sesuatu perkara
aku baru nk belajar menerima
mungkin x semua org sana sama
tp
cehh ......
lupakan ajer niat baik ku itu
kompom!!!
mana ceruk pun dema duk
kalau dah nama org sana
lahir kat sana
besar kat sana
asal usul family masih balik raya sana
lupekan ajer la
BENCI!!!!
ape pun
Tq la kat suma mereka
yg pernah mewarnai hidup aku ni
tanpa mereka aku x kan tahu jugak
erti sebuah kehidupan
sebuah kepura-puraan
nilai 1 persahabatan
www.tips-fb.com

Wednesday, May 27, 2009

take a bow

masa 1st dengar lagu ni, memang x leh nk lupa dah. ditambah pula ngan lirik dia yg mendalam ...
..
yg paling aku terasa
..
sbb makna dia mcm kena jer kat sorg dua best friend aku tu
..
tp biasa la kan
..
manusia
..
mana nak ngaku
..
so pada anda yg terasa
..
fikirla sampai bila nk hidup dalam belenggu
..
lelaki bukan seorg
..
bebaloi ker penantian korg
..
bebaloi ker pengorbanan korg
..
erm ....



Leona Lewis - Take A Bow Lyrics

The flowers are faded now, along with your letters
They will never see the light of day, cause I’ll never take them out
There’s no turning back, it’s for the better
Baby I deserve more then empty words and promises
I believed every thing you said, and I gave you the best I had

So take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gave me was pretend, so now take a bow

The future’s about to change, before you know it,
The curtain closes, take a look around,
There’s no one in the crowd, I’m throwing away the pain,
And you should know that your preformance made me strong enough

So take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gave me was pretend, so now take a bow

Well it must have been slight of hand, ’cause I still can’t understand
Why I could never see, just what a fool believes
But the lies they start to show, tell me how does it feel to know, right now
That I wont be around, so baby before what happenes

Take a bow, ’cause you’ve taken everything else
You played the part, like a star you played it so well
Take a bow, ’cause the scene is coming to an end
I gave you love, all you gzve me was pretend, so now take a bow
(more…)


" Baby I deserve more then empty words and promises , I believed every thing you said, and I gave you the best I had , I gave you love, all you gave me was pretend "


www.tips-fb.com

Monday, May 25, 2009

sorry sumer, last week bz sit .. tp x berapa gilers, ahaks ... tp aku sempat gak pi menjalan jalan kan diri ngan zam ngok movie Night At The Musium 2.
yerla bz-bz pun kang x dilayan abg sorg t majuk pulak ... haaaa kome jgn x tau skang ni aper angin aku pun x paham .. sat2 majuk adesss .. ngan suzi2 sekali kene tempias dia majuk..
petua paling senang aku kasi tau suzi kalau dia majuk adalah .... erk kome nak tau ker? x yah a ... bio la aku jer ngan suzi tau cikit2 hahaaaahahahaha ....
k la ader ija, aper2 nak ngok pic yg ader lebey sikit korg klik la kat address atas tu ek ..
take care all ....
p/s: membizikan main mafia wars ni ... wwawawawawa ......
www.tips-fb.com

Monday, May 18, 2009

happy birthday wabbit!!


semalam beday si wabbit, tp tk sempat nk post card pada dia, so hanya wish dlm sms and buh birthday card kat sini, muleh ek .. ek .. yang ek ...
hehe ape pun chin doakan semoga yang berbahgia dengan apa yg ada sekarang ni walau pun dgn sapa sekali, lantak kan apa org nak kata "live your life for you not for others"
chin juga mendoakan agar segala cita2 n impian akan tercapai .. tak cepat lambat pun tapi kita kene yakin and redha dengan ketentuan-Nya.
Aminnn.............................
www.tips-fb.com

Wednesday, May 13, 2009

mulanya cinta

masa mula siti nyanyi lagu ni aku dengar sambil lalu ajer, .... tp lepas konsert af7 yg ke 8 bertemakan lagu theather musical, lagu ni mampu mencuri hatiku ... (alamak jiwang plak.. ahaks)

tapi betul lepas isma nyanyi lagu ni baru la nak tercari2 sapakah punya lagu yang sangat sedap lirik n sentuhan nya .. erkk ... adess. .. korang baca sendrik a ...


Tiada sesiapa dapat melupa
Perasaan cinta pertama
Akan ku ingat selama-lama
Saat pertama jatuh cinta

Kasih sayang
Senyum mesra bersama
Gurau senda pujuk rayumu
Pasti ku ingati

(Korus)
Apapun jua akhirnya
Aku kan tetap
Mengingatimu dengan setia
Walaupun kau akan pergi
Pasti ku ingati gelora cinta
Kali pertama
www.tips-fb.com

Tuesday, May 12, 2009


aku n zam - klik sini yerr




ari sabtu .. wesak, pagi tu mcm biasa ... dh mcm aktiviti wajib plak aku ngan zam.











kemana? mana gik sungai skinchan ... wait for us ..... hehe











tp kali ni berempat bab aku angkut akak dayang sebelah tu ngan adik dia suzi sekali.











aku dh kata kalau nk ge kene ge pagi bab air masih bersih x ramai orf mandi.. so kui 7.30 tu mang dh bertolak dari umah... tu pun aku tanya zam x lambat ker? yerla selalu aku kui 7 dh ada dlm air ... ahaks











suzi ngan kak dayang memula x nak mandi sbb sejuk katanya.. tp baper lama sangat kan .. dpt lak ngan zam yg duk percik ajer air kat dema lelama basah juga... ekekekek ...











yang aku x tahan tu dema dlm sejuk2 lepas tu x nak keluar dari air pulak .. hahahah jenuh ...











ge sana bawak bekal bihun goreng, ayam goreng sikit ngan sosej goreng.... tp dah x der rezeki kami nk makan ayam goreng ngan nuget tu sampai abis bab onyet2 kat situ bawak lari ...











e-ya ... tak tipu ... jenuh la kami tejerit2 suh zam halau onyet2 tu, bila dah ubah pun dia ge amik tappuwer ... (erkk ... mcm ner eja ek aku blur sudeh ahaks) yg ader telur goreng dlm dia tuk mkn ngan bihun tu.









ape pun aritu mang best la. ye la aku ngan zam kan mang suka jln rmai2 ni, baru leh havoc skit tu nk lama2 pun x per la









lama pun bukan lama mana ngat kui 11 dah pi mandi salin baju hahahaha ..... www.tips-fb.com

Sunday, May 10, 2009

date-date

tuk pengetahuan korang, khamis malam minggu lepas zam ajak keluar pg diner.. ala.. ala dating la kan.. ahaks.. tp bukan berdua tau berempat .. hehe sekali dngn sorg kawan tmpat kija dia nama fadzrul ngan suzi, adik kak dayang bilik sebelah aku tu la.

suzi tu baru 1st time nk keluar dgn fadzrul, selalu nampak dlm 3G aje bila zam 3G aku. janji kui 9 kat pavillion, aku ngok dia mang dah mcm gelabah dah. kui 8 pun masih cawik baju nk pakai... jenuh dgn aku-aku sekali terjoin men tuko2 baju hehe. sonok gak benonyer ader org nak melayan men tuko2 baju ni. bila aku kasi tau nak pakai blouse ngan jeans ajer dia pi punggah beg suh aku try baju tu la baju ni. aku dh try tu tunjuk zam, dia kata x ok aku kasi tau la zam x kasi. tu ader la kat 3-4 kali tuko aku try baju, mang aku tau apa yg zam x kasi benonyer. last tu aku try satu dress kaler biru lembut skit, tp nk kene pakai tube kat dlm....bila ngok ok, diorg suh tanya kat zam aku kata x yah wat suprise.. hehe

jam kui 9.30 suzi lum siap gik.. sib bek la mamat tu dah kasi tau keluar umah baru call dia, huh selamat ... zam duk bising sal aku x siap gik, just siap muka ajer baju nyer kai tube n seluar pendek.. bising sal ingat aku nk pi mcm tu ajer. bila nk turun keta aku suh dia turun luk panas enjin, dah turun baru la aku ni sebuk pakai baju tu, sib bek men sarung ajer hehe

dlm car yer ngok aku kai baju tu tanya ok tak? ok .... dlm ati puhh selamat x kabng jenuh nak nek atas tuko baju len punya.

ge minum2 jer jap makan2 sembang kui 1 lebey balik. x ge mana pun lepak kedai makan ajer.

masa ari jumat tu ingat nk tunjuk gambar kat adik sorg tu, tp dia cuti da ... huhu x kasi tau laks tu, baru semangat nk tunjuk tp x per la aku post kat sini ajer....

ni aku amik pun atas permintaan adik aku sorg gik tu yg pesan "akak pi mana2 jgn lupa amik gambo tau" ...

tadaa ... ni la gambonyer ... x banyak ngat bab tangkap pakai hp ajer ..



tapi malusssssssss ... nyer ... bab 1st time kai dress (klik sini ek)hehe www.tips-fb.com

Thursday, May 7, 2009

facebook a.k.a kulit buku!

dah banyak kali dah dpt email kengkawan
suh join fa-ce buuk ni tpi
sekali pun aku blum telintas gik nk klik tuk join.
awat ntah .. mcm x berminat jer
aku ni kan pelik skit...
mana yg ramai gila penyikut tu aku mula la mallas
mcm tagged org suh join aku pun join la ...
lepas 2 bulan jer kot aku out dah
bukan apa aku musan!!!
huhu mcm x der pekdah aajer aku masuk tu
alih2 sama jer mcm fs, org duk komen la ...
anto msg ja ...
x dr ker yg baru ker?
x der yg adv skit ker
kalau gath pun muka tu muka tu gak ler
muka len ader ker muka tu layan?
erm ...
balik pada kulit buku ni ...
adess perlu ker aku nak join ni?
kasi komen skit perlu ker dak?
kalau majority manyak kata perlu t aku timbang2 kan ler
kalau x der sokongan so arap maap yer ...
segala kaunter pertanyaan tuk kulit buku tu akan
ditOtOP!!!
www.tips-fb.com

Wednesday, May 6, 2009

aku nantuk ni !!!!

aku mang ngah nantuk ni. mana tak nyer smlam pas anta zam kija mcm beser la kui 11 mang aku dh tido tu bangun kui 1.30 bab suzi adk k. dayang nak hekut aku p kat zam. nk jumpak pakrul .. ahaks selalu duk ngok masa aku 3G zam ajer. balik tu amik k.dayang plak p minum teh tarik tu dema kecoh nk masak asam pedas arini. maybe ngah masak la kot entah aku x tau .
yang wat aku belum tido tu ceritanya begini... blum ker? errkkk tido sat ajerr hehe ...... pas balik minum teh tu, pi la pasar cokit tu, sekali ikan dah tutup tinggal ayam ajer, masa tu dh 4 lebey. pi lak pasar gombak pun belum bukak daaa ... tu dah alang2 jalan jauh pi la pasar borong selayang. ni la 1st time pi pasar borong sana, so org kata yg baru tu belah kanan yg belah kiri tu lama punya. masuk ajerla kanan tu kan. dah ler masuk kene bayo paking... tu x per la kan .. aku ngan suzi duk lam keta. suzi malas masuk alasan nk dodoi aku tido kanng x bangun lak ge kija. tapi bukan nyer dia dodoi aku dia bantai ajak aku nyembang plak adess .....
ngah sedap nyembang sekali k. dayang ngan zam balik kat keta zam pi goyang keta mcm nak tebalik rasanya... tanya la awat? mana ikan? masuk2 dema gelak 2 duluk kitorang ni mang ngah tepinga2 la kan .... sekali upernyer pasar tu org beli ikan x pakai kilo. . pakai tong! paling sikit kene beli 5 tong!!! aku ngan suzi pun aper gik bantai gelak sama laa .....
korank bayang ek 5 tong ikan tu kalau kenduri masak laksa pun mau sebulan baru abiss tau ....
tu pi la pasar yg belah sana tu plaks .. dema pi beli aku ngan suzi a.k.a co-pilot (hahahaha bab dia sebuk suh aku tido dia bwak .. sekali yg tido dia? ate camner? ) ... kui 5.30 sampai umah..
aku masuk jer bilik trus bommm .... pesan zam kejut kui 7 sekali yg kejut tu call dari bapak aku da .. adeesss kene sakat aku bab blum bangun kui 7 pun .. hehe
sekian kisah nyer ... ahaks
www.tips-fb.com

Sunday, May 3, 2009

jwp tag adik cute!!!

huk huk ... adik aku dh pandai tag aku laks ... layanzzz jer la ahaks

1 - nama yang dingini kalau diberi peluang untuk menukarkanya?
x mo la nama den unik x jumpa gik org yg sama ejaan nama ... thehehhe
2 - adakah kamu single?
masa kija mang single .... lalalalalala
3 - kesenangan diri kamu apabila .......?
dpt mkan kepci ... idaman ku selalu
4 - orang kesayangan kamu?
family, me hubby... adik2 cekodok aku tu .. kengkawanz
5 - siapakah kawan karibmu dan kenapa kamu senang bersamanya?
si budak cute .. bab senang leh cita pepe pun kat yer. walau x penah jumpa n jauh di mata yer sentiasa ada di saat memerlukan seorg teman
6 - warna kegemaran kamu dan kenapa
ijo cuk pisang .. bab beri ketenangan
7 - filem terakhir kamu tonton?
bohsia,jln la dlm terang kang ekciden lak jln dlm gelap
8 - hero a.k.a watak kegemaran kamu dan kenapa?
 saper yer? alamak lupeszzzzz
9 - heroin kegemaran kamu dan kenapa?
anastasia ... mulan, naper? entah mang suka
10 - muzik kegemaran kamu dan mengapa?
rnb, ballad, soul ... yg tak memekak kan telinga!
11 - pendapat kamu tentang saya?
baik, tegas p lemah lembut... tu kelemahan nyer gak bab selalu wat keputusan ikut ati
12 - apakah sifat yang membuatkan dirimu senang?
terima org lain n diri ini seadanya
13 - sifat yang dibenci olehmu?
cam longkang punya.. x tau? pikir sendrik a yer
14 - angaran umur untuk kamu berkahwin?
erk.. dah kawin pun nak kasi anggaran gak ker?
15 - adakah kamu pernah kecewa bercinta?
yerrr......
16 - cinta pertama pada umur?
18 thun
17 - cinta sekarang?
kat hubby laa ....
18 - pendapat kamu tentang wang?
tak der susah ader pun menyusah kannn!!!!!!!!!!
19 - henphone yang kamu gunakan?
sony elikson w660i
20 - jika kamu seorang artis terkenal?
kompom selalu pat mkn kepci!!!!

sekian ... adesss penat tau!!!! tapi x aci la penat sorang kan .. kan ....

so pada anda cik ailing, kak ina@jed silala jawap pulak yer ..

mekasihhhhhhhhhhh..........................
www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails