ingatlah tanggungjawab kita ...

Follow me ... stay updated.

Thursday, October 14, 2010

susah ker nak ngaku salah?

Glitter Graphics  http://www.graphicsgrotto.com

Salam semua. 2-3 ari ni x baper sihat sangat. mentaly n emosily.... so sorry pada yg singgah sbb x balas kunjungan u all. insyaallah tenet opis laju skit sempat kot nk bw balik....

ok balik pada topik kita. apsal susah sangat nk ngaku salah, sebaliknya menyalahkan org lain pulak?? kenaperrrrrrrr??????

salah ker kalau sekadar nk menumpang kasih bermanja seadanya tanpa melepasi batas2 yg ada?

Salah kerr??? www.tips-fb.com

Wednesday, October 13, 2010

Betul sangat ker tindakan dia ni?



Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com

Salam semua. bukan apa just x berapa paham apsal la pmpuan cine tu (cine la kot sbb duk speaking london x hengat) susah sangat nk kasi kerjasama ngan polis tu ek? kalau x buat salah polis x tahan kan. lenla ko tu nek moto muka cam dak rempit kompom polis check punya. ni kereta beb!!!! dah buat salah polis tahan kasi la kerjasama sikit. ni lagi nak provoke polis tu buat aper....duk cakap hak seorg warga malaysia... ko kang suh sebut rukunnegara 1-1 baru tau .. ker x tau pun????

well aku sendiri pun pernah kene tahan sbb salah masuk simpang. p ckp lek lok kasi kerjasama kejap jer dh settle. abis2 pun dia kasi amaran jer...

ish x paham ....so saper tau aper jadi kat pompuan ni and citer seterusnya tlg kasi info yer.

thanks.......... www.tips-fb.com

Tuesday, October 5, 2010

ATTENTION STEAMBOAT LOVERS!!!


Salam u allz...

semalam lupa lak nak citer hari ahad kitorg pegi mkn steamboat yg baru bukak masa bulan puasa kot.. ker sebelum tu.. heeee kat paltinum walk, setapak ajer..

harga dia ok la pada kitorg x la mahal sangat... 2 org x sampai 50 hengget. kalo g kedai tompam pun kompom lebih 50 hengget kitorg makan. sama gak 2 org. tp yerla kedai tompam pilih menu dia masakkan. yg ni pilih lauk kene masak sendirik.. heeeee...
pilihan makanan yg dia letak mmg pada aku best2. pada yg suka seafood tu rasanya korang jgn lepaskan peluang ni sbb harga yg dlm brousher tu x tau la pai bila.
oh lupa.. selain tu dia tetap ada juga nasik goreng, mee-bihun goreng and few more makanan yg dh siap la. and jagan lupa ada ice-cream.... yerr.. diulangi ader ice-cream. hehe menu wajib ada pada aku la yg suka mkn buffet.

gambar? ada p sorry gak ek bz mkn so pat amik gambar lepas mkn jer. hahahaaaaaa...
www.tips-fb.com

Monday, October 4, 2010

open house raya 2010

Salam U allz ..

Sabtu lepas adalah merupakan hari open house paling best aku rasa... hehe yerla dari tengah hari sampai malam kau.. pastu balik trus tido....krohh..krohhhh

memula tengah ari pegi open house kat puchong umah one of chatters friend dari alamak n rakancyber n fb. well dah kenal sebelum aku kawin gik. G pun dia awal2 lagi dah aj
ak sebelum rayer open house umah dier. org dah ajak sendiri x kan x mo gik kan. umah dia x susah nk cari sbb umak akak aku pun satu taman jer.. hehehe.. menu utama dia nasi ayam, ayam blackpepper, ayam rendang, nasi impit, bihun sup. haaa ok la kannn kan....

kendian petang skit g umah makcik aku kat subang jaya. yer wat kenduri doa selamat sbb dia nk g aji 10hb ni. masa aku sampai tu ramai dh balik dah. p yga aku kenal suma x lik ghik.. kecuali akak aku dh balik dulu sbb abg ipo aku dh dpt call tuk bwk org jln2.... menu dia simple jer... roti canai, kuoh dall ukah kari roti benggali (ni suma menu wajib ok.. hehe) pastu ada
bubur kacang ada kueh ada.. bla bla... adess semput la sat g aku nk senaraikan.

habis suma dh dlm kui 7.30 ingat nk balik terus... p mcm boring lak kan. dh alang2 kat luar sajer la kitorg gik Laman santai kat Istana budaya tu. sabtukan biasa ada la show artis mana2.. lepak2 minum relaks ajerla kan...
tapi....puhhh ramai giler keta sampai penuh tempat parking..... org dia x yah la citer penuh gak. kitorg yg x tau aper2 ni leks jer a jln2 nk cari tempat duduk bila sekali mc kata "terima kasih kepada penaja makanan kita malam ini untuk sambutan hari raya 2010"
haaaaaaaaaa!!!!!!!! open house ker... yeah!!!!patutla ramai manusia.. huhu aku ngan zam terus a ngok aper yg ada. sungguh mcm2 ada..... ada satey, ada char keaw tiou, ada nasik beriyani lemang ikan bakar udang/kukus laksa... kepek.. roti jala... air... puhh....
tapi sorry la ek x sempat nk amik gambar sangat sbb tngan penuh dgn pinggan makanan.

haaaa... ni satey yg sempat aku tapau bawak balik... ... erkk.. benonyer ni gambo suku jer.. yg len blum keluo beg.kekekekekekekee

Jangan marah ....
www.tips-fb.com

Friday, October 1, 2010

jwp tagged dari aibaks

salam ualls....

Huhu apola nasib den ni ha x pasal2 kono TAG dari si aibaks tu ....

tapi x po la menjunjung titah!! hahahahaaaa

1- Name one person who made u laugh last night?
ala .. namo kucing a buleh dak?? kalo buleh si c-key a. heee.....

2- What were u doing 1 hour ago?
ape teman buat sat tadi yee? idokler ingat ..

3- What was da last thing you said out loud?
Busyuk!!!!!! a-ei... mam....

4- Where's da next place you're going to?
balik ghumoh lerr

5- What was da last thing u paid for?
ingat2 teman la last teman bayo beli kasut kot. tu pun 3 tahun lepeh..

6- Where were u last nite?
bior ler rahsie...

7- What's da best ice-cream flavour?
es krim banila tu ler.. sedap benor rasenyer

8- Do u wanna cut your hair?
idoknyerler laki teman nak kasi oit...

9- Do u love to 'melatah'?
melatah? mender tu kome? mcm buah buahan tu ke?


10- If that so(melatah), what will u said out loud?
kalo buah buahan teman suko makan manggo.

11- What does da last text-msg received say?
teman hen-pon pun x der kome weii

12- Will u get married in da future?
udok kawin doh.... pmpuan mana boleh kawin banyok

13- Do u chew on your straw?

chew? minum air mana panyah nk kunyah2..

14- Do u make-up your own words?
teman suka kate ate...? mcm tu kot suklan dia tanyer

15- Is there anyone u like/love right now?
uihhh mana boleh ngaboo!!! mau perang teman x tau ...

16- Tag to other 5 bloggers/more
alahai ciannyer kome ... x per saper rajin tlg jwp yerr.




www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails