ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Tuesday, September 22, 2009

malam raya

memandangkan raya kali ni aku sambut kat kl, aku ajak zam meramaikan lagi masjid india dgn org2 yang last menet sopping tu... yerla selalu dia citer jer mlm raya kat sana meriah ....so nk tau la mcm mana tahap meriah dia tu kan ..lagipun aku x mo sedih mlm2 raya ni, tu la nak membzkan diri.. ahaks...

tapi i tell u.....

lelong tahap mereng wooo ...

ader yang baju kurung rm198 jadi rm60 ajer.... ader yang 2 pasang rm100 ader yang 3 pasang rm100... masa dah nk abis pusing tu lagi best. 1 pasang baju kurung moden 10 hengget ajer!!!!!!
ishhhh ishhhh...
kalau ader saiz dah lama aku hangkut sumer ...
tapi biasa la kan baju tu suma tuk mereka yang x cukup makan jer x pun x cukup zat dlm badan ... tu la keding semacam... ahak ... (akak2 aku jgn marah no . ...)

tu citer baju...

kueh rayer pun sama.....
ader yang 1 kotak 15 hengget ader yang 1 kotak 10 hengget..
tapi kueh yang x laku a ..
kueh yg aku nak x der ..
so x der gak beli nyer

kepek pun samer selalu 1 paket 10 hengget .. ni 5 paket 10 hengget... nenok org borong mcm lebah hurung madu tu ...

aku nak popiah simpol ajer tp suma jual 1 paket 15 hengget. zam kata amik ajer la... bab ader yang kasi 3 pkt 45 hengget. tp aku x mo!!!! nak yang 1 paket 10 hengget ajer...

pusing la pusing ...
pusing gik ...
n lagik ...

dah mang rezeki aku kot ....

masa nk balik tu ader yang jual 10 hengget 1 paket .. aku amik la 3 paket ...
x dan sampai umah dah bukak 1 paket makan sambil jalan ...

lalalaal ......

esok hari raye .... www.tips-fb.com

Saturday, September 19, 2009

malam raya ku ..

alahai aper la nasib diri aku ni



orang malam2 raya sebuk tolong mak kat dapur ... erk ... aku tolong melantak jer ahaks .. mak suh carik daging wat serunding aku carik masuk mulut .. wakakakaka



adess ...



aku ni malam raya still duk jadi penunggu kat kedai ni, ngok org yg x der kampung or x pun senasib ngan aku x leh nk balik raya...



at least...



dema bukan kija, tapi duk ukur kaki lima shopping complexs



esok pagi raya ..



aduhai hati ... tabah ker? www.tips-fb.com

Thursday, September 17, 2009

beraya kah aku?

bibb...bibbb ...

tetiba hp aku berbunyi ... ader msg da (erk msg aku bunyik mcm tu?? bedal jer la labuss ...)

adikaku: salam akak
aku: salam ajer mender len x der nak kasi ker?
adikaku: akak cuti raya baper lama?
aku: sebulan!!
adikaku: akak ni raya poser ker raya katak? ni nak jeles...
aku: ekekekeke

.......................................................................................................

ting .... ting ....

ym bunyik pulak

adikakugak: akak!!! samat ari raya, mintak maaf naa ..
akugak: tu mintak maap kat akak ker kat naa?
adikakugak: hehe ari ni last kja, akak cuti bila?
akugak: akak cuti raya pose sampai raya aji!!!
adikakugak: haah!!!!!
akugak: lalalalalalala

.......................................................................................................

adess kome ni kan ... nak jwp camner? kalo ler kome leh baca ati aku ni.. kompom kome tak tanyer dah cuti bila sampai bila ...

tuk yang belum tau sbb x diberitahu atau memang x amik tau...... raya tawun ni aku raya kat kedai!! keja ok. tak balik sana x balik sini ...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................................

apolah nasib den x leh balik rayo tawun ni ...

eden x ponah x balik ni ... tak buleh nak koba apo la rupo den suk pagi rayo ...

well ... x per x baik raya janji raya sekali <<<< itu lah yang abg aku yg no 2 pujuk aritu masa bukak poser rame-rame minggu pas.

ahaks ... yerla aku mang leh cuti raya p zam x pat cuti raya. sekaligus boss kata meh la jaga sekali ajer ...

uwaaaaa lagik aa ......

kat sini gak ler aku nk moon ampun n maap pada semua kengkawan n family n sahabat andai n sapo-sapolah yang kenai aku .... maapkan salah silap aku sepanjang perkenalan kita. aku kan hanya insan yang kerdil di sisi Ilahi ..

salam Aidilfitri .. Maaf Zahir Batin www.tips-fb.com

Monday, September 7, 2009

i'm backkk!!!!! anybody miss me?

hellloo ... hellloo ......

i'm backkkk!!!!!! anybody miss me???

ada ker yang windus kat haku ni? ker haku jer yang pasan lebey?

haahhh!!! tak der yang windus??? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....

sodehnya rasa hati ... sappo pun dah x hengat kan haku ek ...

takpolah ... nak buek mcm mano kan .... dah lama ngat ilang (rasa sebulan lebey skit jer .. ahaks)

erm ....

oklah .. pada yang tak tahu kemana haku sudah pigi, ni haku nak story mory in the morning glory... erkk betuila haku ngah tulis ni time subuh sepi-e tau ...

alkisahnyer ...

pada yang tahu ... dan yang x tahu mahupun yg x hamik tau pun ...

haku ditugaskan untuk memoniter project terbaru company kat pat haku kija tu.

Project kedai makan ... dimana zam la yang jadi tukeng masak nyer ...

puhh ... skang zam dah tambah 1 lagi keterrean dlm jenis masakan ... dulu bagak sal tau masak lauk nasik campur .. tu ala cart tu western .. la ni tambah masakan korea ... hik hik

sampaikan customer korea pun tanya yang masak ni org korea ker local? bila kasi tau local mang trus dema lespeck a.... cuma org local jer yg terover pandai komplen kata x mcm masakan kat kedai korea yg org korea sendirik masak? Hah!!! pening tak?

erkkk .. apsal haku cita sal zam lak ni? adesss ..

balik cita sal aku la ek.

haku ni bukan sesaja tak masuk opis. tapi kene jadi bidan terjun tolong kedai tu bab kekurangan pekerja. dimana pekerja nya cuma sorg ajer... saper? Zam ler ... hakhak..

so disebabkan itu haku, imau ngan adik imau yg diimport khas tuk ajar zam masak la yg jaga kedai.

haku amik order, antor makanan, kemas meja, jadi cashier ...

imau?

hak hak ....

imau tukang bsuh pinggan...

muahahahhahaha caya tak? caya tak?

x caya sudah tapi tu la hakikatnyer ...

kehkehkeh ....

sampai haku lak kene halau dia duk luar amik order biar aku basuh

tapi dia x mo ...

ades ...

bukan aper x sampai ati ...

tapi dlm x sampai ai aku ngan zam bantai gelak tokey kene basuh pinggan ....

wakakakakakakaakka

alamak .... imau dah masuk ... sat ge ader masa aku continue ek ...

la ni nak wat kija yg dah 2 bulan terbengkalai ...

see you later ....



aligator .... kuang kuang kuang .... www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails