ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Friday, February 27, 2009

aku!

ermm rasa nya dah tiba masa kot nak pakai my original name.



haha mesti ada yg tertanya napa la gatai ngat pi tukaq2 nama nie



ak-cely, wat blog ni saja sesuka jer "atas hasutan seseoramh" ahaks



tapi masa wat blog nie ingat nak low profile, kira duk senyap2 kai nama org x tau la ahaks ..



tapi la ni dah jadi cita lain plak, suma gara2 dah der kengkawan yang sama gila duk edi blog nie x banyak pun sehari sekali.



hehe...



alang2 orang da tau so tak payah la duk lam gelap lagi....



ahaks ...



tadaaa ........



kalau ngok bebetui ni la nama yg selalu digunakan di kebanyakn chat room, fs and rc.

dan dah mang terbiasa kengkawan lam ym pun yg kenal nama ni gak



so sapa yg mang kenai aku just nama tu .. just leave me a comment yer ...



thansk ... www.tips-fb.com

satu jumaat yg membosan kan - subuh sepi-e

uhuk .. aper la dosaku ini ya-Allah,

sampai aku diuji sebegini ....huhu

asal jumaat jer mesti ngok dak_gilo tu nyembg ngan kabeng ..

x der ker pemandangan len yang leh cuci mata kit huhu ..sadis tui

dak_gilO: mOrninggggggggggggggggggggggggggg
dak_gilO: muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kabing: assalamualaikum
dak_gilO: wsalammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dak_gilO: beli arr beskal baru x lambat sampai kebun
kabing: bak wet
dak_gilO: p amek kat bank arrr
kabing: meh no acc
kabing: atm card
kabing: no pin suma nk kuo wet
dak_gilO: lalalalalala........guna arr wet sendiri baru puass hati
kabing: mcm tu jgn la sebuk suh beli
kabing: klau nk belikan x per gak
dak_gilO: beli kena cOntrOl leh arrr
kabing: beli mang kene kontrol
kabing: x kontrol mcm ner nk jalan kang masuk longkang la
dak_gilO: wakakaka seb bek awak cepat bOleh
kabing: cepat boleh apa?
dak_gilO: dOh camtu pun x paham
dak_gilO: cepat bOleh mean cepat paham larr maksud sesuatu perkara yg nk dosampaikan
kabing: yer la sya ni x skolah apatah lagi nk masuk u
kabing: mana la nak paham bahsa org bijak pandai ni
dak_gilO: mula dah yer nie
kabing: erm
dak_gilO: sensitip larr plakkk
kabing: x la sensitif tpdah mang sya x paham
dak_gilO: Oklah tu pasni tentu awak leh paham kan???
kabing: insyaallah
dak_gilO: hah camni baru besttt
dak_gilO: Okla awak nak jalan dulu...tenQ arr sudi layan gilO...
kabing: byee
dak_gilO: nak cari yayanG kat reban jap..ahak
kabing: baik
www.tips-fb.com

Thursday, February 26, 2009

titah lagikk ...


glitter-graphics.com

adess .. penatnyerr ...

dari pagi tadik sampai la aku ngok list titah aku bukan makin sikit makin banyak plak...

tkder can aku nak mem"poya's" kan dirik kat sini arinik.

tapi tadik ader la dak sengal mana entah tanya " Oiit..sejak bila ko tau wat kija ni weei?"

hehe aku sengeh kan jer la malas nk layan kang x pasal betekak.

ge pun adoi la .. mcm la tk kenal aku, hahahahaha kalau kenal mang la tau jwp nyer x kenal tu erk ... saya mang rajin org nyer .. (abis la dak cekodoh sah2 gelak kat aku kang)

benonyer .. kalau kata bz tu maknanya aku x der kat meja aku jerk.. ahaks. kija nyer kuo opis ge bank tu balik ge bank ni lak tu kang2 dah balik opis ge bank lain lak.... adoiii.. awat la x reti guna 1 bank jer? huhu cina kambing betui la dema nie. aja jer nak susah kan aku.

tadi plak ader customer call mintak ink. Ni satu ge.. dah tau abis lenkali dah tinggal 1 set jerk mintak la pat2 kat aku ni dah kering kontang baru call mintak tu nak cepat jerkkk.

arghhh!!!! x der makna! kang2 kalau kerajinan aku mai aku wat kan tuk korang yerk, dak pun suk aku wat trus anto guna post x laju tu. ge pun kome kan kija sabtu .. kuang3 ... kang x der kija plak nk wat..

ujan plak .. huhu makin la aku kurang rajin nak wat tija uhuk ...
www.tips-fb.com

titah.... huhu

adess ..

pepagi lagi aku dah dpt titah dari imau aku suh wat kija..

aku mcm biasa punya ayat la, ok.. baik... ok .. yerr

lam ati aku fikir gak, nak kene wat cepat ker lambt ni? kalau lambat kang2 la baru aku wat hehe..

mukan aper kalau wat pepagi sepi-e ni kang idea jadik ulat aku tu beku's... bak daging blok frozen tu yg dari rege 5 hengget la ni dah 10 hengget.

erkk mender aku tulis ni? ekekeke kan dah kata blur aku dah mai

uwaaaaa .. hepppppppppp............ www.tips-fb.com

Wednesday, February 25, 2009

kueh2 ... kueh2


sapa nakkk???

tapi kene datang la mak aku, skang gak kalau dak abis jap ge. ahaks..

ni la kueh yg semlm aku duk pulun wat, dah baper ari dah aku teringat nak buat. beli mang senang tapi 5 ketul tecik2 tu sengget. adess lekat celak gigi jer kalau takat mkn tu jerk la kan.

semalam aku beli tepung, rm 2.50, tu gula rm2.00 tu kelapa parut rm1.00 and last jgn uper beli daun pandan 3 posen. ahaks adoi mahal gak la kan dah kat 5 hengget 8 kupang. tapiii ... ahaks ader tapi .. ngok la banyak mana aku dpt.kalau beli pun dah dekat 13 hengget dah OooO ... tu pun ader gik blum masak.

aku tau la mesti der yg kata laa .. kueh ni pun nak buh ker? hehe ampunnn ...

bukan aper, ni la 1st time aku wat kueh ni. selalu beli jerk and dOlu2 tu tolong kutip bila dah timboi jerk.. muahahahah

penat o wat huhu .. penat tang nak bulat kan dia buh gula bulat balik. tk boleh wat banyak2 sekali baru masuk lam air bab nanti lekat...

arini nk ge ngok cita anak bamboo ngan lap 4 ain yg x pat ngok smlm sebab sebuk wat kueh ni.. daa........

www.tips-fb.com

tido lambat uhukkk ..


huhu semalam tido lambat.. kat kui 1 baru tido cian aku tau ....


ehemm.. hemm .. abg ipo kija yer jgn nak pikir kelain plak kome tu....


tido lambat bab men edit gambo guna photoscape tu la .. jenuh abis semua butang aku tekan ahaks ..


n ini la yang aku duk main2 semalam ..


santik tak?



www.tips-fb.com

Tuesday, February 24, 2009

key-chain


santik tak?

hehe.... Mr. Leha beli semlm katanya, masa ge beli air kat satu kedai tu ader jual, murah jer ..2 hengget!

aku tk kesah rege baper janji dia beli muahahaha ....

sukenyer .. sukenyer ...

lalalala ... incik wan, kunfu panda ngan bucuk toek ader belikan ker?


glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Monday, February 23, 2009

katun tu kan ..


glitter-graphics.com

erkk ... katun dia tu mcm katun org main jerk .. ades ....

lalalalaala .... www.tips-fb.com

petua menghilangkan tensen.

dua tiga menjak nie, haku ngok dalam sehari mesti ader jer sorg bebudak cekodok ni tensen .. termasuk la aku ni . ahaks.

biasala hidup ni mang x muleh nk puaskan ati suma org, kita buleh wat aper yg termampu dan terbaik yg kira rasakan telah lakukan.. tu pun kekadang org tk reti nak hargai nyer kan .. kan .. jenab kan ......


tapi satu jer yang nyata, haku la ... kalau tensen.. tahap jadi gaban tu, mang dh x leh nk kawal dah, aku call akak ipo aku kat kmpung tu (kalau bab family la) tu aku call jer ckp "adik ngah tensen ni akak!.." pembuka kata la tu .. ahaks .. tu lepas tu aku just ckp2 ckp .. ckp .. ckp sampai dah abis suma atiperut abis kuo ... baru la akak aku tu jwp balik. antara yer kasi pendapat or yer akan kasi ayat2 menenangkan aku .. .. dan yang paling pastinyer walaupun tk hilang ketensenan aku tu tapi ader la sikit kurang. ahaks ..

so aku ni mengharap sangat la pada adik badik aku tu kan ... kalau tensen ngat2 sampai rasa kalau ader org depan mata nk fire mcm ner otomen fire raksakse .. cepat2 la call sesapa yg dirasakan muleh memberikan ketenangan jiwa, or at least muleh dengar aper2 mender yg korg x puas ati ...

kalau nk cita kat aku pun muleh gak .. mcm tk biasa plak .. ahaks .. e-2 pun kalau sudi ...rela bahu bajuku ni basah .. erk .. baju aku ader bahu ker ni? lalalalalala

tapi a kalu tensen ngan salah sorg antara kita.. huhu mintk simpang malaikat 44 jer yerr... www.tips-fb.com

kak dayang

erm .. sejak aku tensen ni aku malas betui la nk ckp pepe ngan mr. Leha. aku diam jer, dia tanya pepe pun aku diam jer malas nk ckp, kang gaduh. penyudahnyer masa siang dia tido aku ge la menyebok kn diri kat bilik sebelah aku tu, bilik k.dayang.. duk la koh keh sok sek mcm2 ge la. sembg tu nitu ..

oww .. luper, akak tu penyanyi kat kelab dangdut kat bwh umah, so kija belah malam jer. yer janda, x der anak. anak yatim piatu lak tu, cian dia.. aku pun kengkadang sorg ader gk la teman nk nyembang..hehe

aku pelik a org tua tu kn kalau aku ader dlm ngok katun ker men game ker mana reti nk bangun awai, aku baru jer 5 minit kat bilik k.dayang tu yer dah siap cawik mana aku. ish2 .. aku ni plak leh siap ge nyorok balik pintu bilik k.dyang. udah k.dyang gelak kn aku sbb main sesorok. "penat laki ko cawik tu adikk .. akak ngok dia masuk kuo ge sana sini ..." aku leh heheehehehe kn jer la ahaks ...

bila itu org tua dah ge kija, dia ge ki 8, aku ngan k.dayang ni nk ge mkn kat bawah malas, penyudah ader roti ader telur, wat sanwich jer. hahahaha akak bilik ujung tu ngok kami siap tanya aper la dua beradik ni buat.. kami sengeh jer, akak tu pun sorg2 gak laki dia kija. hahahaha suma duk sengsorg .. nasib badan ... www.tips-fb.com

tensen!!! tensen!!

erm ..

mlm jumat lepas masa nk ge work mr. Leha aku tu kata nk bawak aku ngok wayang balik t, ge kat tempat yg dema kata ader citer sampai kui 4 pagi tu. so dlm kui 3 yer suh siap.

aku ni la jenuh la men game pc, men game kat astro tu, ngok katunla, pi sakat org kat sms la, sakat akak sebelah aku tu la huh .. mcm2 aku wat bagi x mo tetido tp last2 aku tetido gak. . hahaha sib baik terbagun sblum kui 3. tp duk tunggu dema ni (dgn si parul tu sekali) kui 4 baru call kata dah sampai.

masa sampai tu ngok tmpat tu gelap jer mcm x der org, tu mr. Leha duk tanya sini ker sini ker? la .. aku mana tau adik badik, sepupu sepapat dia yg kata sini .. tu bila turun gak ge tanya upernyer mang la ader wayang pai kui 4 tp kaunter tiket nyer top kui 1. adess. ...

ngok jam pun dah kui 5 ajak pi mkn luk kt kmpung baru, hah!!! bukak ge kedai tu. hehe.. mkn sat tu ngok dah kui 6, ge teman si parul ni ge GH amik mc (x ge kenek bab mak gula dia lum masuk wet lagi) dlm kui 8 tu cadang nk ge mandi sungai ker aper ker tp ge mah anty dema ni duluk.

yg wat aku geram ni masa sampai jer mah anty dema ni buleh bantai tidoQ!! warrrrrrrrgggggggghhhhhhhhh........... tensen aku mcm nie, aku siap sa - on org tua tu kalau takat nk tido mcm ni bek duk umah x yah jenjalan!!! ee.................. gerammmmmm!!!!!!!!

mak yer ngan anty yer tanya awat x beli bekpes? nak jer haku menjawap. aritu beli kome pandang pun idok!! tu sebuk tanya. penyudah dama masak nasik mkn tuk tengah ari sekali. dah kasi tau nk kejap jer bab nk ge mandi sungai ker aper ker, tp mak dia sebuk suh duk situ sampai petang la. kalau nk ge, he lepas zohor la .. ADOiiiiiii

aku dah maleh nk layan dah kang aku gak yang hangin. yerla.. kalau dh kui 2 baru nk ge kui baper nk sampai kui baper nk balik. tu tetengah ari baru nkmasuk air mesti dah penh tempat tu. aku dlm ati kata mcm tu x yah ge la. musan!!

balik tu mang kami balik trus x ge memana, aku yg dah mang angin ni ckp jer kekuat kata nk pi sana sini plan mcm aper tnah .. musan!!! si parul duk kata ala.. len kali pun muleh gi... huh, aku dah makin musan ngan dak parul tu. jgn sampai kalau dema ajak aku kuo aku x mo! masa tu jgn tanya aku awat yer .. sendirik mau ingat!!! www.tips-fb.com

Friday, February 20, 2009

bang!.. bang! bang! ..

eeeee ... rasa nk wat mc nie jer kat dak_gilO tu



ngan kabeng pun nak gaduh! akai takdak ka?



p/s: pada yg kenai ngan dak_gilO tu... hahahaha cian kita kan!!! ahaks www.tips-fb.com

di suatu jumaat yg membusankan - tOngah ari

dak_gilO: wsalamm, maaf x boleh nk reply tadi ada kawan kat sebelah
kabing: it's ok x kisah
dak_gilO: emmm fahamm
kabing: faham? yer saya paham
dak_gilO: like i care
kabing: kenapa? o wk tk nk kwan yer .. ok sorry ganggu
dak_gilO: x der apa2 x kata pun x nk kawan x ggu pun
dak_gilO: terkezut jer
kabing: habis tu? kenapa? tk boleh ker ym dah?
dak_gilO: kenapa apa?? ish x kata pun x boleh nk ym
dak_gilO: ingatkan awk tu yg dhx sudi lagi
kabing: la knp kt mcm tu
dak_gilO: ye larr...awak cam dh x sudi lagi..sedih gak
kabing: bila la kata x sudi nye?
dak_gilO: x perlu kata tapi tindak tanduk awak dapat rasakan camtu..
kabing: erm .. susah ckp ngan org pandai nie
kabing: sukati la nnt ckp kang gaduh jer yg wk tau
dak_gilO: luahan hati kita tu.. emmmm pandai larr awk nie
kabing: betul la luahan ati apa? bila pula sya luah kata x nk kwn awak?
dak_gilO: kekdng x perlu luah dr segi layanan yg acuh x acuh tu ....
kabing: o ..
dak_gilO: paham2 sendiri lar
kabing: dan kekdg jgn terlalu suka buruk sangka kat org
kabing: mungkin tgh bwat kerja ker aper ker ...mana kita tau bkn nmpk depan mata nama pun ym masa kija
dak_gilO: emmmm penerangan tu pentingg kan??supaya x der syak wasangka..
kabing: lenkali tany jgn men tuduh jer melulu
dak_gilO: x der tuduhan pun...
kabing: malu tanya sesat jalan, padan muka x jumpa jln balik .. a'ah x der tuduhan tapi wat statement jer
dak_gilO: wakakaka sign board kan byk x sesat dh larr nie
kabing: banyak pun top mata jalan terus jer apa guna
dak_gilO: tOp mata camnO nk jalan lak??adesssss
kabing: awak ingt org jln dlm tido tu bukak mata ker?
dak_gilO: tu len cita dia x sedar.. roh bawa dia jalan
kabing: kalau dia sedar x la jln dlm tido...adess
dak_gilO: that y saya gtau tadi roh yg bawa dia..ahakk
kabing: roh tu kita boley nmpk ker?
dak_gilO: x ....x leh nampak
kabing: hbs tu?
dak_gilO: dh habis ker??
kabing: entah tanya awk
dak_gilO: awakkkkkkkk
kabing: yuep
dak_gilO: awak sihat??dh makan ker?
kabing: tk sihat tk kejaa
dak_gilO: jawap tu elok2 larr... ada gak org x sihat dtg kerja kan?
kabing: yer, sapa suh yer x sihat dtg kija?
dak_gilO: dia malas kOt dOk umah..rajinlah katakan
kabing: tu bkn malas, tu bagak rajin , dah tau tak sihat baik duk rumah rest, tk la kerja pun terganggu
dak_gilO: x juga
kabing: apa yg tk?
dak_gilO: awk kata bagak rajin x semua camtu..rajin bkn boleh bagak2
kabing: a'ah mcm awak kn rajin dtg kija tp wat kijanya? ermm sendiri mau ingat la yerr
dak_gilO: sama larr kita...kan??
kabing: aper yg sama?
dak_gilO: apa yg awak kata kat saya larr
ka
bing: bila pulak sama? lain kali tanya dulu baru kata sama

adoi .. aper la malang nasib aku leh ge ngok dak_gilO tu sembang ngan kabing. muahahahaha kan kene batang idung sendiri balik!!




www.tips-fb.com

musan la plak !!!

adess musan la plak ... huhu

arini kat ym tinggal aku ngan adik jerk. adoi .. dak cekodok lain si puteh ngan kasih cutik plak arini. abis la mati kutu aku ngan adik x tau nk sakat sapa. dah ler adik tu pun sat2 ilang ge dating uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa ........... musan nyerr ...........nak sakat dak kat jeybee tu pun masalah gak, ader cam x der cam ader .. uhuk ..

dah ler pepagi imau aku dah suh cawik mender entah. kene la jadi org sat. bila nk jadi ulat balik trus suma mender blur .. adesss. gelak adik aku tu sat kat aku .. muahahaha

dah la tu smlm masa duk edit gambo kat blog photo tu aku msg la kat adik sorg gik tu, mintak gambo dia.. baru la tadik yer balas msg kata "sorry akak, smlm adik tido awal, nk gambo wat mender? "... huhu tau la smlm malam jumaat dan2 tu tidoq awai dak nie, tk kasi chance betui .. wakakakaakak

aku pala dah blur jwp senang jer "akak nk wat sup gambo adik tu balik kang"

hehe tu la kalau dh blur tu jwpn pun lebey kureng gak la muahahahaha ...

mana la mangsa nak kene ngan aku nie ..

ABANG OO ... ABANG. COPEK LA MASUK YM WEIII!!!!!!!!ahask.. antara yang muleh dijasikan mangsa. muahahaha



www.tips-fb.com

aku ni mimpi ker?

ni la yang aku nak citerr kan semalam...




pagi ni kan aku apppppppppyyyy ngat2. mukan aper smlm aku mimpi dapat munger . hehe Mr'Leha aku tu la yang kasi . aku mimpi bila yer balik tu, dlm kui 3 lebih kut, yer kejut aku bangun, bila bukak mata jer nampak munger dua kuntum.




munger rose pink lagik tau .. amik amik munger tu trus peluk. ahaks ..... mukan peluk laki aku tu, bakper mucukkkk Ooo....

yer kata aku suka la tu pat munger. huhuhhu .. kambing pat munger mang la suker .. aper la yer ni x tau gik ker? pas aku zzzzzz............zzz..........z............... balik ..


pagi tadik masa aku mukak mata, aaku hingat kn mimpi so mcm sedih kit la. erm .... mimpi ker uhuk ...

sekali ngok kat pussy mang ader munger tu.WooooHooooooooooooooo ................ aku tk mimpi ... yesssssssss.... yesssss!!!!!dapat munger lalalala ...

korang ngok munger ni santik tak? lalalalalalala ..........

pi jgn la tanya tuk aper ker, awat dua kuntum jer ker. . aku pun tk tau. yang aku tau kalau mimpi yer nk kasi tu, bebila masa yer kasi jer x yah la tunggu belentime2 tu.. ahaks.

jagn jelesssssss ...... kui3
www.tips-fb.com

Thursday, February 19, 2009

aku & cita tv.

Ermm… dah seharian aku kat dalam blog , tapi aku masih x tau mcm mana nak susun kata2 yang tepat tuk aku gambarkn perassan aku skang. Semua gara2 rancangan tv no 1 kat dunia ni, C.S.I – Lv, musim baru yang mula disiarkan semlam. Kalau la ati aku ni ader suara sendiri yang krang boleh dengar. Tentu korg tk sanggup nk dengar rintihan perasaan nyer … adess kalah org putus cintak plak dah! Muahahahahahaa


Tapi tu la, smlm ngok cita tu.. mang dah siap set dlm hp reminder supaya x telepas siri pertama musim baru ni. Pastu siap koling2 akak2 aku suh jgn lupa ngok sama. Blum kui 10 aku mang dh tepacak depan tv, nasib la laki aku x der hahaahahah x leh a yer kacau aku. Klau dk selalu bila ngok aku dah smangat nk ngok cita pape dan2 tu la nak minum la.. nk tu la ajak turun mkn la. Puhhhh samatt smlam.

Memula cita start dia flash back last season punya ending, aku ingat lagi masa time last season ending tu, masa si warrick kene tembak.. aku leh ngok jer.. aku rasa mcm kaku sat, sedih dak nanis dak, suka dah mang mcm kaku la .. tegaamam! Haaa tu lebih sesuai kot.

Tp arini bila nampak balik suma tu, tmbh plak aksi grissom lari pi kat warrick, siap peluk ge masa tu aku dah sebak dah…. Adess baru nk sebak ish2 aku ni. Ngok cita ni pun nk peeeeling2. osak tui!

Yang wat aku mang serender (nanis la) masa sara mai duk tunggu grissom lam opis dia. Time tu mang sebak abis la. Tu tetiba sorg2 team member dema mai.. huhu masa tu pun sebak gak bab suma dah ada balik Cuma si warrick plak dah x der.

aku marah ngat2 tu pada asst. ketua polis tu a.k.a org yg tembak warrick. Cetan punya manusia! Mencik .. mencik… mencikkkkkkkkkk ko! Padan muka last2 kene tangkap gak walaupun dah kata org lain yg wat!!!


Haha tuu la org ja-at lama mana ngat yg leh lepas. Bila piker balik sal org ja-at tu, ngan ngok keliling kita, mang tu la yg ngah dema praktik kn lam politik skang ni. Kalau dh x suka kat sesapa, suh benti x mo, ko tunggu jer la pe kn jadi pas tu. Ermmm aper la nk jadi. Tk pahammm.. tk pahammmm!!!!

Uikk, rasa cam dh melalut la plak… adesss… so balik kat cita pabelet aku tu la, ending masa kat majlis pengkebumian yer tu, bila turn grissom ucpkn last word, mang sedih gila. Adesss … ayo mata tu x yh cita la byk mata kuo . tu leh siap call akak aku kt kmpung tu nanis sesama.. akakakakakak mang biol tui la aku kalau ngok cita nie.. hehe

Pada yg ngok, mcm biase la aku kata ek, ngok tv tu mcm baca buku cita. Bezanya Cuma buku tu kita kene imaginasi sendiri keadaan nya, p lm cita dh leh trus ngok ja. pada yg tk ngok x tk minat tu ... aku cuma leh kata .. kesiannnnn kome yer! ahaks.
www.tips-fb.com

sedih nieee ...



uwaaaaaaaaa aku sedih nie, aku nk cita sal satu mender pi pic yang nk buh lam tu x leh masuk pc lak, mintk tolong adik aku tu pun x dpt2 gik mms huhu ..

sedih nie weiiiiiiii,,,,

uwaaaaaaaa


www.tips-fb.com

Wednesday, February 18, 2009

KOMEN PLEASE!!!!

hai cume ...

meh la tolong komen page meOw nie.

okay ker dak ker .. ader mender yg perlu diperbaiki ker .. kaler ker .. mender ker .... ader cadangan ker

yerr .. meh la meh ...



meOw tk marah sbb sambil tu korang sume pun kira mcm belajar la sama kan .. kan

setiap komen dan pandangan mahupun pendapat amatlah dihargai.

mekasihhhhhhhhhhh .........







www.tips-fb.com

catwalk!

aku musan.. musan .. musaannnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!
naper musan? ni aku duk musan sal sorg budak nie yg nek bas sekali ngan aku ni. musan siot aku ngok dia tu. dia tu staff salah sorg dak rc kita gak la yg opis dekat2 sini.

org dia mang la baik, cantik, manis, ayu, lemah lembut .. erkk yer ker? tu aku tak tau. hahaha yang aku tau yer ni suka ngat jalan catwalk- control ayu cenggitu.



eee ....... kekadang nyampah plak aku nenok nyer, mcm semlam masa tnggu bas nmpak dia duk kat pagar, aku pi la duk kat yer bab kat busstop tu dah penuh indon. bila nampak jer bas aku pun aper lagi ckp la bas sampai-bas sampai. aku ni kelam kabut la nak pi kat bus stop tu, dia leh lemah gemalai siap panggil aku tunggu dia plak. penyudah kene diri sampai la chokit tu bab bas penuh. dak tu x per la yer turun suku jalan jer. ishh geram tui.

pagi tadi pun wat aku geram gak. beserla pepagi dpt duk tu pejam la mata sat. bab malas nk ngok org2 lam bas tu. tetiba rasa der org cuit. tekejut aku! upernyer dak ni la cuit. lam ati aku duk nyumpah dak nie. tk leh bio kan jer ker org pejam mata. tu yer sebuk2 tanya nantuk ker? aku geleng jer. tu tanya gik sakit pala? aku geleng gak. malas nk keluarkan emas lam mulut. bila dh sampai tu yer tanya gik aku x mo turun ker? adoilaaaa .. mcm mana la aku nk turun dia duk depan kusi aku pun tk gerak tu suh aku turun!! eeeeeeeeee .... aku dah gOram nieee. dia turun kut pintu bakang aku turun pintu depan tu aku jalan jer ...ngok jalm dah kui baper dah kang tunggu dia mau besok pun x sampai. aku masuk 7-11 beli air masa aku keluar tu dia masih blum sampai pun 7-11 tu. dessss ...

payah tui la kalau org santik ni, suma mender nk kontrol. aku x leh bayang kn kalau kija ngan yer, mau kene maki ngan aku jer wat kija lambt2. ahaks ... aku ni walau malas wat kija pi kalau der aku siap kan la luk ..... korang caya tk? lalalalalalala



yang nyata aku mang x reti jln mcm tu. kalah model yg duk wat show tu korang tau dak! aku tau jln mcm nie jer, hahahahhaha



glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Tuesday, February 17, 2009

kucin kayO! hahahaha

adess penatnyer arini..banyak beno kije nyer ...ahaks ..



tapi yang nyata aku wat2 jer wat kija.. dah yg pasan imau tu duk sebuk suh tulis chq la suh ni la. DENGKI! padahal selalu tulis sendrik. arini nk manja plak. huhu

tu imau aku yg kat kmpug tu pun satu hal, dah tOngah2 ari baru baru nk suruh ge bank. adesss satu masalah ge. tadi pepagi x mo. panas tu. huhuhuhuhuuuuuuuuu.........

ge bank check balance ngok .. uikk.. awat banyak ngat plak? org tua ni dah masuk wet ker? selalu masuk kasi tau ge pun tadik kata masuk ciput jer suh wat payment. arghh yer luper kot amik jer la luk sikit suk leh wat bayo menatng len plak.

nasib la tegerak ati nk pi tanya imau tu yer masuk banyak mana? ciput tu jer ker lObeh? kata ciput jer.. semalam2 tkder ker masuk? aku la tanya yer gik .. kata x muleh masuk .. adesss sah2 la x tau wet sapa la masuk acc aku ni. sib baik aku x pakai wet yg aku kuo sat tadik.

kan ker jenuh aku pi bank balik msuk kan wet lam acc aku tu yang aku x tau no acc. hehe jgn pelik yer mang aku x tau pun erk .. luper benonyer bab aku tk penah masuk pun selalu imau jer transfer. akku tau cucuk kuo jer. hahaahahahaha

suh bank print statement mang ader masuk tp dema pun x tau sapa yg masuk kn.. so wat masa ni aku ni kira kaya la kejap tp kaya ngan wet org lain yg x tau sapa. rasanya kalau x der org claim mang jadi wet aku la kannnn! ....hahahahahahahahahahahahhhhh.


glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Monday, February 16, 2009

bOyan - meh adik tolak jap!

hahaha ari ni salah satu post adik aku tu katun men buai. aku sebagai kakak dengan penuh rasa tanggungjawab nyer harus wat adik aku tu jiwa kacau! mua mua muahahahahahahahaah ... bab tu la teringat pic aku men buai ni terus aku nak post sini. saja jer. dah nama pun nak kasi yer jiwa kacau. ahaks ... ge pun mr. Leha kalau tk busy mang bawak aku pi main bOyan ni ...

ahaks .. jgn marah yer ...



www.tips-fb.com

shout-box kat ym

shout-Box (sb) kat ym tu biasa la kan, tuk kasi tau kat kengkawan online korang ader ker tak der ker ... korang eppy ker.. dak ker ...kan .. kan ..

yang jadi kelako nyer is kat kitorang adik badik nie kalau dpt idea nyakat sorg mula abis suma pun tebabas nyakat sama.

mcm arini dak jeybee tu masuk ym jer duk la sebuk nulis kata jatuh centak lagi ... 1 hari ok baca 2 ari ok lagik .. nie dah lebih 2-3 minggu wasernyer duk nulis jatuh centak jerk tak sesudah. tu haku la mula (gelak ja-at! akakakaka) ngata dia kat shout-out kata lama tui dak tu jatuh centak! ades.....

hahahaha mcm aku kata tadik sorg mula ader la yg nOmpang sakat sama. kui3... memula dak jeybee tu pasan aku jer nyata dia kendian bila adik pun ngata dia terus nanis kat ym. wohoo terus dia menjawap o kat sb tu.. ekekekekek ......kalau org len nenok mau geleng pala gak la ngok kami nie. yer la tk nyembang sekali pun kat sb tu pun jadik nak nyakat. tu pun sib baik akak sulung x der ge prod jer kija nyer la ni ... adess ... kalau ader haku waser ader yg kene boomb kot.. akakakakakakak ....

tapi kekdang takut gak la kome terasa ker majuk ker mender ker... so akak mintak maap yer bukan nak menyakiti ati sesapa saja usik tuk tambah perisa jer. hehe ampun ...kat akak sulung sekali la ampun .. ahaks

alahai adik2 akku nasib badan la dapat akak2 mcm kami nie ... erkk ... mcm aku nie la, akak sorg tu akak pun x tau. hehe ..

www.tips-fb.com

suara hati eoang kekasih - Ost AADC

semalam duk dengar lagu lelama tu teringat kan lagu nie..
hanya namamu di hatiku
jiwa dan raga takkan berdusta
namun terkadang
cinta terusik benci sesaat
seribu musim takkan bisa
menghibur hati yang penuh marah
entah mengapa
berpisah saat mulai menjalin
suara hati seorang kekasih
agai nyanyian surgawi
takkan berdusta
walau ketamakan merajai
diri yang penuh emosi
jauh di dasar hatiku
tetap ku mau
kau sebagai kasihku
www.tips-fb.com

nilai cintamu...

semalam mr. leha keja kui 5 pOtang. so aku nie kemusanan melepak kan diri ngan akak sebelah bilik aku tu. dalam duk nyembang sekali dia kata kami ni tak mcm husband & wife, tapi lebih mcm couple jer.. mcm kengkawan pun ader .... tetiba dia ter...tanya

"adik, adik zam tu penah tak cakap kat adik sayang ker centak ker? aler mcm abang sayang sangat kat sayang, abang harap sayang tak kan tinggal kan abang yer.... hah ckp mcm tu ader dak?

begitu la lebey kurang suklan dia kasi aku tu.... aku terkasima jap (tekedu la!). aku ni kan lurus bendul tu tak reti plak nak menipu nie (tipu sunat jer ader la pi pas tu kasi tau gak) so dengan sepantas kilat aku jawap dengan penuh yakin dan isi yg padat ..

"DOK!"

muahahaha aku tau adik aku tu mesti ngah guling2 gelak baca cara aku jwp. tapi dah mang itu kenyataan nyer ..

bila aku fikir balik suklan akak tu, mang la mr. Leha tk penah ckp mender2 mepek mcm tu. aku jer ckp mcm tu kat yer.. sebuk tanya yer sayang aku dak? cikit ker banyak ker.... kalau gaduh pun pas baik tu aku sure kata yang yer dah tak sayang aku bab aku noty marah dia .. huhu ...

tapi yang nyata walau kasih tk penah terucap di mulutnya tapi aku tau dia amat menyayangi aku. kalau tk sayang bakper dia susah payah kawin ngan aku kan. cinta? entah la mungkin ada aku pun tak tahu. yang aku tau dia penah ckp yang dia dah tk der spa2 ge selain aku lepas arwah tOk dia meninggal. mungkin kata2 tu yang buat aku kuat tuk terima dia seadanya dia.

bagi aku ungkapan kata cinta, kasih dan sayang amat diharapkan dalam sesebuah perhubungan. namun andai ungkapan itu sering di ucapkan.. masih ader nilai ker dalam hidup ni?. selalu yang sering mengucapkan tu la yang seringkali kecewa ..

mcm aku la. dulu bercentak bagai nak rak, .. ayang la anjer la itu la ni la love you la tapi penyudah bila jumpa org len trus ucapan tu kasi kat org lain plak.... huh begitu rendah nilai cinta dak tu.. mcm beli ikan kat pasar jer.

maybe sbb tu kot bila mr. leha tk der nk lomantik2 nie (erk ... yer tak lomantik ker yang? ekekekek) aku tk kesah sangat. banyak faktor lain yg lebih diperlukan untuk menjadi seorg suami yg baik selain mulut manis sahaja... dan yang penting yer layan aku mcm mana aku dan alhamdulillah takat ni tk penah gik suh aku berubah .... aku jer sebuk nk kuwus la nk tu la nak gene la .. ahaks, nama pun pmpuan kalau buat sesuatu perubahan tu kene niat tuk suami baru la dpat keberkatan nyer ..... adoi adik aku tu sure gelak gik kat aku bab sebuk nk jadi ustazah plak tetiba .. kui3

aku mcm mana? erk .. yang tau n biasa ngok aku ngan dia tau la kot. yang tk penah ngok tu aku pun x tau ekekekeke ...

www.tips-fb.com

Friday, February 13, 2009

pic dgan artis

arini jumaat, adik aku sorg tu rehat pai dari 12.30-3.00. adess mati kutu aku x der orang nak sakat. adik kat johor tu pun x reti2 nk on ym dia. penyudah aku belek la gambo2 lama ..erkk .. dak ler lama ngat. hehe...terjumpa la pic aku ngan seseoarang nie,





leh kira artis la gak kan ... kan...KANNNNN!! bab mukan senang nak amik pic ngan dia nie .. jenuh nak kejar kalau jumper Woooo ...
ekekekekee ... adess adik aku sorg tu sure gOlak guling2 kat ym kutuk aku kang ... ahaks ..
www.tips-fb.com

I Got Flowers Today.

I was once told - no matter how much you love a man, no matter how much he may love you, but if ever he lifts a hand and hits you... he's not worth it....I do not think this is easy... but I guess it is true...

I got flowers today. It wasn't my birthday or any other special day.

We had our first argument last night, and he said a lot of cruel things that really hurt me.

I know he is sorry and didn't mean the things he said, because he sent me flowers today.

I got flowers today. It wasn't our anniversary or any other special day.

Last night, he threw me into a wall and started to choke me.

It seemed like a nightmare. I couldn't believe it was real. I woke up this morning sore and bruised all over.

I know he must be sorry. Because he sent me flowers today.

I got flowers today, and it wasn't Mother's Day or any other special day.

Last night, he beat me up again. And it was much worse than all the other times.

If I leave him, what will I do? How will I take care of my kids? What about money?

I'm afraid of him and scared to leave. But I know he must be sorry. Because he sent me flowers today.

I got flowers today. Today was a very special day. It was the day of my funeral. Last night, he finally killed me.

He beat me to death. If only I had gathered enough courage and strength to leave him, I would not have gotten flowers today.



glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Thursday, February 12, 2009

hari masih gelap



dalam keheningan subuh...kelihatan seseoang berjalan dengan laju membelah kegelapan. persekitaran masih sunyi .. bunyi ngauman kereta pun masih jarang2 kedengaran ..... yang ada hanyalah seoang dua kanak2 yang berjalan menuju ke sekolah kerana masa masih awal lagi.



sesekali seseoang itu menoleh ke kiri, menoleh ke kanan ... dan kebelakang untuk melihat siapa lagi yang ada selain dirinya. sesekali langkah dicepatkan .. sesekali terasa amat perlahan. handphone sentiasa di genggaman. mungkin menantikan panggilan yang tak kunjung tiba. perjalanan masih jauh ..



masih banyak yang perlu ditempuhi sebelum sampai ke destinasi tujuan. namun kadang kala tertanya2 adakah sampai ia ke destinasinya atau separuh jalan sahaja kerana kecundang dengan rintangan yang ada.


namun .. siapa kah dia?






haku la! akakakakakaaakakak ....


pepagi buta lepas subuh sebelum kui 7 haku dah kuo umah pi tunggu beh. penat korang tau tak?


beh tu dah ler kejap cepat kejap lambat. kang aku pi cepat beh tu lambat kang aku pi lambat bas tu cepat.. udah kene tingge beh ..


mang ler dulu pun haku pi kijer nek beh, tapi dua tiga mulan lepas haku tOmpang kawan.. cepat ler sikit sampe nyer tapi aku nekad mulan ni x mo dah numpang dema. bio la aku ni nek beh lagi aman jiwa rage.. ye ler dulu masa memula numpang mcm ok jer, dah lelama org pun dah musan gamaknyer... cakap pun sepatah-sepatah.


biola aku nek beh lagi bagus, mungkin hubungan aku ngan kengkawan tu akan ok balik. penat sikit x per ler dari ilang kawan, tak gitu kome?


tu ler kalo der kete sendirik senang ler sikit kot... kot ler aku mana tau sbb aku x der kete. hajat ati nak der kete tapi tunggu aku jampi puh sana puh sini orang kaya memana suh belikan tuk aku.


tapi ader ker oang nak aku?


akakaka ....





www.tips-fb.com

Wednesday, February 11, 2009

Can I Borrow $25 ?

tengah belek email teringat kat 1 cita nie yg kengkawan hantar. just nak share pada yang belum baca.

Can I Borrow $25?

A man came home from work late, tired and irritated, to find his 5
year old son waiting for him at the door.

SON: 'Daddy, may I ask you a question?'
DAD: 'Yeah sure, what it is?' replied the man.
SON: 'Daddy, how much do you make an hour?'
DAD: 'That's none of your business. Why do you ask such a thing?' the man said angrily.

SON: 'I just want to know. Please tell me, how much do you make an hour?'
DAD: 'If you must know, I make $50 an hour.'
SON: 'Oh,' the little boy replied, with his head down.
SON: 'Daddy, may I please borrow $25?'

The father was furious, 'If the only reason you asked that is so you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense,then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish. I don't work hard everyday for such childish frivolities.'

The little boy quietly went to his room and shut the door.The man sat down and started to get even angrier about the little boy's questions. How dare he ask such questions only to get some money? After about an hour or so, the man had calmed down , and started to think: Maybe there was something he really needed to buy with that $25.00 and he really didn't ask for money very often The man went to the door of the little boy's room and opened the door.

'Are you asleep, son?' He asked.
'No daddy, I'm awake,' replied the boy.
'I've been thinking, maybe I was too hard on you earlier' said the man. 'It's been a long day and I took out my aggravation on you. Here's the $25 you asked for.'

The little boy sat straight up, smiling. 'Oh, thank you daddy!' he yelled.

Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled up bills. The man saw that the boy already had money, started to get angry again. The little boy slowly counted out his money, and then looked up at his father.

'Why do you want more money if you already have some?' the father grumbled.
'Because I didn't have enough, but now I do,' the little boy replied.
'Daddy, I have $50 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.'

The father was crushed. He put his arms around his little son, and he begged for his forgiveness.

It's just a short reminder to all of you working so hard in life. We should not let time slip through our fingers without having spent some time with those who really matter to us, those close to our hearts. Do remember to share that $50 worth of your time with someone you love.

If we die tomorrow, the company that we are working for could easily replace us in a matter of hours. But the family & friends we leave behind will feel the loss for the rest of their lives. www.tips-fb.com

pussy-meOw

minggu raya ciner - dah lopeh dah

arini nak cita kat korang mana la datang nye nama pussy-meOw tu. aritu masa raya cina mak haku ngan abg haku kat ipoh mai kl nak sambut rayer cine ngan jenjalan kat kl bab masa ni jalan mang x jem pun. dema mai ari ahad balik selasa. puhh... punya la banyak pat jalan. leh kata celik mata jer trus siap jalan. balik pagi buta. hahahaha nasib la angkut mak sekali so yer x leh a bising balik lambat kui3.....

destinasi terakhir kami is jenjalan kat ikea. ate dah nama pun masuk ikea mana sah kalau x beli paper... masa kat bahagian kanak2 tu mr. Leha (ahaks .. yer sebuk nak hekut gak siap hentak kaki wa sakap lu ... wakakaka) nampak der 1 soft toy tu santik gak pi rege dia ... mak latok .. adoi ... p yer kata dalam koleksi menatang zoo haku x der menatang nie. ge pun leh buh kat lam car nanti. suh yer jaga car. haku ni dah orang sua haku aper gik ... lalalalala janji yer belikan! muahahahahahah.

tadaaaaaaaaaa ...




nie la ruper menatang tu belang mcm rimau p muker kucin.. bila ngok balik haku sakap kat mr. Leha ruper nyer mcm pussy lam citer Sherk kn ... so haku pun panggil yer pussy Mr. Leha panggil meOw. hehe tu la yang jadi pussy-meOw.


kete lum pat ge so skang yer duk umah dulu teman mr. Leha siang n teman haku malam .. lalalala ...


ader la dak yang jeles kang tu ... muahahaha ...
www.tips-fb.com

Tuesday, February 10, 2009

LOve StOry - Andy William

ha ... lagu ni kalau sapa der music box selalunyer bila dah pusing mang akan kuo lagu nie .. selalu kita dengar musik jer so nie lirik dia tuk korang baca ....khas yang tengah2 bercintak tu hehe




Where do I begin?


To tell the story of how great a love can be


The sweet love story that is older than the sea


The simple truth about the love she brings to me


Where do I start?




With her first Hello


She gave a meaning to this empty world of mine


There'll never be another love another time


She can into my live and make the leaving fine


SHe fills my heart




SHe fills my heart with very special things


With angels' songs, with wild imaginings


SHe fills my soul with so much love


That anywhere I go, I'm never lonely


With her along, who could be lonely


I reach for her hand, it's always there




How long does it last?


Can love be measured by the hours in a day?


I have no answers now, but this much I can say


I'm going to need her till the stars all burn away


And she'll be there



www.tips-fb.com

Two Stars - Ost Camp Rock

Camp Rock Ost Two Stars
Wake up,
When will things be good enough for you to see...
All that we can be?!
I'm sick of,
Playing games, And acting like we never care.
Like we're never there.
We pay attention,
For only seconds.
Look at you, Look at me.
There's never any us!
Can't you see, All we can become?
We can shine like the sun,
If we believe that two stars a brighter than one.
C'mon, c'mon, c'mon...
Look at you...
C'mon, c'mon, c'mon...
Look at me
Listen...
The way we feel is not just about you or me
It's the harmony
Just give in
Cos together we'll be brighter than just any star
a work of art
we'll make the sky bright
uniting you and I
Look at you, Look at me.
There's never any us!
Can't you see, All we can become?
We can shine like the sun,
If we believe that two stars a brighter than one
C'mon, c'mon, c'mon...
Look at you...
C'mon, c'mon, c'mon...
Is it too much to ask, That you put us first?
I feel like we're last in the universe.
And that's not where we ought to be!
Look at you, Look at me.
There's never any us!
Can't you see, All we can become!
We can shine like the sun,
If we believe that two stars are brighter than one.
www.tips-fb.com

nak tensen gak!!!

aku pun nak tensen gak la! awat? yer la dak sorang tu punya blog dah baper minggu aku tak pat bukak. entah naper la tak muleh... url ngan prossesing mang kata done. tapi page dia blank jer.

ari nie aku try guna firefox. .. bila klik url dia masuk la site yg ader warning2 tu bab dia buh page dia contain 18sx. pun jenuh klik i understand tu sampai la x masuk2 gak ..

ish ish ... tensen ni... dah ler ym pun skang combong.. suh pepe masuk blog dia. masuk blog pun x muleh nak wat mcm mana weii?

arghhh .... tak paham! www.tips-fb.com

kotak o kotak ...


semalam jenjalan ngan akak haku .. berdua jer la laki aku tu mang selalu kene tinggal kalau haku jumpa akak aku nie. hahahahaha padan muker wat aku gik ...


masa jalan nak masuk tesco tu lalu depan kedai hudini (erk betui kot eja. aler bedal jer la) kedai 5 hengget tu. nampak cam ader kotak santik ... sat ge la masuk masa nak balik kang.

haku kalau melilau ngan akak haku nie bukan pi mana pun duk lam tesco tu pun cukup la setengah ari kami kat dalam tu. mana tak nyer semua lorong semua barang kami belek. so mesti ader mender yang x der lam listing soping kami yang akan masuk lam troli ...


masa balik tu mang sungguh la aku singgah kedai 5 hengget tu. aku ngok o ... kotak teddy .. rm15 hengget jer dengan setiap belian 10 hengget ke atas, harga asal dalam 30 hengget kot. aku mang cari botol air tu aku beli a kotak tu 2.. 1 tuk haku 1 tuk akak haku. hehe aku kasi jer bab masa besday yer dulu haku x kasi pepe. sib bek la hakak aku ni jenis x kesah gak .. n suka kotak.




balik tu kami bukak le kotak tu nak ngok rupa2nyer kotak tu ader anak kotak dalam yer .. hehe ... santik ...





nak? pi beli sendiri la oit ... hahahahahahaha

www.tips-fb.com

kain ... kain ... sapa nk ngok kain ..


alkisah tersebut la seorang isteri yang merajuk disebabkan laki dia lupa beli milo ....maka dia pun merajuk dengan memunggah kain yang ada sebab tak tau nak buat aper ... (toyebbb)


ekekekeek ... tu la dah majuk punya pasal aku pun pi punggah la kain yg masih kain .. haha haku ni ader sikit gila kalau ngok kain. Ontah napa dari dulu mang mcm tu tp bkn ngok suma kain nak ler .. tp bila nmpak yg bekenan tu terus beli tk pikio panjang. tu bab la kalau muleh elak pi kedai kain mang elak .. hehe takut beb kang haku beli .. beli .. beli jer ekekek tapi kengkadang aku beli aku kasi mak aku .. tak pun akak ipo aku kat kampung. hehe


ok nak cita kain ni aku beli tahun bila entah aku x hengat yang sure aku beli masa 1st time pi nilai-3 ngan family. time tu kain mahal lagi x mcm skang nie kain dah murah. kain satin corak ader kaki .... masa tu 3 keping 50 hengget so aku amik 2 kasi mak aku satu.




kain ni plak masa ngah gamer pesen pusing2 tu. hehe yang puteh biru tu abg ipo aku kasi n yang ijo tu kain hantaran aku. kain ni pun jenis satin gak ..





yg ni lain sikit, kain sutera terengganu. oren tu ader kaki ngan kuning tu mang mcm tu la patern dia. kain ni aku kirim kat abg ipo aku gak bab dia mang selalu kalau pi beli kain kat masjid india tu dia beli banyak so dpt la harga borong. pi skang dah jarang dah ...






la ni kalau lalu kat soping komplek jer yg ader bazar mesti byk yg jual kain sutera cina. mcm2 harga aku jumpa ader yg 48 hengget ader yang 78 hengget padahal kain patern yg sama just jual pat len2 jer. sekali jalan kat pasar malam jalan tar tu sajer la ngok kaintu kat situ .. sama gak 48 ke atas .. tapi dah nk kat ujung kit tu nampak kain yg sama tu dia tulis rm18 sahaja. aku aper gik pe la tanya 18 tu yg mana? kata suma ni 18 hengget sepasang. aku aper gik .. amik jer la! nak amik lebih wet pun dah tk cukup bab beli makan mr. leha dah tu amik jer la sepasang.


wat manjer2 kit kat mr.leha kata tuk baju raya trus dia belikan. yahoOOO ... 1st kain dia beli sejak dah tawin nie ..... korang ngok santik tak? tang kaler tu tak yah siter la yer sal nak kene maching ngan baju melayu yang dia ader .. hehehe ... jangan jeles ek ...




dah abis kemas balik aku simpan lam kotak nie. nampak kemas sikit buh dalam plastik tu sangkut ..





skang yang wat haku pening ni sal duk pikir kain mender nk wat baju mender ... saper der idea meh kasi meh .. meh ... tp kasi idea tau bukan kasi kain ... uwekk ...
www.tips-fb.com

milO aku maner??????? huwaaaaaaaaaaaaaaaaa


minggu lepas .. .. minggu taipusam.

aku ni tensen betuila ngan Mr.Leha tu. mana tak nyer ... ari aku keja masa dia balik kui 3 ker 4 pagi mesti call ajak makan x pun minum. haku x mo la dah la sat ge kui 5.30 nak kene bangun nk mayang subuh nk siap pi keje gik kang kat opis aku tido lak. yang aku tak puas ati sangat ni ari sabtu pagi tu aku sedar2 ngok yer dah der kat sebelah aku, kazen dia sebuk duk mengame pc. aku ngok hp x der miss kol .. tanya yer x minum ker? .. "udahhh .. ngan parul tadik" huhu sampai ati x ajak aku..aku bising gak ler bab x hajak pun .. time aku keja ajak time sutik x mo!



suknyer ahad pagi buta tu mang dia call p haku lak x larat nk bukak mata. so haku just pesan nk milo panas bungkus. masa tu aku sedar dari tido tu dah kui 7 lebey sikit. adess lepas la subuh aku nie. ngok ader 100+botol carik mana milo aku nie x der pun .. mr. leha pun x der. ngok bilik tecik lampu pasang trai tolak kunci. sah la yer dalam tu. tu aku ketuk la "abang milo adik mana?" tau dia jawap mender dia just jawp "kejap.. kejap" aku tak puas ati ketuk kuat sikit gik " abang! mana milo adik nyerrrrr?" 2-3 kali aku tanya baru dia kata "sat ge abang turun beli"




huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ........... sah la luper kat haku tu!! aku dah mang amuk tahap gaban dah bab luper kat aku. aku bkn aper.. air dia leh beli air tuk aku takder ...mang la lepas tu yer turun pi beli tapi aku kn jenis keras ati haku x minum pun ayo tu. sampai ptg tu aku balik dari kuo jenjalan ngan akak haku ( tak bawak dia malas!) pun haku tak minum gak ayo tu .. bio kan dia hingat aku nie sapa? ngan orang len muleh layan aku nie wife tak muleh!! jenuh gak ler yer pujuk haku....padan muker aku tak sakap pun ngan dia.



www.tips-fb.com

Friday, February 6, 2009

If I Were A Boy - Beyonce

nie satu gik .. lagu ni kalau dengaq betui2 and paham maksud dia .. dema yang laki ni tak paham gak tak tau la nak kata aper .. terang2 dah tulis p mcm tu gak kalu memang la .....akai tak dak!
IF I WEVE A BOY
if iwere a boy
even just for a day
i'd roll out of bed in the morning
and throw on what i wanted and go

drink beer with the guys and chase after girls
i'd kick it with who i wanted
and i'd never get confronted
for it cause they stick up for me

if i were a boy
i think i could understand
how it feels to love a girl
i swear i'd be a better man
i'd listen to her cause i know how it hurts
when you lose the one you wanted
cause he's taking you for granted
and everything you had got destroyed

if i were a boy
i would turn ofF my phone
tell everyone it's broken
so they'd think that i was sleeping alone

i'd put myself first a
nd make the rules as i go
cause i know that she'll be faithful
waiting for me to come home, to come home

if i were a boy i
think i could understand
how it feels to love a girl
i swear i'd be a better man
i'd listen to her cause i know how it hurts
when you lose the one you wanted
cause he's taking you for granted a
nd everything you had got destroyed

it's a little too late for you to come back
say it's just a mistake, think i'd forgive you like that
if you thought i would wait for you
you thought wrong

but you're just a boy
you don't understand
and you don't understand, ohhh how it feels to love a girl
someday you wish you were a
better man
you don't listen to her you don't care how it's hurts
until you lose the one you wanted
cause you're taking her for granted
and everything you had got destroyed
but you're just a boy
www.tips-fb.com

boulevard - dan byrn

Puhhh ... penat! Lama dah aku cawik lagu nie, bukan pasal x der kat tenet ni sal aku x tau tajuk dia. hahahahaha .. entah aku mang suka laguk2 nie... suka lagu tau bukan penyanyi dia .. penyanyi top melangit pun lagu makna entah aper2 bek tak yah ... ni lagu lama pada yang dah beser dengar mesti tau lagu ni sedih tahap gaban ... maybe sebab pernah alaminyer sendirik .. pada yg tk penah dengar n nak dengar leh dwnload sendirik kat tenet yer kalau malas leh ym mintak. hehe
selamat menghayati ...

Boulevard
I don’t know why, You said goodbye
Just let me know you didn’t go forever my love
Please tell me why, You make me cry
I beg you please on my knees if that's what you want me to
Chorus:
Never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again
Just one more chance, Another dance
And let me feel it isn’t real that I’ve been losing you
This sun will rise, Within your eyes
Come back to me and we will be happy together
Maybe today, I’ll make you stay
A little while just for a smile and love together
For I will show, A place I know
In Tokyo where we could be happy forever
www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails