ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Thursday, April 30, 2009

kene tag lagikkk ... huhu

yer la yerla ni jwp laaaa ......

1. Nama awak boleh dikatakan sempena nama siapa?
campur kot nama mak ayah...jp nk men calling2 tanyak
2. Kali terakhir awak menangis?
bila ek? minggu pas leha mati, tu gegirl, tu chot tu babies .... abis suma uwaaaaaaaaaa

3. Awak suka tulisan awak?
suka la ...apsal? kome x suker sudahhh sapa suh baca!!!
4. Makan tengahari yang digemari?
kalau imau ader dia a banjer ... ahaks ..
5. Awak akan berkawan dengan diri sendiri jika awak adalah orang lain?
erkk .. aper punya suklan daaa?
6. Sarcasm?
mengikut keperluan ..... tak paham? sudeh ...

7. Setuju dengan kempen memboikot barang Yahudi? Barang yang susah untuk boikot?
setuju2 .... starbuck! caramel machia to oh ... i miss u ....

8. Bijiran kegemaran?
honey stars ...

9. Ais krim?
baskin robins ... jamoca almund fudge

10. Perkara pertama bila melihat orang lain?
muke .. eee ... awat cam udang kene bako tu?
11. Merah atau merah jambu?
pink .. ahaks

12. Paling awak rindu?
my jiraff!!!

13. Mahu orang lain selesaikan soalan ni?
harus

14. Warna kasut?
tam puteh kehidupen ..
15. Sedang mendengar?
bunyi ekon - gedik gedik gedik ....

16. Warna pilihan jika awak ialah crayon?
pastel


17. Orang terakhir waktu berbual dengan telefon?

my beloved sister
18. Suka tak orang yang beri soalan ni?
erk .. kureng kenal la ini suklan punya tokey bab si dak wabbit tu pun amik dari org len

19. Sukan?
tu sportskan game pun sama kan .. kan ..

20. Rambut?
ikut kata hubby ..( ahaks kekonon misali gitu )...

28. Mata?
light brown
29. Kaca mata?
aderr ... nk kaler aper?
30.Makanan?
tortilass .....

31. Cerita hantu atau happy endings?
antu laa ..

32. Movie terakhir?
BOHSIA ..... jgn pilih jln oren, kelabu, pink .. purple .. jln mati
34. Musim panas atau sejuk?
winter please
36. Pencuci mulut?
berus gigi colgate 360 baru + freash n white

37. Paling tak suka cakap?
x serupa bikin. mcm cilakak!!! ....
38.Buku?
buku 5 buku 3 lima buku apa mau suma ada...

39. Apa ada di atas alas tetikus (mouse pad)?
tangan

40. Apa yang awak lihat di tv semalam?
alien jahat kene belasah ngan ben dlm ben 10 alien force

41. Lagu?
lagu aper?

42. Jarak paling jauh dari rumah yang pernah awak pergi?
tak tau tak penah kira berapa ribu batu daa ....
43. Lahir di mana?
atas katil ospital
44. Tag orang lain?
mari kita lihat sapa yang kennaaaa .........


puh .... penat aku melayan suklan ni ... penat2 kalau dpt adiah ker x per gak.. uhukkk


p/s: adik kuss qasih sila jwp suma suklan diatas lam blog sendrik ek .. macikhhhhhhhhh www.tips-fb.com

andai bahagia itu ...


tadi balik beli makan, tengok ym nampak 1 nama yg lama dah tk online. baca note dia tulis, sekali sama daa .....

adesss akak aku tu.... tak paham aku. sampai bila la nak hidup dalam belenggu. entah la ... dah berkoyan2 nasihat aku kasi berkoyan2 kata2 semangat diberi ingat bila lama ilang akan muncul balik dgn hidup baru ... azam baru ...

akak ... oh akak ....

cukup2 la hidup dalam kenangan .... cukup2 la hidup dalam air mata ... cukup2 la hidup dalam kekesalan. andai boleh diputar kembali masa sekalipun ... tak kan sama sebab apa yang dah terjadi akan tetap terjadi walau dimana, dengan siapa sekalipun .....

akak ... oh akak ...

bangkitla ... sayang la diri sendiri lebih dari nak sayang org len ... kalau bukan kita yg sayang diri kita sendiri sapa lagi nak sayang? bukan akak sorg jer yg hidup dalam kesepian ... masih ramai lagi yg senasib atau mungkin lebih dahsyat nasibnya berbanding akak ...

akak ... oh .. akak

memangla kami ni, hanya mampu melihat, yang menanggung tu akak .. tapi bak kata org cubit pehe kiri peha kanan terasa juga ..... x sangkut kami ni melihat akak terus hidup dalam sengsara ....

sudah la akak ....

yakin la pada diri sendiri ... yakin la pada qodok n qadar yg dah di tetapkan Ilahi, mungkin bukan ari ni, mungkin bukan besok .. tp adik pasti satu hari pasti kebahagiaan tu ada tuk akak ...

akak .......... www.tips-fb.com

Wednesday, April 29, 2009

aku sukerr

tadikan ... aku jenjalan

jenjalan sorg jer mana der nak teman

masa jenjalan nampak kedai ngah renovate

jenuh pikio renovate jadi kedai mender la dema ni ek

perati penuh minat ni

sekali perati nmapak lambang dia

yahooo!!!!!! aku suker .... aku suker ..

cepat la yer ni bukak x der la jenuh mlm jer baru leh dpt lantak ..

kome x suker sudehh ... yang nak pi melantak aku

hahahaah .... www.tips-fb.com

morning...

morning sumer....

arini bangun awal kit dari smlm ... awal 10 menet jerk .. hahahahahahhaa

tapi sampai opis sebelum kui 8.30 tadi. ge dapur basuh cawan, bakar roti bancuh air milko panas ... tuang air just oren tropicana 1 gelas ..... ermmm tu la breakfest aku ari ni?

korang dah bekpest lum? www.tips-fb.com

Tuesday, April 28, 2009

~~ ku dihalaman rindu ~~


erm ... windu ... winduuuuu .. windu ..windu...windu ...

windu saper? ahaks ...

entah
www.tips-fb.com

Monday, April 27, 2009

demam la ...

sowy sumer ...

2-3 hari x der pun post aper2 kat sini. kat umah pun x dan nak post aper aper. mukan x sudi dah... mukan malas ... (errk... aku ni rajin ngat ker? ) cuma kurang chat sikit. ari jumaat aritu mc. tu pun penat kene bising kene paksa ngan zam suh mc. yerla korang bayang kan ek kalau mc kompom nk kene duk umah ajer dah la ngan cuaca panas gila la ni ader nak suh aku ni yang puteri lilin (pasan sat) duk umah ... huhuhuuuu x rela ...... p sbb dia pun cuti hikut kan jugak ler ahaks ...

x der mender yg menarik berlaku pun. makn ... ngok tv .. mkan .. mkn ubat tido .... hehehe ...

pun musan, ngok muker zam ngok katun ... ngok katun ngok muker zam ... adess sib bek la ader muker amster ngan totis gak .. muahahahaha (gelak noty kit jerr) www.tips-fb.com

Wednesday, April 22, 2009

rasa mcm ni ker dik?

bila dengar balik lagu ni, mang lebey kurang mcm tu la kot aper yg adik sekodok aku sorg tu tengah rasa. erkkk ... yer ker dak aku pun x tau. aku rasa la KOT! ekekeke. ni lagu lama, sesapa yg x penah dengar lagu ni leh dengar kat page aku ek ...


S.O.S - Abba

Where are those happy days, they seem so hard to find
I try to reach for you, but you have closed your mind
Whatever happened to our love
I wish I understood
It used to be so nice, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
The love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when you're gone)
Though I try how can I carry on

You seemed so far away though you were standing near
You made me feel alive, but something died I fear
I really tried to make it out
I wish I understood
What happened to our love, it used to be so good

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
The love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when your gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when your gone)
Though I try how can I carry on

So when you're near me, darling can't you hear me
SOS
And the love you gave me, nothing else can save me
SOS
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when you're gone)
Though I try how can I carry on
When you're gone (when you're gone)
How can I even try to go on
When you're gone (when your gone)
Though I try how can I carry on
www.tips-fb.com

kijam!!!!

semalam, aku lalu depan kedai din.... aku nampak dia ... dia nampak aku ..... mungkin dia dah tahu cita aku x mo minum situ lagik kot, sbb aku ngok pandangan nyer sayu jer ... aku jalan trus x singgah pun sana mcm selalu ... huhu mungkin dalam hati dia tertanya2 aku dah tak sudi nak bekawan dengan dia lagik ker?

entah la mungkin dia fikir mcm tu mungkin tidak, aku mana la tau aku bukan nyer bomoh leh baca ati n fikiran yang len.

yang wat aku makin sades ni bila aku dpt msg dari salah sorg adik sekodok aku ni.

sekodok: akak dah pai umah ker?
aku: lum gik
sekodok: adik dah bring2 ni sambil ngok tv
aku: oitt maghrib pun lum abis dah ready nk tido ker?
sekodok: ngok tv la... x per a akak x mo kaco akak drive
aku: mana drive pun ngah tunggu abg abis kija.
sekodok: tunggu abg ker tunggu din?
aku: uwaaa jgn a tulis nama yer tu,wat akak windu balik kat yer jerk.tunggu abg a ...
sekodok: din ..... din ..... din .... din ...... din ..... din .... din .....

erm ... cenggitu la lebih kureng sms aku ngan dak tu semlm.

huhu kijam!!!!

www.tips-fb.com

Tuesday, April 21, 2009

selamat tinggal din!!!

huhu, tak sangka ape yang ader dak chat tu kai tau pasal kedai pat din suka lepak tu betui. bukan x caya kata dak tu cuma ... biasa la kan nama pun manusia elagi x kene batang idung sendrik mana la nak sedor.

korang nak tau apsal? cita dia mcam ni, kemarin aku ge minum situ mana ngah tunggu zam abis kija siang. tu aku minum teh ais, x makn pun. zam amik tongkat ali neskape, telurparuh masak 2 bijik + telur rebus 1.... ais kosong jgn luper ahaks menu wajib kami tu. (kekonon kami ni nak jimat la sat ge nak pi mkn kedai sdap kitt) tu masa nak kira mcm biasa la  kan une, rene, bla.. bla .. suma 8 hengget ajerk.

uik .. sib bek aku dah abiskan air lam cawan x mau aku tesembur gak dengor rege dia. tu mcm biasa la aku kan .


aku: ini air bapa? (teh ais aku)
tukeng kire : 1 ringgit 3 puluh sen.
tukeng kire: abang air 3 ringgit.
aku: telur?
tukeng kira: separuh masak 2 + rebus 1 kan..... 2 ringgit 4 posen.
aku: 1.3......3......2.4.....
aku: oittt baru 6 ringgit 7 kupang, ini ais kosong  berapa? sengget tiga kupang ker?
tukeng kire: (garu pala kene sergah ngan aku)
tukeng kire: ais kosong 30 sen.
aku: abis mana datang 8 henggetnya?
tukeng kire 2: apasal akak? (dengar aku sergah trus mai)
aku: ni kira berapa?
tukeng kire 2: bla..bla..bla (erkkk aku x tau la dia cakap keling ngan yg 1st tu)
tukeng kire 2: 7 ringgit saja kak.
aku: abis apsal mintak 8?
tukeng kira 2: tada dia silap kira air akak 2 kali ...

aku bayo trus blah .... huhu mang la sungguh dia org men kira ikut suka tu men nek harga. dpt cutomer cam member chat tu muleh a dia diam ajer abi pun trus boikot ngan aku? kira bio jujur baru la ramai masuk kidai tu kan .. kan ..

dan mulai harini aku ikut ler nasehat member tu minum kat belakang bank islam. rege pun murah kit, banyak pilihan n pakwe banyak woo ... leh cuci mata. (member tu punya ayat a ... ). kiranya mulai harini aku x der kesempatan la nak ngok muka din yang cute tu lagik. zam gelak ajer aku kata x pat jumpa din... sib bek la ader gambo yer ngan makyer lam hp aku sebagai kenangan ...

tuchin kata: aku bukan kedekut duit nak makan p kalau sedap x kesah la mahai mana pun aku p gak ni mintak keteaw sup dpt keteaw dlm kuah yang x leh nak cita kat org (ate sup x sup, tomyam x tomyam nak cita mcm ner?)
www.tips-fb.com

Monday, April 20, 2009

beli something tuk somebody erkk 2body ahaks...

luper nak citer masa otw balik mandi sungai tu, masa ge cuci kita aku ngan zam jenjalan cawik makan, nampak 1 kedai tu wat 1 mender, tu aku tanya baper rege ... uik murah kit dari beli kat shopping mall beso2 tu, trus aku kata nak, zam pun tlong kasi idea kaler n patern nak buh.

ape ke bendanyer? ahaks aderlaa .. aku beli tuk some .. erk mukan 2body la baru betui. keh3 ... nak tau kene tunggu n lihat la kot2 tetiba muncul kat umah ker kan .. kan ...

theheheheh aku suker p kalau org tu x suker x leh a pakse ..huhu nak wat mcm ner kan .. taste kita x sumer sama. p org puteh kata mender .. "D TOUGHT THatS COUNT" erkkkk.... betui kr aku eja ni? kamussss........... helppppppppp www.tips-fb.com

Sunday, April 19, 2009

mukan auto post k

ahaks, adik aku tu kalau dia bukak n pasan ader n3 dari aku arini kompom yer ngata aku pakai auto post. hek3 tapi mana ader pun aku kai auto post2 ni ... dari minggu lepas kalau ader n3 uo maa kija tu aku wat kat umah la... yer jer x paan aku dh hint kat yer sal yang k.mawar kwim salam tu.

maybe dia x pasan kot. huhu x leh gak salahkan adik aku sorg tu, pala otak ngah sabut tu... nak bagi lagu yg sesuai ngan keserabutan pala dia pun aku x jumpa lagik . yg sipi2 pun x der muahahaah ...

ADESSS...........aku ni ari sutik pun nak sakat adik aku sorg tu ... ampuannnnnnnn www.tips-fb.com

semalam kan. ...

thehehehhe semalam aku ge mandi sungai gik. mcm beserla kan pas jer zam abis kija, ge pekena teh tarik luk kat jln bonus, tu ge remdam kaki kat kolam ayo paneh sat. rasa dah x larat baru p kat sungai kinchan tu, parking, tdo sat kui 7 lebeh bangun panjat tangga pas tu debusssss...... bunyi anak hippo jatuh lam air. hahahahahahaha ......

penat main ayo ge mentanggap anak ikan lak. siap nonggeng2 gik sbb nak tangkap anak ikan punya pasal. dapat la baby ikan 2 ekor... terus lari p kat zam tu tunjuk dpt baby ikan. huhuhuhu ader ker yer gelakkan aku plak bab baby tu beso ngat goreng kompom x nmpak pepe dah. uwaaaaaaaaaaaa ..... yerni  kan kalau x nyata aku sehari x leh aper? tp nak tak nak kene wat muke sekupang ajer a bab aku ni geli nak pegang baby ikan tu masuk lam botol. ahaks ..

dah lama tu zam ngok aku duk sakap sengsorang masa duk tangguh ikan tu, yer mai try nasib lak. ahaks mcm beserla kan sbb dia yang pegang taangguh tu aku men kasi arahan ajer la mana ader ikan. ader ker ikan tu berenang sebelah kaki dia x nampak .. huhu saba kan ajer la.

www.tips-fb.com

Thursday, April 16, 2009

pagi yang sedey ...uhuk :(




hari pertama aku bawak dia balik,
nampak dia ceria sangat
makan minum, main tido ...
dalam hati berdoa akan sihat selamanya ...

hari kedua, ketiga n seterusnya ..
dia makin manja
walau diusik tidonya tetap lena
kami yang ketakukan dia tak bangun dari tidurnya ...

kemarin, aku masih nampak dia...
makan minum .. tido..main ...
tetap mcm tu juga ...
tetap manja ...
tetap dengan tidornya yang lena

semalam aku nmpak dia
makan minum tidak seperti biasa
terbaring sepanjang masa ...

tadi aku nampak dia
rasa takutku kembali menjelma
dia tidor lagi ..
tidor yang panjang

besok, lusa , tulat n seterusnya
aku pasti nampak dia lagi
melihat dalam hati
segala telatahnya, segala sifatnya
yang tak kan mungkin ada pengganti


*moga rohnya diterima yang Esa kerna dia tetap makhluk-Nya


www.tips-fb.com

Tuesday, April 14, 2009

x jadi majuk ..

theheheh beno nyer ni sambungan cita aku nngamuk sakan tu. tapi sebab masa aku yg duk ilang melayan imau ni (kang org tua tu plak majuk x layan dia .. ahaks) tu x sempat nak kasi tau.

ptg aku jadi singa tu aku dah plan dah x mo balik. p kang aku x balik nak duk mana lak? huhu nak balik umah akak aku suk nak kija jenuh .. adess ... tetiba tingat kat kak dayang, ala akak sebelah bilik aku tu. aku call la yer tanya yer balik dak malam ni? kalau balik aku hengat nak tOmpang tido bilik yer jer. dalam kepala otak plan nak balik kui 9.30 mcm tu bab masa tu kompom org tua tu dah ge jer kan. tu amik baju tuk suk, sebelum yer balik kui 3 nak kunci pintu sesiap tdo bilik akak dayang. kalau yer call ker mender x mo layan. huhu ... nak majuk punya pasal.

sekali masa aku balik kui 6 tu (selalu kui 6 dah tepacak depan yer minum2 makan2 sat) yer duk call ader la kat 10 kali yer call baru aku jwp pun aku jwp yg video call. aku x ckp pepe pun duk tunjuk jer aku kat ner ... tp aku rasa kan Allah tu pun x kasi aku majuk a, terus jer pusing ge masuk kat pat dia ngah kija. dah siap paking baru pikir adess... awat la dah masuk sini mcm ner nak majuk ni? uwaaaaaaa .................

thehehehe maybe sebab yer call sama kot. call mcm aku x der penah marah dia ker pepe. mcm x der mender jer. aku jer ikut perasaan ngat. ate kalo kome pat aku kompom kome pun jadi mcm aku gak. kalau kome jwp dak kompom kome x tau aper cite benonyer ... kah3 ...

balik umah sementara yer nak tuko baju kija ge atu, akak dayang ngok aku ader, gelak member.... huhu siap marah yer " akak ni jgn a gelak kan adikkkkk ... huhu baru hengat nak majuk panjang .... hahahahah aku tau dah adik aku sorg ni mana la reti nak majuk lelama. yer marah2 abis tu abis dah x der nyer nyimpan lelama. puhhh selamat aku leh tido sorg2 (sambil muker nyengih penuh makna) uwaaaaaaa ......................



moral op de setoli .. : uhuk ... erkk .. kene ader ker??? idok ler teman tau. pepande
le kome memikio kan nyer yerrr.... www.tips-fb.com

Thursday, April 9, 2009

batu api punya @#4@##!!!!!&643

dalam banyak2 mender aku paling BENCI!!!!!!!!!! kalau ader yang suka jadi batu api ni. tadi aku balik umah sat, nak ge ngok apsal laki aku x ge kija, masa sampai ader sepupu dia si parul tu kat dalam. bila aku tanya apsal x ge kija (kompom la aku ngah jadi singa time tu) si parul plak sesebuk menjawap

parul: dia baru bangun tido, ni mai kejut dia ..

aku: DIAMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku tanya laki aku bukan tanya kau!!! yang ko sebuk apahal?????

parul: aku bagitau ajer, mai ni pun kejut dia,

aku: APSAL TAK GE KIJA?

laki aku: baru bagun ..

aku: APSAL BARU BANGUN??????

aku: APSAL BARU BANGUNN?????? (sora dah tinggi skit)

aku: MASUK KIJA KUI BAPA?????? 2 pTG???

laki aku: 11 ...

aku: HABIS APSAL ADA SINI LAGI??

parul: lek a dia baru bangun

aku: AKU KATA DIAMMM, DIAM LAHHH!!! NI ANTARA AKU NGAN LAKI AKU TK DER KENE MENGENA NGAN KAU PUN.

parul: aku x mo diam, dah ko marah laki kau depan aku, tak kan aku nak tengok ajer.

aku: SUKATI AKU LA, LAKI AKU, KO SEBUK APAHAL??? KO KAN SUKA BOLEH PI CITA KAT SUMA STAFF LAIN KAT KIJA YANG ZAM TAKUT BINI, KAN..KAN .. KARANG KO GE LA CITA BINIK ZAM NGAMUK SBB BGUN LAMBAT PLAK.

parul: aku cakap sebb aku tak suka, zam tu laki ko, kene la respek sikit. kalau mcm ni aku pun x leh nak respek ko

aku: RESPEK? TAK PAYAH LA..... AKU PUN MANG X DER RASA RESPEK KAT KO PUN. DEPAN BINI BAIK PIJAK SEMUT TAK MATI BELAKANG KALAH BAPAK SETAN!!!! SIAP MAIN NGAN POMPUAN LAIN LAGI, MCM TU KER ORG YANG NAK KENE RESPEK? DEPAN BINI BAGAK BAGUS, DEPAN ORG LAIN PUN SAMA TAPI HAKIKAT???? SEDAR DIRI LUK BARU NAK CITA PASAL RESPEK KAT ORG LAIN. JAGA RUMAHTANGGA SENDIRI, JGN SEBUK CAMPUR HAL ORG AJER .... KO TAK TAU APER2 JGN NAK NYEBUK!!!

huhu .. tuk pengetahuan korang aku bukan saja nak marah laki aku pun, tapi mestila ada sbb yang wat aku marah. aku bukan org gila nak marah x tentu pasal. tapi tang sepupu BABIII dia ni aku mang dah x der ati nak layan pun. selama ni aku abis pun bising ajer x der la nak marah2 tapi si BABI tu leh ge cita kat suma yang laki aku tu takut bini a.k.a lelaki DAYUS!!!

sampai bos pat kija laki aku tanya awat takut bini, tanya plak depan aku.. aku la yang jawap kan bila plak dia takut saya? saya yang x takut dia ....

laki aku tau aku bising ader sebb, aku marah pun ader sebb. dia bukan harini kenal aku yang tak reti nak paham aku lagik.. cuma dia pun sakit ati gak kat sepupu BABI dia tu, org lain yang x kenal sapa aku, mcm mana aku leh dtg kat dia gelak kan dia sebb dak BABI tu jaja kat suma laki aku takut BINI. tambah plak laki aku jenis mana dia pegi mesti nak ajak aku sama. kalau kawan ngan pompuan memana pun kasi tau aku. bukan wat jahat belakang aku.

tak sedar diri BABI tu sebenarnya dia la yang DAYUS, ada bini antar balik kampung, duk umah mak minik dia bukan duk umah sendrik, sini duk merempat harap belas ehsan org lain, pakai barang org semua padahal ader adik kat sini apsal x duk umah adik dia kalau tak mampu sangat nak sewa rumah.???? ... pulak tu dapat gaji jer ge cari ayam bayar bill air, nak minum arak sampai mabuk boleh kata kat bini x tau air apa, ader org pedajal dia padahal sendiri keluar duit beli!!!!! ader mak gula tapi bila bini tengok hp tanya sapa kata budak tu ngok kacau dia? huhu padahal duk main ngan pompuan tu siap dapat duit lagi ...

semua tu dlm kocek aku la tapi aku bukan jenis suka cita hal org lain kat org lain. tu hidup kau tu masalah kau, tak perlu la setiap kali nak pesan "zam, dendiam yer jgn kasi tau bini aku ..." kalau ada kenal pompuan kat club pun "zam, dendiam tau kang bini aku tau mati aku"

so skang sapa yang DAYUS!!!!!

sendri mau ingat la.

just aku kesian bini dia kene tipu idup2. tu pasal la kot suh duk kampung ajer, kija ker dak ker itu aku x tau tapi yang pasti kalau dia x kija lagi bagus, senang laki dia nak tipu dia kan ......
www.tips-fb.com

sampai gak bungkusan ni- Alhamdulillah ..

tajuk n3 tu, adik cute tu jgn jeles ek, bukan adik sorg jer ngah tunggu parcel. hakak pun duk tunggu gak ... thehehe ..


mekasih kat adik kuss kasih sbb susah payah menyusahkan diri membungkus n mengepos kat akak ni.... alhamdulillah akak dpt semlam. ingat nak kasi tau tp saja jer nak wat adik jiwa kacau gak .. muahahahah (sambil gelak ja-at)



glitter-graphics.com

sib bek gak la tegerak ati males nak ge melantaks, sbb org pos laju tu mai kui 1.15pm ... huhu kalau dak jenuh nak pi pos piss besaq kat dayabumi tu amik o .......



inilah rupa bungkusan nyer .. aper ader dalam? meh kita buka sama2 yer .....






huhu dah bukak ketas coklat ader ketas puteh laks ...







hah kotak gambo keta pelalli shell tu? adakah mungkin? ......








jeng jeng jeng .....



jeng jeng jeng jeng ....



jeng jeng jeng jeng gik ....




jeng jeng (ades baper banyak da.........)







tadaaaaaaaaaaaa ......







nilah isi dalam sebenarnyer, aku mang tau mender yang dia nak kirim sbb dah kasi tau awal2 ahaks ... yer beli masa ge oliday kat langkawi. walaupun kami x penah bersuam muka, ingatan tu tak perlah x der kan .. kan ....



thehehehe dak cair kit tp x per masih leh makan .. yang kami takut tu tinggal ketas bungkus jer.. muahahaha www.tips-fb.com

x der istilah skandel yerr!!!!

smlm masa isu rindu kat din kuo, ader yang bertanya "sejak bila dah pandai der skandel mandel ni? .. hehe aku gelak jer la. aku ni plak saja nak meng-hangitkan situasi mengiyakan ajer la.ckap tak pun org tak caya, ckap yer pun orang x caya ate camno???

tp actually aku ngan si 'DIN' tu x der paper pun. aku just suka ngok muka dia yang leh ketegory cute. tu ajer x lebih dari tu. aku masih waaras tuk mendua-tiga-pat-lima hubby tersayang. tetambah plak aku dpt hubby yang mang leh jalan jer ngan pangai gilas aku ni. yer a, nyakat org tak hengat .. ngamuk pun x hengat.. huhu

smlm ader adik lam ym aku tanya, windu si 'DIN' lebih dari dia ker? uhuk... tesedak aku jap. (kalaulah yer tau cita sebenar .... huhu kompom mati aku kene pancung!!!!) tapi beserla kan aku, ahaks just kata dia boi adik tu gerl, so kalau miss sama kang kala less plak (simpang malaikat44) gepun title adik tu dah mang ader nama kome so x yah la tanya windu mcm ner kay... kompom la syg kome lebey .. just ngan si 'DIN' tu minat jer huhu .. ader pahem?

dah cite windu dia lebey pun majuk gaks, siap nak ngok pic si 'DIN' tu. rasanya masa blum sesuai nak buh gambo dia. suk2 dah tiba masa mang aku akan buh gambo dia kat sini tuk tatapan kalian. that time leh a paham naper aku kata cute gila babas ...

muahahhhhhhh www.tips-fb.com

Wednesday, April 8, 2009

semakin rindu padanya ..

smlm masa tunggu Mr. Leha habis kija nak ge deting, aku ke kedai yang biasa din lepak tapi malang nyer dia tak kelihatan dimana-mana. Nak ku tanyakan terasa malu. seumpama perigi yang mencari timba. ditambah pula semua tahu aku ni wife Mr. Leha. nanti apa pula yang mereka fikirkan kalau setiap kali minum disitu bertanya kan tentang yang lain.

rindu yang membara di hati x dpt disembunyikan, entah mcm mana Mr. Leha seakan tahu aper yang aku sedang fikirkan, terus berkata

Mr. Leha : dia der hal kot tu x der sini...
Aku : saper x der? (wat muker blur)
Mr. Leha : alerr mcm la x tau duk melilau mata kiri kanan tu bukan cari
din ker?
Aku : x der a ngok mender aper yang leh makan la ... (huhu sebelum dia amuk bek aku kata tade tade ...)

adess ... aku nyaris kantoi ngan dia. tak tahu la apa yg akan jadi kalau dia tahu memang pun aku duk cawi din, wajah yang semakin bertapak di hati ...

semoga dia sihat dan sentiasa menyingati aku juga ..


glitter-graphics.com www.tips-fb.com

Tuesday, April 7, 2009

arini ader *DATE*... lalalala

ahaks, kompom adik2 aku x sabo nak baca n3 ni. keh3 ...masa aku tulis note kat ym pun duk tanya DATE ngan sapo? ekekekekek ..........saba jer la dema ni kan ...dah tentu a ngan abg ipo kome gak, ate nak mati date ngan org lain?

naper panggil DATE ek? erk maybe sbb aku mang jarang ader date-date ni. leh katasebulan sekali jer la kot. selalu tu kuo ajer. ahaks ... samer jer? uikkk mana plak sama... huhu date ni aderlah satu temu janji yang telah dipertanyakan beberapa hari sebelum hari kejadian. thehehe. mcm malam ni Mr. Leha dah ajak kuo dari minggu lepas gik sbb malam ni dia off. so leh la konsider kan ... kan .... kannn!!!!

td pepagi bangun penat pikir nak pakai baju aper mlm ni. kebetulan yer bangun nk ge ceng trus tanya yer suka aku kai baju yg mana gik? aku bawak jer baju tu, kang nak balik baru salin. yer a kang wat aku kene ge jenjalan bank la tu la ni la kan ker jenuh kan....ucukkk!!! ahaks.

bawak kasut, kaler muker getah ambut lalalalal .....

tak ge mana pun, nak ge ngok movie ngan makan2 ...

iyer itu ajer ...

abis kome ge date pun mcm tu gak kan??? ahaks.. www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails